Agenda Constructiilor
Vineri, 07 August 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - PMB: Lucrari de 190 milioane lei pentru reabilitarea Casetei Ciurel - Unirii - Vitan
PMB: Lucrari de 190 milioane lei pentru reabilitarea Casetei Ciurel - Unirii - Vitan
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 01 Aug 2019 10:29
Primaria Municipiului Bucuresti a incheiat doua contracte de proiectare si executie pentru ambele loturi ale contractului de lucrari "Reabilitarea Casetei si sistemului sau principal de drenare pe partea stanga a Casetei (in sectoarele Ciurel - Unirii - Vitan)" - CL4 din cadrul proiectului "Finalizarea Statiei de Epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare si a canalului colector Dambovita (Caseta) in Municipiul Bucuresti - Etapa II”
Oferta declarata castigatoare a contractului de achizitie publica pentru Lotul 1 -"Reabilitarea Casetei si a sistemului sau principal de drenare de pe partea stanga a Casetei in sectorul Ciurel-Unirii" este cea depusa de ofertantul Asocierea Constructii Erbasu SA - Gemite RO SRL, cu o propunere financiara de 83.502.675,02 lei (fara TVA). Acelasi ofertant a fost desemnat castigator pentru lotul 2 - "Reabilitarea Casetei si a sistemului sau principal de drenare de pe partea stanga a Casetei in sectorul Unirii-Vitan", valoarea contractului fiind de 106.140.549,80 lei (fara TVA). Contractele de lucrari au o durata de proiectare si executie de 24 luni, la care se adauga 60 de luni perioada de notificare a defectelor.
Prin realizarea lucrarilor pe cele doua loturi se asigura reabilitarea Casetei pe o lungime de circa 10,3 km, a unora din racordurile colectoarelor principale la Caseta, reconformarea a 4 accese tehnologice de vizitare existente si construirea a 19 accese noi, reabilitarea sau reconstruirea statiilor de pompare a apei din dren de la Eroilor, Opereta si Mihai Bravu.
In cadrul proiectului finantat din fonduri europene, prin POIM, se afla in derulare inca patru contracte de lucrari ce vizeaza extinderea statiei de epurare a apelor uzate Glina cu treapta secundara si tertiara, de constructie a incineratorului pentru namolul rezultat din procesul de epurare, lucrari in subteran de reabilitare a Casetei pe sectoarele Vitan-NH Popesti si NH Popesti-Glina, a colectoarelor principale de canalizare A0 si B0, precum si de reabilitare/extindere a retelelor de canalizare din cartierele Cotroceni, Regina Maria si Tineretului.
In cadrul lucrarilor la Incineratorul de namol, au fost finalizate lucrarile de excavatii, de executie si testare a coloanelor de beton necesare pentru imbunatatirea rezistentei solului pentru toate obiectele incineratorului de namol si au fost executate partial lucrarile de turnare a radierului. Pentru bazinele de aerare din cadrul statiei de epurare au fost realizate lucrari de terasamente, precum si 94% din coloanele de material granular ce au rolul de a stabiliza solul. La decantoarele secundare au inceput lucrarile de decopertare strat vegetal si cele de sapatura generala. La sfarsitul lunii iunie se inregistra un progres fizic global de 11,41%.
Au fost realizate trei sisteme de descarcare a apelor provenite din lacurile Titan, Tineretului si Carol in cuva superioara a raului Dambovita care asigura reducerea aportului de apa neuzata (apa freatica, apa meteorica) care ajung in statia de epurare ape uzate Glina. Anul trecut au fost incheiate lucrarile de racordare la reteaua electrica a statiilor de pompare din sistemul de descarcare a apelor provenite din lacurile Titan, Tineretului si Carol in cuva superioara a raului Dambovita. S-au continuat lucrarile realizate in conditii extrem de grele, in subteran, pentru reabilitarea colectoarelor istorice de canalizare A0 si B0, fiind finalizate noua tronsoane, reprezentand un progres fizic de aproximativ 47%.
Valoarea totala a proiectului "Finalizarea Statiei de Epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare si a canalului colector Dambovita (Caseta) in Municipiul Bucuresti - Etapa II” este de 1.738.198.440 lei (inclusiv TVA), din care valoarea totala eligibila este de 1.448.498.700 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 82 luni, intre 03.01.2014 si 31.10.2020.
Abordarea integrata a proiectului, cu lucrari de reabilitare a retelei de canalizare, cat si de extindere si modernizare a Statiei de epurare ape uzate Glina, va asigura epurarea completa a apelor uzate din sistemul de canalizare Bucuresti, asigurand o calitate a efluentului conforma cu prevederile Directivei 91/271/CEE si NTPA 011 referitoare la descarcarea efluentului in zone sensibile.
 
AUTODESKVideoConfAC-iulallbimCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
hilti
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
strabag nivel 1
rigips
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
econet
AICPS_30
ef-de-n
AHK 2018
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere