Agenda Constructiilor
Joi, 16 August 2018
SAMSUNG 360
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - PRESEDINTIE: Promulgare a modificarilor legislatiei anti-incendiu
PRESEDINTIE: Promulgare a modificarilor legislatiei anti-incendiu
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 22 Ian 2018 07:03
La data de 18 ianuarie a.c., presedintele Romaniei a emis decretul privind promulgarea Legii pentru completarea Legii nr. 307/2016 privind apararea impotriva incendiilor si, la aceeasi data, textul legislativ a intrat in vigoare, prin publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei.
Astfel, noile prevederi legislative, care impun afisarea panourilor de instiintare asupra cladirilor si spatiilor publice din categoria comert, alimentatie publica si turism, ce nu detin autorizatie de securitate la incendiu, sunt valabile incepand cu 18 ianuarie 2018.
Potrivit legii, pana la obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu, beneficiarii acestor constructii publice au obligatia sa realizeze si sa amplaseze in dreptul intrarilor panouri de instiintare, tiparite cu litere de tipar cu dimensiuni de minimum 2,5 cm, de culoare rosie, pe fundal alb, avand continutul: "Acest spatiu functioneaza fara autorizatia de securitate la incendiu", dupa cum transmite, printr-un comunicat, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU).
Institutia avertizeaza ca nemarcarea corespunzatoare a acestor tipuri de obiective atrage dupa sine sanctionarea contraventionala cu amenda in cuantum de pana la 5.000 lei.
„Constructiile publice care vor trebui sa afiseze panourile de instiintare fac parte din cele care reunesc un numar mare de utilizatori si pentru care sunt necesare masuri sporite de siguranta pentru prevenirea incendiile, respectiv: cladiri ori spatii amenajate in cladiri cu destinatia de comert - baruri, cluburi, discoteci, resturante, centre comerciale, magazine, supermagazine si hipermagazine; cladiri ori spatii amenajate in cladiri cu destinatia de cultura - teatre, cinematografe, sali polivalente, sali de spectacole sau altele asemenea, destinate sau deschise participarii publicului; cladiri ori spatii amenajate in cladiri cu destinatia de turism - hoteluri, moteluri, hosteluri, vile turistice, cabane turistice, pensiuni, aparatamente si camere de inchiriat in regim hotelier”, mai anunta IGSU. Pentru a vizualiza textul legii, in forma publicata in Monitorul Oficial, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
Romeps

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 136 (August 2018)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
hospice 2%
EURO-Constructii 2019
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023