Agenda Constructiilor
Duminica, 05 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ORADEA: Primaria dezvolta noul Cartier al Diasporei si Campusul Universitar Integrat
ORADEA: Primaria dezvolta noul Cartier al Diasporei si Campusul Universitar Integrat
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 19 Sep 2019 11:15
Primarul Ilie Bolojan a sustinut o conferinta de presa cu privire la proiecte ale Primariei Oradea care urmeaza sa fie supuse votului Consiliului Local in sedinta din 26 septembrie.
Consultari publice cu privire la dezvoltarea Cartierului Diasporei
Primarul Ilie Bolojan a anuntat ca in sedinta de saptamana viitoare membrii Consiliului Local vor avea un material care va stabili pachetul de masuri pentru realizarea Cartierului Diasporei, care cuprinde realizarea unui plan de urbanism zonal necesar ca acest cartier din zona strazii Izvorului sa poata fi realizat.
"Ne propunem ca acest plan de urbanism zonal sa fie finalizat pana la jumatatea lunii decembrie, iar de astazi planul este in consultare publica. De asemenea va fi un termen recomandat pentru realizarea documentatiilor tehnice pentru retelele de utilitati: apa, canalizare, partea de drumuri. Ne propunem ca pana in martie sa finalizam aceste documentatii, un plan parcelar care ar urma sa fie realizat imediat dupa ce se termina planul de urbanism zonal, iar caietul de sarcini, documentatia va fi finalizata pana la 15 decembrie, asfel incat licitatia s-o putem realiza in luna ianuarie a anului viitor. In acest cartier vor fi 11 locuri de casa, deci un mini cartier, cel mai mic loc de casa va avea aproximativ 400 metri, iar cel mai mare 650 de metri, dat de topografia terenului."
Regenerare urbana in zona Bd. Decebal - T. Vladimirescu
Un alt material pregatit pentru consultare publica presupune Planul de Urbanism Zonal, realizat pentru solutii de regenerare urbana in zona Bulevardul Decebal -strada T. Vladimirescu.
"Sunt propuse a fi realizate pentru a asigura unda verde circulatiei pe linia de tramvai pe B-dul Decebal la intersectia cu T.Vladimirescu, acel pasaj subteran, care va garanta circulatia in zona Decebal fara oprire. De asemenea, strada T. Vladimirescu ar fi largita in anii urmatori la 4 benzi, cu inca un pasaj subteran la intersectia cu str. Onestilor. Acest proiect va ramane in consultare publica conform procedurilor legale, dupa ce el va fi mobilat, planul de urbanism va fi finalizat in luna ianuarie a anului urmator si vom trece la realizarea studiilor de fezabilitate a acestor pasaje, ele urmand a fi finantate in perioada 2021-2027 prin POR pentru partea de mobilitate urbana in etapa urmatoare de finantare europeana. Scopul este ca pe inelul central al orasului, in jurul centrului istoric, sa avem o circulatie cat mai fluenta, iar actualele blocaje de circulatie sa fie rezolvate prin pasaje subterane care sa asigure unda verde pentru tramvai", a declarat primarul.
Licitatii in derulare organizate de administratia locala
Totodata, primarul a anuntat ca s-a publicat licitatia pentru reabilitarea Spitalului Municipal si a Spitalului Judetean, licitatii care se ridica la peste 15 milioane de euro, iar termenul pentru depunere a ofertelor este 21 octombrie.
"Speram ca pana la finalul acestui an, dupa cem vom evalua aceste oferte, sa putem avea un contract de executie semnat la finalul anului si imediat in ianuarie, februarie sa incepem lucrarile de reabilitare a spitalelor", a declarat Ilie Bolojan.
Tot legat de spitale a anuntat ca urmeaza sa se publice in prima jumatate a lunii octombrie partea de ambulatoriu, procedura de licitatie care se va derula la sfarsitul acestui an.
In ceea ce priveste cele doua camine studentesti din cadrul Campusului Universitar Integrat, primarul a mentionat ca procedura de licitatie a fost demarata, termenul de depunere fiind 28 octombrie. Valoarea estimata este de 22.639.346,07 lei.
"Pana la finalul acestui an vom avea un contract de proiectare si executie finalizat, iar in primavara anului viitor vor incepe efectiv lucrarile la cele doua camine, astfel incat cel mai tarziu la finalul anului 2020 primii studenti sa poata fi cazati in conditii mult mai bune in aceste camine realizate pentru Universitate".
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADCOVID-19ALLBIMTeraSteel
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere