Agenda Constructiilor
Luni, 13 Iulie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - Schneider a implementat tehnologia digitala in spatiul - concept AWE
Schneider a implementat tehnologia digitala in spatiul - concept AWE
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 06 Iun 2019 14:00
Schneider Electric, liderul transformarii digitale a managementului energiei si automatizarii, s-a implicat in constructia AWE - un prototip functional al spatiului de lucru al viitorului, construit in centrul Bucurestiului. AWE se remarca prin capacitatea de a integra intr-un design premium experienta generata de utilizarea tehnologiei digitale.
„In amenajarea acestui spatiu, am avut in vedere utilitatea, design-ul si siguranta ocupantilor. Tablourile electrice Prisma Plus folosite protejeaza instalatia electrica, iar echiparea lor comunicanta si conectarea la reteaua Ethernet a cladirii asigura obtinerea de informatii pentru un mai bun control si o eficienta crescuta, datorita posibilitatii de urmarire a consumurilor energetice. In materie de design, aspectul premium este dat de aparatajul ultra terminal cu plinta de aluminiu, din gama Optiline, precum si de dozele de pardoseala din gama Ultra. Toate acestea ne-au permis sa cream un spatiu de lucru care pune accent pe siguranta, pe eficienta si pe confortul ocupantilor ”, a declarat Mihaela Gusa, Building Market Segment Manager, Schneider Electric Rominia.
„Expertiza Schneider Electric este esentiala in constructia AWE sub forma unei structuri tridimensionale capabile de metamorfozare: contributia Schneider Electric Romania ne ajuta sa demonstram ca putem imbina tehnologiile actuale si produsele revolutionare cu grija fata de resursele planetei, serviciile inovatoare, cu modelele de comportament ce incurajeaza cresterea energiei mentale si a starii de bine”, adauga Andrei Uleia, fondator AWE.
Solutia de automatizare implementata de Schneider Electric la AWE permite:
- Controlul temperaturii ambiante
- Controlul iluminatului prin comenzi bazate pe senzori de prezenta, pe programe de timp si diferite scenarii de iluminat. De asemenea, sistemul Dali implementat permite variatia intensitatii luminii corpurilor de iluminat atat individual, cat si pe grupuri. in plus, sistemul include o functie de alarmare in caz de defectiuni.
Ecranul tactil Multitouch Pro indeplineste functiile de control al temperaturii si iluminatului si permite vizualizarea eventualelor defectiuni electrice. In realizarea instalatiei electrice, obiectivele au fost:
- Monitorizarea starilor deschis/inchis ale intreruptoarelor automate, prin conectarea auxiliarelor electrice la interfete tip Smartlink
- Controlul ON/OFF al iluminatului, prin conectarea auxiliarelor electrice ale contactoarelor si teleruptoarelor la interfete de tip Smartlink
- Contorizarea electrica generala si pe zone de iluminat, utilizandu-se senzorii de energie wireless Powertag.
AWE este prototipul functional al spatiului in care copiii nostri pot creste, invata si crea, incepand de maine, construit astazi. Este capabil sa le antreneze si sa le acapareze simturile. Sa le incurajeze interactiunea si intalnirea. Sa le incite explorarea si sa le inspire cunoasterea.
Deoarece mediul digital ne invata copiii ca isi pot organiza spatiul in orice fel doresc, AWE este conceput sub forma unei structuri tridimensionale al carei interior se poate modela in functie de context si moment: iti ofera libertatea de a-l folosi in orice fel iti poti imagina, este facut din materiale reciclabile cu tehnologie actuala, curata aerul pe care il respiri, iti ofera doar lumina de care ai nevoie, economiseste energie si resurse, are grija de tine si de planeta, te ajuta sa te hranesti si sa te hidratezi corect, te incurajeaza sa faci miscare si sa te deplasezi folosind mijloace nepoluante de transport, integreaza utilizarea tehnologiilor inovatoare intr-o experienta fireasca. Viitorul zilei de astazi este prezentul zilei de maine.
EcoStruxure este arhitectura si platforma deschisa, interoperabila, conectata la IoT de la Schneider Electric. EcoStruxure ofera mai multa valoare clientilor pe segmentele siguranta, fiabilitate, eficienta, sustenabilitate si conectivitate. EcoStruxure foloseste cele mai noi inovatii din IoT, mobilitate, senzori, cloud, analytics si securitate cibernetica pentru a livra inovatie la orice nivel. Acest lucru include produse conectate, tehnologii pentru edge, aplicatii, analytics si servicii. Platforma EcoStruxure a fost implementata in peste 480.000 de situri, cu ajutorul a peste 20.000 de integratori de sisteme si conectand peste 1,6 milioane de echipamente, gestionate prin intermediul a peste 40 de servicii digitale.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelVideoConfAC-iulCOVID-19ALLBIMAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala
elmas 2017
CELCO 2020
rigips

Parteneri

hilti
HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AICPS_30
ef-de-n
AHK 2018
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere