Agenda Constructiilor
Joi, 19 Septembrie 2019
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - SIKA achizitioneaza ARCON Membrane, cu vanzari anuale de 23 milioane CHF
SIKA achizitioneaza ARCON Membrane, cu vanzari anuale de 23 milioane CHF
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 21 Dec 2018 06:15
Sika a decis sa achizitioneze Arcon Membrane Srl, principalul producator de membrane bituminoase pentru sisteme de acoperisuri si hidroizolatii din Romania. Prin aceasta achizitie a firmei Arcon Membrane, Sika isi va extinde portofoliul de produse, pentru a satisface cererea in crestere de solutii complete in domeniul hidro si termo izolatiilor. Businessul preluat genereaza vanzari anuale de 23 milioane CHF. Tranzactia va fi supusa spre aprobare Consiliului Concurentei din Romania.
Prin achizitionarea companiei Arcon Membrane, Sika isi extinde gama in domeniul solutiilor d hidroizolare. Este, de asemenea, un nou pas in expansiunea pe piata membranelor bituminoase, dupa mai multe achizitii in ultimii ani, cum ar fi Index in Italia, KVK in Cehia si Bitbau in Austria.
Compania Arcon are sediul in Sfantu-Gheorghe, la 200 km nord de Bucuresti. Detine doua instalatii complet automatizate unde produce membrane bituminoase de inalta tehnologie, avand potential de a deservi si alte piete din Europa de Sud-Est. In plus, portofoliul de produse Arcon include si sisteme de termo - hidroizolare pentru fatade si acoperisuri, care combina placile de polistiren expandat (EPS) cu membranele bituminoase. Tehnologiile achizitionate vor completa in mod perfect sistemele Sika de impermeabilizare si de anvelopare a cladirilor.
Ivo Sch├Ądler, Director Regional EMEA: "Pozitia de lider de piata a companiei Arcon, portofoliul extins de produse si reteaua de distributie existenta vor sustine strategia noastra de crestere, prin deschiderea de noi oportunitati de cross-selling, precum si prin facilitarea accesului la piete si proiecte cheie. Dorim sa le uram bun-venit angajatilor Arcon in echipa Sika si asteptam cu nerabdare sa ne dezvoltam impreuna afacerea."
Ileana Nicolae, Director Zonal Europa de Est: “In Europa de Est, Sika a inregistrat o crestere de 30% in 2018 din care jumatate a fost crestere organica si jumatate rezultatul achizitiei grupului ceh KVK. Prin tranzactia de acum, din Romania, confirmam, inca o data, strategia de crestere a Grupului Sika si ne asiguram intrarea pe o piata in care am fost mai putin activi si anume piata de membrane bituminoase. Prin reputatia sa excelenta si calitatea inalta a produselor sale, Arcon se integreaza foarte bine in politica si cultura noastra. In plus, ne bazam pe o capacitate de productie inalt tehnologizata care va asigura exportul din Romania catre alte tari din regiune. Pot spune ca ma bucura nespus pasul pe care Sika si Arcon doresc sa-l faca impreuna si ma alatur conducerii Grupului si a Regiunii EMEA, in a le ura bun venit angajatilor Arcon Membrane in marea echipa Sika.”
Laurentiu Stefanescu , Director General Sika Romania: “Achizitia companiei Arcon Membrane incununeaza rezultatele exceptionale obtinute de Sika Romania pe parcursul celor 16 ani de prezenta pe piata romanesca, dovedind increderea grupului acordata potentialului si mediului economic din Romania.
Suntem increzatori in managementul actual al companiei, care va fi asigurat in continuare de Dl Ioan Titeiu pe o perioada de doi ani, precum si de produsele companiei Arcon Membrane care impreuna cu portofoliul de produse Sika vor satisfice cerintele tot mai exigente din partea clientilor.
Bun Venit in echipa Sika!”
Ioan Titeiu - Director General Arcon: “Faptul ca o companie atat de exigenta in privinta calitatii precum este Sika a ales Arconul, este o recunoastere a performantei si eficientei business-ului construit in acesti ani. Am facut aceasta alegere increzator ca fabrica de membrane de la Sfantu Gheorghe va face inca un pas in consacrarea sa ca una dintre cele mai bune in domeniu si va avea sansa de a se dezvolta si mai mult in cadrul unui grup puternic si cu produse de exceptie.”
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
Licente bimACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 145 (Septembrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere