Agenda Constructiilor
Joi, 04 Iunie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - MT: Expertii Jaspers clarifica aspectele geotehnice ale autostrazii Sibiu-Pitesti
MT: Expertii Jaspers clarifica aspectele geotehnice ale autostrazii Sibiu-Pitesti
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 10 Iul 2018 17:06
Ministrul Transporturilor, Lucian Sova a discutat cu grupul de lucru pentru implementarea si monitorizarea proiectelor de transport rutier, in cadrul Subcomitetului Sectorial de Transport POIM 2014-2020, despre urgentarea proiectului de constructie a autostrazii Sibiu-Pitesti. Au fost prezentate traseul si stadiul pregatirii proiectului si au fost abordate aspecte privind finantarea si implementarea acestuia.
Ministrul Lucian Sova a cerut o decizie rapida pentru stabilirea strategiei de implementare a proiectului autostrazii Sibiu-Pitesti (fidic galben/fidic rosu). Pentru urgentarea proiectului, ministrul a propus o intalnire, saptamana viitoare, cu expertii Jaspers si cu experti romani pentru clarificarea aspectelor geotehnice ale proiectului.
Documentatia tehnica pentru sectiunile 2,3 si 4 ale autostrazii este in faza in care se aduc completari in conformitate cu solicitarile consultantilor europeni de la Jaspers. Se estimeaza ca pana la sfarsitul acestui an va fi elaborat Acordul de Mediu.
La sedinta de lucru de astazi au participat reprezentanti ai Ministerului Transporturilor, ai Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), ai organismului de consultanta Jaspers, Bancii Europene de Investitii, Ministerului Fondurilor Europene, Ministerului Finantelor Publice, ai unor asociatii si ONG-uri, precum si ai altor institutii implicate in derularea proiectului: IPTANA, Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP) si Autoritatea de management din cadrul Ministerului Fondurilor Europene.
Traseul autostrazii Sibiu-Pitesti trece pe teritoriul a trei judete: Sibiu, Valcea si Arges si este impartit in 5 sectiuni: Sibiu-Boita, Boita-Cornetu, Cornetu-Tigveni, Tigveni-Curtea de Arges, Curtea de Arges - Pitesti.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19ALLBIMTeraSteelACADC4E FORUM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere