Agenda Constructiilor
Sambata, 19 Octombrie 2019
Teraplast 2019
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - MT plateste suplimentar constructorii ca sa lucreze permanent pe santiere
MT plateste suplimentar constructorii ca sa lucreze permanent pe santiere
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 18 Iun 2019 16:03
Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc si directorul general CNAIR, au verificat stadiul lucrarilor la Autostrada Bucuresti - Brasov, Tronson Comarnic - Brasov, Lot 2: sector Predeal - Cristian + racord.
In urma verificarilor la fata locului, Ministrul Razvan Cuc a constatat o mobilizare corespunzatoare a antreprenorului, iar ritmul in care se realizeaza lucrarile este unul sustinut: se lucreaza de la 8 dimineata pana seara, inclusiv in weekend. O serie dintre lucrari sunt deja realizate: a fost decopertata intreaga suprafata de teren, a fost stabilizat patul de fundare si se lucreaza la terasamente si poduri.
”Am decis, astazi, sa fac o inspectie pe santierul Brasov -Rasnov, unde stiti ca am deschis lucrarile in urma cu doua saptamani si vedeti ca se lucreaza. Este un proiect unde vom aplica o metoda noua. Metoda pe care o aplicam aici, o vom aplica si pe Autostrada Transilvania pe sectiunea Biharia -Bors. Dam bani suplimentari constructorului ca sa lucreze in permanenta. Aici se lucreaza, este mobilizat. Ritmul este unul bun. Constructorii romani isi asuma sa finalizeze acest obiectiv inainte de termenul stipulat in contract. De astazi inainte o sa fac aceasta comparatie ca sa nu se spuna ca sunt un adept al rezilierii contractelor, dar lucrurile au trenat foarte mult timp si nimeni nu mai are rabdare. Daca unii pot, si ceilalti trebuie sa poata in egala masura. Nimeni nu este mai “cu mot”, un constructor fata de celalalt. Diferenta este ca romanii au utilajele in Romania si au forta de munca din Romania in timp ce ceilalti vin si subcontracteaza. Daca m-as duce acum pe santierul de la Sebes -Turda, cu siguranta as constata ca nu se lucreaza in weekend asa ca probabil lucreaza firmele care au forta de munca locala (...) Daca vremea ne va permite cu siguranta la sfarsitul anului aceeasi kilometri de autostrada vor fi finalizati si vor fi deschisi traficului. Sunt bucuros sa vad ca anumiti constructori, cu atat mai mult ca sunt romani, anticipeaza situatiile din teren si in loc sa astepte solutii din partea statului, gasesc ei solutii pentru blocajele pe care le intampina in executarea contractului.” a declarat Ministrul Razvan Cuc
Ministrul Razvan Cuc a reiterat faptul ca infrastructura este extrem de importanta si ca nu mai accepta niciun fel de tergiversare cu privire la constructia infrastructurii din Romania.
 
ghid_proiectareACADLicente bim

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 146 (Octombrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere