Agenda Constructiilor
Miercuri, 16 Octombrie 2019
Teraplast 2019
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - MT: Practica intarzierii la plata a subcontractorilor trebuie sa inceteze
MT: Practica intarzierii la plata a subcontractorilor trebuie sa inceteze
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 14 Iun 2019 18:40
Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc si reprezentanti ai CNCF CFR SA au verificat stadiul lucrarilor la obiectivul de investitii ”Reabilitarea liniei C.F. Frontiera - Curtici - Simeria, Tronsonul 2: km 614 - Gurasada si Tronsonul 3: Gurasada - Simeria”.
Ministrul Razvan Cuc a precizat ca desi exista o buna mobilizare a constructorului si sunt respectate standardele de calitate aferente lucrarilor, totusi se inregistreaza intarzieri in plata subcontractorilor in conditiile in care platile realizate de CFR infrastructura catre antreprenor sunt la zi.
"Am inceput inspectia pe loturile 2A si 2B din coridorul IV, de la kilometrul 614. Constructorul este mobilizat, lucreaza (...) calitatea lucrarilor e buna, se lucreaza cu materiale bune si cu forta de munca destul de mare pe aceste sectoare, asa cum este normal, dar ei au o foarte mare problema, si anume plata subcontractorilor romani", a spus Ministrul Razvan Cuc.
Ministrul Transporturilor a precizat ca a fost contactat de firmele subcontractoare care nu si-au incasat banii pentru lucrari.
"O sa am intalnire si cu subcontractorii nedeclarati, pentru ca se lucreaza si cu subcontractori nedeclarati, si sa vad si eu care sunt motivele intarzierilor la plata a acestor facturi. Firmele care m-au contactat sunt disperate efectiv, fiindca intra in incapacitate de plata. Deci cat timp lucreaza si au facturi de trei - patru milioane neplatite de mai bine de mai bine de 3 - 4 luni in conditiile in care si-au luat avansul, atunci vom avea o problema", a declarat Ministrul Razvan Cuc
Ministrul Transporturilor a subliniat faptul ca in situatia intarzierii platilor catre subcontractori se va considera ca antreprenorul "nu-si executa contractul la timp".
"Nu poti sa-ti bati joc de firmele romanesti, in conditiile in care tu lucrezi in Romania. N-ai venit cu utilaje in Romania, apelezi la utilajele firmelor din Romania si trec luni de zile in care sa aiba o firma facturi de patru milioane si sa fie platita doar cu 500.000 in conditiile in care are probleme si nu isi poate plati contributiile la stat, angajatii, leasing-urile la utilaje. Firma Astaldi este o firma care are foarte multe lucrari in Romania, dar daca nu isi va plati subcontractorii, atunci va spun ca voi lua niste masuri foarte drastice. Nu contest calitatea lucrarilor si mobilizarilor, dar acestea sunt multumita firmelor subcontractante, care nu sunt platite...", a precizat Ministrul Transporturilor Razvan Cuc.
Totodata Ministrul Razvan Cuc referindu-se la lucrarile de modernizare a Garii de Nord din Bucuresti a precizat ca acestea vor fi executate inainte de inceperea Campionatului European de Fotbal din 2020, iar ulterior obiectivul va fi supus unor lucrari mai ample.
„Gara de Nord intra in reabilitare, sunt sume alocate, mai ales ca in cursul anului viitor va fi si Campionatul European de Fotbal Euro 2020”, a spus Ministrul Transporturilor.
„Modernizarea va fi una de amploare, dar cu siguranta in prima parte vom face o modernizare care sa se finalizeze pana la inceperea campionatului. Acolo trebuie regandit totul, un concept nou”, a mai declarat Ministrul Razvan Cuc.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADLicente bimghid_proiectare

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 146 (Octombrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere