Agenda Constructiilor
Marti, 14 Iulie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - MF: 40 milioane euro pentru reabilitarea a 64 de cladiri ale Politiei si Jandarmeriei
MF: 40 milioane euro pentru reabilitarea a 64 de cladiri ale Politiei si Jandarmeriei
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 15 Iul 2019 08:19
Romania a semnat cu Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD) doua acorduri de imprumut, unul in valoare de 50 de milioane de euro, pentru Proiectul privind Imbunatatirea rezilientei si a raspunsului la situatii de urgenta, si al doilea, in valoare de 40 milioane de euro, pentru Proiectul privind consolidarea infrastructurii si a pregatirii pentru situatii critice de urgenta.
Acordurile au fost semnate din partea Romaniei de dl Eugen Teodorovici, Viceprim-ministru interimar, Ministrul Finantelor Publice si din partea BIRD de dna Tatiana Proskuryakova, manager de tara pentru Romania si Ungaria, Regiunea Europa si Asia Centrala.
„Acordurile de imprumut semnate astazi vor contribui la cresterea vitezei de raspuns a facilitatilor critice ale Politiei si Jandarmeriei Romane si vor consolida capacitatea institutionala pentru reducerea riscurilor de dezastre. Astfel, prin reabilitarea si modernizarea unui numar de 64 de cladiri ale Politiei si Jandarmeriei se va asigura posibilitatea unui raspuns mai rapid al acestor institutii in cazul producerii dezastrelor naturale si va fi redus impactul asupra populatiei afectate. Grupul Bancii Mondiale reprezinta un partener strategic pentru Romania, iar in ceea ce priveste strategia de finantare a bancii, ca stat membru UE, incurajam diversificarea instrumentelor de finantare cu accent pe adaptarea acestora la specificul fiecarui stat membru si asigurarea complementaritatii cu alte surse de finantare disponibile“,a precizat Eugen Teodorovici, Ministrul Finantelor Publice.
Fiecare imprumut este acordatpe o perioada de pana la 10 ani, rambursarea efectuandu-se intr-o singura transa la data de 1 februarie 2029, sumele imprumuturilor fiind disponibile pana la data de 31 decembrie 2025.
Punerea in aplicare a actiunilor prevazute se va asigura de catre Ministerul Afacerilor Interne, prin Unitatile de implementare a proiectelor infiintate in acest scop in cadrul Inspectoratului General al Politiei si Inspectoratului General al Jandarmeriei.
In decursul ultimului deceniu, Grupul Bancii Mondiale a devenit lider mondial in gestionarea riscului de dezastre, sprijinind tarile member in evaluarea expunerii la dezastre si gestionarea acestora. Cele doua imprumuturi semnate astazi fac parte dintr-o serie dedicata consolidarii rezilientei la impactul dezastrelor natural si al schimbarilor climatic in Romania, primul imprumut din aceasta serie fiind contractat in 2018 pentru imbunatatirea managementului riscurilor de dezastre, implementat de catre Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, iar cel de-al doilea este destinat politicilor de dezvoltare privind managementul riscurilor de dezastre, cu optiune de amanare a tragerii pana la aparitia unei catastrofe (CAT-DDO).
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19VideoConfAC-iulALLBIMAUTODESKTeraSteel
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
CELCO 2020
Acvatot 2019
elmas 2017
ERBASU CONSTRUCT
rigips
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
hilti
FPSC_2019
C4E FORUM
AICPS_30
AHK 2018
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere