Agenda Constructiilor
Marti, 07 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - METROREX: Stadiul lucrarilor la proiectele de investitii in lucru
METROREX: Stadiul lucrarilor la proiectele de investitii in lucru
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 04 Oct 2017 15:54
Directorul Metrorex, Marin Aldea, a avut placerea de a participa astazi, 4 octombrie a.c., la evenimentul strategic Zilele Feroviare 2017 - Summit-ul de Investitii Feroviare Railway PRO - editia a XII-a, organizat de Club Feroviar si Railway PRO, cu sprijinul Asociatiei Industriei Feroviare din Romania. Marin Aldea a prezentat participantilor detalii importante cu privire la proiectele de investitii in derulare dar si viitoare ale Metrorex. Sesiunea de networking interactiva a oferit o oportunitate excelenta pentru schimbul de expertiza si bune practici dedicate sustinerii inovarii in sectorul feroviar.
Printre subiectele prezentate s-au numarat:
- Extinderea Magistralei 4 de metrou - Sectiunea Parc Bazilescu - Straulesti in cadrul careia, in luna martie a acestui an, au fost puse in functiune statiile de metrou Laminorului si Straulesti. Depoul, galeria de legatura si terminalul multimodal Park & Ride urmeaza a fi finalizate in decembrie 2017, respectiv trimestrul I al anului 2018.
- Linia 4 de metrou: Lac Straulesti - Gara Progresu, tronsonul Gara de Nord - Gara Progresu - Studiul de pre-fezabilitate si studiu de fezabilitate, contract semnat in luna septembrie a acestui an, in cadrul Programului de cooperare romano-elvetian. Noua linie de metrou va conecta doua dintre cele mai importante statii de cale ferata ale Capitalei, Gara de Nord si Gara Progresu si va avea corespondenta cu magistralele in functiune, intersectand liniile de metrou existente.
- Proiectul Magistralei 5 de metrou: Drumul Taberei - Pantelimon ce vizeaza construirea uneia dintre cele mai importante linii de metrou ce va lega zona de vest si est a capitalei. Sectiunea Raul Doamnei - Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomitei, are 10 statii de metrou pentru care se executa lucrari de structura, finisaje, instalatii automatizari. In luna iulie a acestui an, au fost scoase la suprafata cele doua echipamente de sapat tuneluri - Tunelling Boring Machine (TBM), cele care au excavat tunelurile pe ambele fire din cadrul sectiunii Raul Doamnei - Eroilor a Magistralei 5
- Proiectele care au in vedere imbunatatirea serviciilor de transport public de calatori cu metroul: Magistrala 2 Berceni-Pipera, Modernizarea instalatiilor de control-acces pe Magistralele 1, 2, 3 si Modernizarea instalatiilor de ventilatie pe sectiunea Petrache Poenaru-Timpuri Noi - proiecte finalizate de curand. “Nu au fost proiecte usoare insa s-au depus eforturi sustinute pentru ca lucrarile sa fie executate astfel incat disconfortul calatorilor sa fie minim”, a declarat Marin Aldea.
„In fiecare an ne propunem sa atingem cat mai multe obiective, din ce in ce mai ambitioase. Insa problemele intampinate nu sunt putine! Pretentiile calatorilor cresc, iar noi depunem eforturi sa finalizam toate proiectele si sa imbunatatim calitatea transportului cu metroul prin obtinerea finantarilor necesare, derularea procedurilor pentru lucrari de asemenea anvergura, dar si rezolvarea cat mai rapida a inevitabilelor contestatii”, a spus directorul general, Marin Aldea.
Metrorex se afla intr-un proces continuu de modernizare si dezvoltare, de adaptare la solicitarile pietei, venind permanent in intampinarea tendintelor de schimbare a acesteia.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMACADTeraSteelCOVID-19
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere