Agenda Constructiilor
Sambata, 30 Mai 2020
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ROCA: Platforma de investitii pentru firme aflate in impas ajunge la 22 milioane euro
ROCA: Platforma de investitii pentru firme aflate in impas ajunge la 22 milioane euro
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 12 Apr 2019 10:54
ROCA, prima platforma de investitii si management dedicata companiilor romanesti aflate in impas, a inregistrat in primul an de activitate performante notabile: randamentul pe sumele investite a fost de 340% (fata de procentul de 16% asumat initial in fata investitorilor). Astfel, valoarea companiei a ajuns la 21.9 milioane euro, cu o crestere de peste 60 % fata de valoarea initiala.
Cifrele, care depasesc rezultatele prognozate, sustin principala realizare: reusita de a valida in piata nevoia unei solutii financiare pentru companiile cu potential, dar ineligibile pentru finantari traditionale. La acest moment, Platforma ROCA are in portofoliu trei companii romanesti, S-KARP, Frigotehnica si Tremot, in care detine pachetul majoritar.
ROCA urmareste in continuare sa aduca in comunitatea sa companii cu valori solide si cu potential de crestere, indiferent de domeniul de activitate, pentru a dezvolta brand-uri romanesti puternice. Pana la sfarsitul lui 2019, ROCA isi propune sa atraga in platforma cel putin cinci noi companii, dintre care trei sunt deja in diverse faze de pre-tranzactie. De la infiintarea platformei pana la momentul actual au avut loc in total discutii cu peste 150 de companii din toata tara, din 50 de domenii de activitate, dintre care cel mai frecvent intalnite au fost: industria alimentara, comert, industria prelucrarii lemnului, instalatii, IT & Online.
Selectia companiilor in portofoliul platformei are in plan secundar rentabilitatea si urmareste cu prioritate sa valideze misiunea, viziunea si valorile companiei si ale produsului. ROCA este o solutie dedicata IMM-urilor din aproape orice domeniu de activitate, care au un business functional, operational profitabil si un produs validat de piata, scalabil, cu posibilitati de digitalizare si export, ceea ce le aduce perspectiva de a dezvolta un brand romanesc solid. Este intotdeauna analizata oportunitatea de a creste organic si prin consolidari cu alte companii cu care exista complementaritati si/sau sinergii.
„Interactiunile pe care le-am avut in acest an au fost o experienta extraordinara. Nu doar ca ne-am intersectat cu foarte multe oportunitati de business, dar am cunoscut multi oameni cu niste povesti extraordinare, am invatat multe lucruri foarte valoroase despre peisajul antreprenorial romanesc, despre provocarile si barierele de crestere ale antreprenorilor. Am resimtit dificultatea lor de a se asocia, desi abilitatea de a lucra in echipa este componenta de baza a succesului intr-o afacere.” declara Rudi Vizental, CEO ROCA
Dupa un an de activitate, misiunea ROCA este confirmata in primul rand prin interesul aratat de mediul de business si prin emulatia creata de acest concept de comunitate de oameni de afaceri, care isi unesc eforturile pentru a contribui la insanatosirea economiei. Adiacent, rezultatele financiare generate de companiile din portofoliu si numarul de tranzactii sunt o dovada concreta a acestei performante.
Primii piloni pe care este cladita comunitatea ROCA sunt actionarii, oameni de business experimentati, buni cunoscatori ai mediului de afaceri romanesc. Avand expertiza necesara pentru a lua decizii strategice potrivite cu piata si specificul fiecareia dintre companii, acestia aduc valoare adaugata prin know-how si consiliere punctuala.
„Sunt multe companii care nu pot sa depaseasca singure etapa in care se afla, dar care alaturi de un partener solid au potentialul sa genereze valoare adaugata pe termen lung. ROCA este elementul suport pentru comunitatea de oameni de business pe care vrem sa o construim si suntem mandri sa vedem ca tot mai multi antreprenori romani isi doresc sa contribuie la initiativa. Intr-o era a globalizarii, am descoperit dorinta si determinarea de a dezvolta si a da amploare brandurilor romanesti”, adauga Rudi Vizental, CEO ROCA
In prezent, actionariatul ROCA numara nume importante din antreprenorialul local si international care au decis sa se alature misiunii acestui proiect. Astazi, actionarii platformei ROCA sunt Andrei Cionca, presedinte CITR Group si asociatii sai prin divizia de investitii CIT Resources, Astra Rail Management GMBH, fratii Paval, prin PIF Industrial, Dan Sucu fondatorul Mobexert BT investments, compania de investitii a Bancii Transilvania, Theodora Popa, vice-presedinta grupului Transavia si a Theodora Golf Club, Adolf Baclea, fondatorul companiei Cosena, Cristian Ludovic Pop, fondatorul lantului de magazine pet shop Animax, Next Capital Solutions S.R.L., companie de servicii financiare destinate IMM-urilor si membra a grupului EOS si Vetimex Capital S.R.L., companie detinuta de familia Korponay, fondatorii distribuitorului de produse veterinare Maravet SA.
In doar un an, ROCA a devenit un punct de convergenta pentru o comunitate pasionata si implicata in consolidarea mediului antreprenorial din Romania, formata din experti in business care recunosc potentialul pe care altii il trec cu vederea si, totodata, pe aceia care au nevoie de aceasta viziune. Proiectul a reusit sa confirme in timp record existenta a numeroase companii romanesti care, alaturi de un partener solid, pot genera valoare adaugata.
Alaturi de continuarea strategiei pentru consolidarea si dezvoltarea portofoliului ROCA, in top trei prioritati pentru urmatoarea perioada este si atragerea unei institutii financiare europene in randul actionarilor platformei precum si dezvoltarea platformei pentru a raspunde nevoilor noi identificate in piata.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19ACADTeraSteelALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere