Agenda Constructiilor
Sambata, 04 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - MANGALIA: Debut de lucrari de 20 milioane lei pentru modernizarea statiunii Saturn
MANGALIA: Debut de lucrari de 20 milioane lei pentru modernizarea statiunii Saturn
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 01 Oct 2019 09:59
Primaria municipiului Mangalia a anuntat, printr-un comunicat, ca la data de 27 septembrie 2019 au inceput lucrarile de modernizare a statiunii Saturn, ce reprezinta un proiect in valoare de circa 20 de milioane de lei.
Primaria municipiului Mangalia a demarat, recent, executia de lucrari pentru modernizarea statiunii Saturn, proiect contractat din fonduri UE, in valoare de aproximativ 20 de milioane de lei. Lucrarile constau in modernizarea strazilor Greenport, Henny Ignatie, Corneliu Coposu si Lavrion. Totodata, se va realiza sistemul de iluminat public aferent celor patru strazi, se va amenaja spatiul verde din intersectii si de la marginea trotuarelor (unde este cazul) si se vor monta diverse elemente de mobilier urban. In prezent, interventiile din teren cuprind lucrari de frezare pe toate arterele rutiere cuprinse in proiect. Ulterior, se vor face lucrari de consolidare a fundatiei drumurilor, apoi se vor turna straturile succesive de asfalt, conform proiectului tehnic. In acelasi timp, se va interveni la amenajarea trotuarelor si spatiilor verzi. De asemenea, toata criblura colectata de pe strazile aflate in lucru se va distribui pe alte strazi de la marginea cartierului de case al Mangaliei.
Alte lucrari care vor fi executate in statiunea din sudul litoralului – Saturn se refera la infiintarea panourilor electronice de informare, amplasate in cele trei intersectii (strada Lavrion cu strazile Henny Ignatie si Corneliu Coposu, strada Henny Ignatie cu strada Greenport si strada Greenport cu strada Lavrion), cu gestionarea online a continutului afisat, amenajarea de piste pentru biciclisti si statii de biciclete alimentate cu energie solara. De asemenea, se vor amenaja statii de autobuz in afara carosabilului, in spatii concepute special in alveolele proprii, marcate si semnalizate corespunzator si va exista un sistem de telegestiune wireless al iluminatului public, cu rolul de a monitoriza, comanda si controla de la distanta aparatele de iluminat.
Prezent pe teren pentru a inspecta stadiul lucrarilor, primarul municipiului Mangalia, Radu Cristian a declarat ca, pana la sfarsitul anului viitor, statiunea Saturn va fi pregatita sa primeasca turistii in conditii optime, cu o infrastructura moderna si spatii de cazare primitoare, asa cum este firesc intr-o statiune turistica de interes national.
”La documentatia acestui proiect s-a lucrat aproape trei ani. Am parcurs numeroase etape specifice unei astfel de investitii, dar actualmente sunt multumit ca am reusit sa intram efectiv cu lucrarile in teren, sa dezvoltam si sa cream alte oportunitati de investitii necesare intr-o statiune turistica. Alaturi de operatorii economici din turism, care ne-au sustinut in acest demers, vom crea toate premisele ca statiunea Saturn sa devina una dintre statiunile preferate de turistii din toate clasele sociale, asa cum era la inceputul anilor 1980”, a subliniat edilul Radu Cristian. Primarul a mai precizat ca, in aceasta toamna, vor fi executate lucrari de amenajare si reabilitare a falezei Mangalia-Saturn, dar si altele de asfaltare pe mai multe strazi din oras, proiecte finantate din bani europeni.
Reiteram ca, in prezent, Primaria Mangalia are in implementare si contractare peste 10 proiecte cu finantare UE, absorbtia fondurilor europene contribuind la dezvoltarea municipiului Mangalia si a statiunilor aferente, pe termen mediu si lung.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelACADCOVID-19ALLBIM
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere