Agenda Constructiilor
Marti, 26 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - LIBERTY Galati va investi un miliard de euro pentru transformarea Combinatului
LIBERTY Galati va investi un miliard de euro pentru transformarea Combinatului
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 19 Feb 2020 17:31
In urma finalizarii analizei strategice de 100 de zile, Alianta GFG si-a anuntat astazi planurile privind transformarea LIBERTY Galati intr-un campion regional in productia de otel de inalta calitate si inceperea calatoriei sale spre neutralitatea amprentei de carbon. Programul de investitii pe zece ani este in valoare de 1 miliard de Euro si include planuri pentru modernizari majore la capacitatile de turnare, laminoare si liniile de acoperire, precum si planuri privind instalarea unui Cuptor cu Arc Electric, pentru a reduce semnificativ emisiile de carbon si dependenta de resursele naturale importate.
Comentand anuntul, Sanjeev Gupta, Presedintele Executiv al GFG Alliance, a spus: “Prin acest pachet investitional substantial, pregatim LIBERTY Galati pentru a deveni un campion regional in productia de otel, precum si inceputul calatoriei catre tinta de a avea emisii neutre de carbon pe care ne propunem sa o atingem pana in anul 2030. Atentia noastra se concentreaza asupra implementarii modernizarilor de echipamente care ne vor imbunatati spectaculos oferta de produse, ne vor reduce impactul asupra mediului si vor permite o mai mare flexibilitate operationala, prin planurile noastre de instalare a unui Cuptor cu Arc Electric. Strategia noastra va asigura competitivitatea si sustenabilitatea LIBERTY Galati pe termen lung, astfel incat sa poata reinvesti si continua sa furnizeze locuri de munca la nivel local, pentru generatiile urmatoare. Avem o mare incredere in angajamentul Guvernului Romaniei de a ne ajuta sa dezvoltam si mai departe Combinatul si sa oferim beneficii economice angajatilor, comunitatilor locale si - la nivel extins - Romaniei.”
Prin aceste investitii, LIBERTY Galati isi va regenera procesele de turnare si cele de laminare si va investi, de asemenea, in noi linii de zincare si de acoperire organica. Aceastea vor facilita dezvoltarea unui portofoliu sporit de produse plate si lungi, pentru a creste cota de piata in regiune si a urca nivelul de productie pana la 4 milioane de tone pe an, in timp. In vederea imbunatatirii competitivitatii operatiunilor, LIBERTY Galati va incepe totodata constructia unei fabrici de var.
Bogdan Grecu, Director General al LIBERTY Galati, a declarat: “Avem acum un plan clar de transformare pe termen lung, care nu numai ca ne va ajuta sa contracaram conditiile de piata nefavorabile pe termen scurt, ci ne va si permite sa fim un partener preferat pentru clienti si furnizori, sa ne intarim cota de piata locala si sa ne reducem amprenta de carbon. Am fost foarte impresionat de angajamentul pe care toti colegii din Combinat l-au demonstrat atunci cand am dezvoltat aceste planuri ambitioase si - impreuna cu angajatii nostri competenti si dedicati - suntem nerabdatori sa devenim nava amiral a LIBERTY in productia de laminate plate”.
De la preluarea activitatii, in iulie 2019, GFG Alliance a oferit pentru LIBERTY Galati sprijin financiar si resurse semnificative care dau acum rezultate intr-o serie de imbunatatiri operationale, inclusiv pornirea unei noi linii de taiere in foi, lucrari la un nou preincalzitor de aer pentru furnal si proiecte cu impact pe mediu. De asemenea, Combinatul a implementat si programe inovatoare care sa permita angajatilor si managementului sa colaboreze pentru identificarea de oportunitati si implementarea schimbarii.
Neil Barrell, Director General de Operatiuni al GFG Alliance, a declarat: „De cand am achizitionat Combinatul, in iulie anul trecut, am colaborat strans cu echipa LIBERTY Galati pentru a intelege in detaliu afacerea si a implementa o serie de initiative, pornind de la repornirea si modernizarea liniilor de productie pana la identificarea oportunitatilor de implementare a unor proiecte de eficientizare energetica. Aceste schimbari, impreuna cu programul de investitii transformationale pe care il anuntam astazi, ne vor imbunatati considerabil performanta operationala si ne vor ajuta la realizarea planurilor privind neutralitatea de carbon. Sunt bucuros sa colaborez cu Bogdan si echipa sa pentru a ajuta la valorificarea potentialului imens al LIBERTY Galati”.
LIBERTY Galati isi continua integrarea in afacerea internationala a LIBERTY Steel Group, care acum acopera 200 de locatii de productie din 10 tari, devenind a 8-a cea mai mare companie siderurgica din lume, cu exceptia Chinei.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiVideoConfAC-iulALLBIMman and machineALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
BALTIC
CDS
rigips
MAKITA
noark
Ubitech
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
strabag nivel 1
viarom
leviatan
leviatan
grundfos

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
BA 2023
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica