Agenda Constructiilor
Sambata, 18 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - P3: Orientata catre clienti aduce o crestere record in anul 2017
P3: Orientata catre clienti aduce o crestere record in anul 2017
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 31 Ian 2018 19:13
P3, investitorul, dezvoltatorul, proprietarul si managerul pe termen lung de proprietati logistice, a inregistrat o crestere record in anul 2017. Portofoliul companiei s-a extins la peste 4 milioane de m² de proprietati logistice premium pe noua piete europene. Rata de ocupare a atins un nivel record, urcand la 97% la sfarsitul anului. Compania a continuat dezvoltarea activa si investitiile in intreaga regiune, incepand constructia a aproape 600.000 m² de spatii noi si finalizand achizitii strategice in mai multe tari, inclusiv un portofoliu important in Spania la inceputul anului 2017, pentru mai mult de 240 milioane de euro. La sfarsitul anului, echipa de dezvoltare a companiei P3 achizitionase mai mult de 100 de hectare de teren in Europa, gata pentru a fi dezvoltate.
P3 si-a marit semnificativ portofoliul de clienti, dezvoltand proiecte pentru clienti noi, precum Lamborghini-Ducati, British American Tobacco, Antalis si BSH Electrodomésticos. Compania a finalizat, de asemenea, noi facilitati pentru clientii existenti, precum FM Logistics, eMag si Keuhne & Nagel. In prezent, mai mult de 360 de companii numesc acasa un parc logistic P3.
Comentand realizarile din 2017, CEO-ul P3, Ian Worboys, a declarat: “In conformitate cu obiectivele noastre pe termen lung, am fost foarte activi in 2017, atat in ceea ce priveste activitatea de dezvoltare, cat si achizitiile. Intrand in 2018, avem o echipa in plina dezvoltare de specialisti talentati in domeniul imobiliar, pregatiti sa fie partenerii clientilor pentru nevoile imobiliare ale acestora pe termen lung. Cererea de spatii logistice premium continua sa depaseasca oferta in aproape toate locatiile cheie din Europa si nu vad semne ca acest trend se va schimba. In acest ritm, am putea vedea dublarea valorii companiei in urmatorii 3-5 ani. Ne asteapta o perioada interesanta.”
Pentru a sustine ritmul de expansiune al companiei, la sfarsitul anului au intrat in vigoare o serie de schimbari de personal cheie. Andrew Stacey, fostul Director General al P3 Franta si Directorul Departamentului de Asset Management al P3, avanseaza pe pozitia de Chief Operating Officer, responsabil cu operatiunile zilnice ale companiei in Europa. Blake Horsley, fostul Director General al P3 Romania, isi asuma un nou rol ca Director de Dezvoltare al Grupului P3, responsabil pentru cresterea economica a companiei. Nu in cele din urma, Andrzej Wroński, fostul Director General al P3 Polonia preia pozitia de Director al Departamentului de Asset Management al Grupului P3, responsabil cu administrarea activelor si proprietatilor pentru intreg portofoliul P3.
De asemenea, P3 a devenit primul dezvoltator de proprietati logistice din lume care a semnat Compactul Global al Natiunilor Unite, cea mai mare initiativa de sustenabilitate din lume destinata companiilor, demonstrand angajamentul sau de a reduce impactul sau asupra mediului. Pentru a sustine practicile de dezvoltare durabila ale companiei, Steffen Walvius a fost recrutat pentru pozitia de Manager de Sustenabilitate al Grupului.
In Romania, P3 a livrat trei noi depozite cu un total de 65.000 m2 in parcul P3 Bucharest. In cursul anului, P3 a semnat contracte de inchiriere de peste 115.000 m2, constand atat in contracte noi, cat si in reinnoiri si extinderi pentru clienti existenti, precum eMag, Tibbet/Yusen Logistics, Macromex si Interbrands, demonstrand astfel un angajament si o strategie pe termen lung fata de clientii sai. In 2017, compania a finalizat achizitia a peste 17 ha de teren aditional langa parcul P3 Bucharest, cu intentia de a dezvolta parcul la 500.000 m2 in urmatorii doi ani.
“In 2017 am continuat dezvoltarea parcului nostru de la km 13 atat prin constructia de noi depozite, cat si prin achizitia de terenuri. Suntem pregatiti pentru un 2018 foarte dinamic, in care intentionam inaugurarea de noi locatii atat in Bucuresti, cat si in vestul tarii, venind in intampinarea cerintelor pietei. Bineinteles, P3 Bucharest Park va ramane centrul gravitational al activitatii noastre, fiind concentrati in continuare pe mentinerea pozitiei acestuia de cel mai mare parc logistic din Romania si pe consolidarea relatiilor pe termen lung cu chiriasii nostri. Romania continua sa fie vazuta in interiorul P3 ca o piata cu un potential mare si sustenabil de dezvoltare pe segmentul logistic si industrial, potential pe care suntem gata sa il fructificam prin echipa locala foarte dedicata si prin sprijinul puternic pe care il avem din partea grupului”, declara Sinziana Pardhan, Director General al P3 Romania.
P3 are, in acest moment, un total de 370.000 m² in 14 depozite in parcul P3 Bucharest si alti 100.000 m² care permit dezvoltarea de noi spatii. Situat la doar 13 km de centrul orasului, P3 Bucharest Park se afla pe soseaua de centura a orasului, care ofera acces usor la toate cele 6 sectoare din Bucuresti, la Aeroportul International Henri Coanda (22 km) si la autostrada A2. P3 planifica, de asemenea, sa se extinda atat in Bucuresti, cat si in partea centrala si de vest a tarii.
 
ALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTEhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
konsent
siniat
CONCEPT STRUCTURE
rigips
Ubitech
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
leviatan
viarom
CDS
Acvatot 2019
quadratum
noark
MAKITA
ness project
strabag nivel 1

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander