Agenda Constructiilor
Marti, 02 Iunie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ONE UNITED: Aprobare in justitie pentru continuarea lucrarilor la One Floreasca City
ONE UNITED: Aprobare in justitie pentru continuarea lucrarilor la One Floreasca City
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 03 Iul 2019 08:36
La data de 27 iunie 2019, magistratii Curtii de Apel Bucuresti au admis printr-o hotarare definitiva recursurile declarate impotriva sentintei pronuntate in fond, in dosarul cu numar unic 26421/3/2018, prin intermediul caruia Nicusor Dan (prin Asociatia Salvati Bucurestiul si Asociatia SOS Orasul) solicitase suspendarea lucrarilor la proiectul One Floreasca City. Astfel, instanta de recurs a casat sentinta pronuntata in fond de Tribunalul Bucuresti si, in rejudecare, a respins in totalitate cererea de suspendare a tuturor actelor administrative pe baza carora se incepuse deja constructia proiectului.
In consecinta, Completul 9-Completul 4 Recurs NCPC, al Sectiei a IX-a de contencios administrativ si fiscal din cadrul Curtii de Apel Bucuresti a pronuntat la data mentionata anterior Hotararea nr. 385/2019, prin care „respinge exceptia lipsei de interes in formularea recursului declarat de Asociatia Salvati Bucurestiul si a recursului declarat de Asociatia SOS Orasul. Respinge exceptia inadmisibilitatii recursului recurentei Asociatia SOS Orasul. Admite recursurile la considerentele sentintei, formulate de recurentele Asociatia Salvati Bucurestiul si Asociatia SOS Orasul, si inlocuieste considerentele criticate cu considerentele prezentei decizii. Respinge recursul Asociatiei SOS Orasul impotriva solutiei de suspendare a HCGMB nr.85/2011. Respinge recursurile formulate de PMB si Auchan Romania SA impotriva incheierii din data de 26.11.2018. Admite recursurile recurentelor SC One Mircea Eliade SRL, CGMB, APM, PMB si Auchan Romania SA impotriva sentintei civile nr.1435/04.03.2019. Caseaza sentinta recurata si in rejudecare respinge cererea de suspendare a HGCGMB nr.85/2011, a acordului de mediu nr.3/2017 si a autorizatiei de construire nr.4/1564415/2018. Obliga recurentele reclamante la plata catre recurenta-parata SC One Mircea Eliade SRL a cheltuielilor de judecata in suma de 10.200 lei (taxa de timbru, si partial onorariu de avocat). Sentinta este definitiva, pronuntata la data de 27.06.2019, prin punerea solutiei la dispozitia partilor, prin mijlocirea grefei”.
Dupa pronuntarea sentintei, reprezentantii dezvoltatorului, One United Properties (ce integreaza activitatea One Mircea Eliade – parte citata in proces), au comunicat ca, in contextul acestei decizii definitive, doresc sa transmita inca o data ca toate actele administrative aferente tuturor investitiilor proprii, finalizate sau aflate in dezvoltare, sunt obtinute cu respectarea stricta a tuturor prevederilor legale in materie de urbanism si mediu, iar toate proiectele sunt edificate la cele mai inalte standarde de siguranta si calitate.
„Proiectul pe care a incercat sa il blocheze Nicusor Dan este, de fapt, o investitie cat se poate de benefica pentru comunitatea locala, readucand publicului o zona aflata in paragina de peste 20 de ani si transformand la cele mai inalte standarde de calitate o platforma industriala intr-o zona rezidentiala si comerciala”, a declarat Andrei Diaconescu, Managing Partner si unul din fondatorii One United Properties.
Din momentul pronuntarii deciziei Curtii de Apel Bucuresti (cu o solutie comunicata pe scurt, cea amanuntita urmand sa fie pusa la dispozitia partilor prin grefa instantei) si pana in prezent, Asociatia Salvati Bucurestiul (recurent reclamant) si Asociatia SOS Orasul (intimat reclamant) nu au avut o pozitie oficiala pe marginea acestui subiect.
***
La inceputul anului 2018, compania One United Properties, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari din Bucuresti, a anuntat demararea proiectului mixt One Floreasca City, reprezentand o investitie in valoare de 100 de milioane de euro, dezvoltata pe fosta platforma Automatica. Proiectul urmeaza sa includa trei cladiri-turn care vor insuma 250 de apartamente exclusiviste (doua imobile-turnuri P+15E si inca unul, P+20E), cu vedere spre Parcul Floreasca si Lacul Floreasca (aceasta componenta fiind dezvoltata si promovata de One Mircea Eliade), o cladire de birouri One Tower (P+16E), care insumeaza 24.000 de metri patrati inchiriabili de spatii de birouri si care va beneficia de o suprafata pe etaj de 1.450 mp, dar si o zona comerciala, pe platforma fostei hale Ford, care va fi dezvoltata de Auchan Romania. Pentru One Tower, cladirea de birouri ce face parte din ansamblul multifunctional One Floreasca City, dezvoltat de One United Properties la intersectia bulevardului Mircea Eliade cu Calea Floreasca, s-a anuntat deja obtinerea, din partea US Green Building Council, a pre-certificarii LEED v4 Core & Shell la nivel Platinum, reprezentand actualmente cea mai buna performanta a unei cladiri in faza de constructie de pe piata romaneasca de profil.
Dupa cum anunta dezvoltatorii, intregul proiect va fi construit pe un teren de 2,8 hectare, din suprafata caruia 30% vor reprezenta spatii verzi. In plus vor fi amenajate alei pietonale, zone de relaxare si un loc de joaca pentru copii. Complexul urmeaza sa fie deschis intregii comunitati, cu circulatie exclusiv pietonala. De asemenea, dezvoltatorul a cedat municipalitatii o suprafata de teren de 1.000 de mp si va aloca un buget de un milion de euro pentru investitii in infrastructura. Totodata, investitorul si-a asumat costuri mai mari prin construirea exclusiva a parcarilor in subteran, un total de 1.200 de locuri de parcare urmand sa deserveasca intregul complex imobiliar. Managerii One United Properties sunt cu precadere preocupati de modul in care vor integra in proiect cladirea istorica industriala - fosta hala Ford, un punct de reper in cartierul Floreasca, dar si pentru municipiul Bucuresti. Fatadele laterale si luminatorul din zona centrala vor fi demontate, restaurate cu o echipa specializata in acest fel de lucrari si remontate pe o noua structura, dupa care cladirea se va transforma intr-un spatiu contemporan de retail, operat de Auchan Romania. Pentru a respecta istoria proprietatii, in cadrul amenajarii vor fi expuse modele de epoca ale marcii Ford, unele dintre acestea fiind fabricate in perioada interbelica, la Bucuresti. Toate cele trei componente ale proiectului (office, retail si rezidential) ar putea fi livrate simultan, asa cum s-a programat initial, in anul 2020, insa mai trebuie tinut cont si de durata actiunilor judiciare ce tocmai s-au finalizat cu o decizie definitiva, in favoarea dezvoltatorului.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelCOVID-19ALLBIMACAD
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere