Agenda Constructiilor
Sambata, 01 Aprilie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - SECTOR 1: Semnare de contract pentru reabilitarea primului lot de zece lifturi
SECTOR 1: Semnare de contract pentru reabilitarea primului lot de zece lifturi
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 24 Ian 2020 08:00
Suntem prima comunitate locala din Romania care vom avea lifturi moderne si putin consumatoare de energie. In premiera la nivel national, in Sectorul 1, ascensoarele vechi, periculoase, incomode si energofage vor deveni, in curand, istorie. A fost semnat contractul de executie pentru reabilitarea unui prim lot de zece lifturi, fara ca asociatiile de proprietari sa achite vreun ban pentru aceste lucrari, finantarea fiind asigurata in totalitate de catre Primaria Sectorului 1.
"Este un proiect la care eu tin foarte mult, un proiect care face parte din angajamentele pe care mi le-am luat in fata cetatenilor Sectorului 1. Asa cum am promis, doresc ca, in cel mai scurt timp posibil, vecinii mei de sector sa beneficieze de lifturi sigure, moderne, cu consum redus de energie, tradus in facturi si implicit cheltuieli mai mici. Totul ca Sectorul 1 sa devina prima comunitate din Romania eficienta energetic", a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.
Lifturile din blocurile reabilitate termic vor fi modernizate prin implementarea a maximum trei pachete de solutii, in functie de proiectul tehnic:
- Pachetul de solutii 1: Lucrari de inlocuire/reparare, dupa caz, a troliului cu motor, cablurilor de tractiune, esafodajului pentru motor si reductorului, dupa caz, tijelor, arcurilor, clemelor, cablurilor de tractiune, limitatoarelor de viteza, dar si cablului limitator de viteza si intinzator cablu;
- Pachetul de solutii 2: Lucrari de inlocuire/reparare ale panoului de comanda cu un panou cu microprocesor si variator de frecventa, traductorilor (senzori pentru numarare statii si nivelare), magnetilor, cutiilor de comanda de palier si din cabina cu semnalizare LED sau LCD si marcaj Braille pentru butoane, cablului flexibil cabina, cablului usilor, intrerupatorului cap linie cu rola, dar si intrerupatorului cu buton ciuperca;
- Pachetul de solutii 3: Lucrari de inlocuire a usilor exterioare cu usi automate/ semiautomate atat pentru puturi cu structura din beton armat cat si metalica, dar si a cabinei.
Aceste solutii vor fi aplicate in functie de situatia de la fiecare bloc in parte. Pot fi aplicate una sau mai multe solutii. Noile echipamente vor fi autorizate I.S.C.I.R. si indeplinesc toate standardele de performanta energetica stabilite de catre Uniunea Europeana.
Programul de modernizare a lifturilor va aduce o economie de energie electrica de pana la 30-40%, va spori conditiile de siguranta si confort si va reduce timpul de asteptare a ascensorului.
Toate asociatiile de proprietari din blocurile reabilitate termic in Sectorul 1 al Municipiului Bucuresti pot beneficia de modernizarea ascensorului complet gratuita pe baza dosarului ce trebuie sa contina urmatoarele documente:
1. Cerere de inscriere.
2. Hotararea adunarii generale cu persoana imputernicita de catre Asociatia de Proprietari.
3. Tabel semnaturi cu acordul majoritatii.
4. Copie a hotararii judecatoresti de infiintare a asociatiei.
5. Copie a procesului verbal de numire al presedintelui.
6. Cerere pentru anexarea procesului verbal de receptie finala al imobilului in urma reabilitarii.
7. Doua contracte de mandat pentru ascensoare
Documentele tipizate de la punctele 1,2,3,7 se pot descarca de pe site-ul Primariei Sectorului 1 butonul "Programe si proiecte", sectiunea "Reabilitare Termica", categoria "Modernizarea lifturilor":
https://primariasector1.ro/modernizarea-lifturilor.html
In situatia in care asociatia de proprietari nu dispune de resursele necesare pentru prelucrarea documentatiei de pe site-ul primariei, administratia locala le pune la dispozitie documentele in cadrul programului cu publicul.
Demararea acestui program a fost posibila gratie unei initiative a Primarului Sectorului 1, Dan Tudorache. Ca urmare a acestei initiative a edilului Sectorului, Parlamentul a votat Legea nr. 231/2017 - modificarea si completarea OUG nr. 18/2009 privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte.
Noul cadru legal permite primariilor modernizarea/inlocuirea componentelor ascensoarelor la blocurile reabilitate termic: inlocuirea principalelor componente de functionare (usi de acces, cutii de comanda, sisteme de tractiune, a mecanismelor de actionare electrica etc.).
Programul de modernizare al ascensoarelor din Sectorul 1 a fost aprobat prin Hotararea Consiliului Local nr. 365/05.12.2018, finantarea acestuia fiind realizata in totalitate de Primaria Sectorului 1.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTVideoConfAC-iulhiltiALLBIMman and machine
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
Acvatot 2019
leviatan
leviatan
CDS
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
rigips
BALTIC
viarom
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
CELCO 2020
Ubitech
BMI_Icopal
FRONTALE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023