Agenda Constructiilor
Vineri, 10 Iulie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - MT: Studiu de Fezabilitate pentru drumul expres Bacau - Piatra Neamt
MT: Studiu de Fezabilitate pentru drumul expres Bacau - Piatra Neamt
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 19 Iul 2019 15:11
Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc si directorul general CNAIR au verificat stadiul lucrarilor la obiectivele de infrastructura din judetul Neamt. In acest sens, Ministrul Transporturilor s-a deplasat pe santierul de pe DN 15, Poiana Largului - Bicaz, unde, in prezent, sunt executate lucrari de refacere a corpului drumului in zona afectata, inlocuirea zidului de sprijin, refacerea santurilor de scurgere si montarea de parapet metalic. Barajul Bicaz a beneficiat zilele trecute de lucrari de reparatii asfaltice pe suprafete intinse, executate in regie, de Sectia de Drumuri Nationale Piatra Neamt.
”La inceputul mandatului, in judetul Neamt, am spus ca se vor asfalta 150 km. Pana in prezent s-au asfaltat 80 km, urmand ca inca 70 km sa se faca intre Motca si Castelul de Apa si intre Targu Neamt si localitatile invecinate. Aici am fost in luna martie si inca nu se intamplase nimic. Acum vedeti ca lucrurile au luat o alta turnura. Investitiile vor continua. Un alt lucru foarte important: vorbeam de lansarea proiectului de Drum Expres Bacau - Neamt. Iata ca am ajuns la final cu aceasta procedura: s-au depus 4 oferte. L-am rugat pe domnul director general al CNAIR sa intruneasca, de urgenta, Comisia si sa evalueze acest proiect, astfel incat pana la sfarsitul lunii august sa avem semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate. Ca si tinta ne-am propus ca la sfarsitul lunii iunie 2020 sa lansam proiectarea si executia. Desi perioada de elaborare a studiului de fezabilitate este de 14 luni, voi discuta cu firma, care va fi desemnata castigatoare sa comprimam acest termen.
Spuneam, la un moment dat, in 2017, cand am fost aici in prima vizita la Poiana Lacului Bicaz, vorbim de un drum cu un impact turistic foarte mare, un drum care este tranzitat de multi turisti, un drum care a fost construit in perioada de dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, ca nu s-a mai intervenit de foarte mult timp. Iata ca Guvernul a alocat sume semnificative pentru asigurarea drenajelor, scurgerilor si elementelor de siguranta. Se lucreaza intens si o sa mergem acum sa vedeti exact ce se intampla la fata locului. L-am rugat pe domnul Laicu (directorul DRDP Iasi), daca tot ne apucam de o treaba, sa o facem pana la capat. Sa nu mai facem doar fragmente. Sa identifice toate punctele nevralgice astfel incat sa putem aloca sumele necesare si sa inchidem absolut toate problemele pe acest drum, ca sa il finalizam si sa poata fi dat in circulatie asa cum trebuie, fara calamitati, fara alunecari de teren si fara problemele care au persistat in trecut. Tot atunci am vorbit si despre doua poduri si marcajele rutiere. Sunt multi turisti in zona si practic, marcajele sunt un element de siguranta important pe drumul national. Haideti sa ne apucam si de poduri. Stiu ca solutia tehnica este separata, am vazut ca la Preluca ati finalizat podul. Asa am promis si asa trebuie sa se intample. Aveti bani alocati. Haideti si sa finalizam ceea ce ati promis ca se va face in judetul Neamt. Voi veni sa monitorizez, sa vad ca lucrurile se intampla asa cum am promis si continuati in acelasi ritm alert cu partea de intretinere. Am fost acum pe cateva poduri si am vazut ca trebuie lucrat. Lucrati si la parapete” a declarat Ministrul Transporturilor Razvan Cuc.
Ministrul a precizat ca va continua seria de vizite pe santierele obiectivelor de infrastructura gestionate de minister pentru a se asigura ca lucrarile se vor finaliza in termenele asumate de catre antreprenori si cu respectarea standardelor de siguranta si calitate.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
bluebeamTeraSteelAUTODESKVideoConfAC-iulCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
elmas 2017
Acvatot 2019
CELCO 2020
rigips
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

hilti
HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
AHK 2018
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere