Agenda Constructiilor
Miercuri, 11 Decembrie 2019
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - VOLVO Co-Pilot cu functie Dig Assist creste productivitatea si siguranta
VOLVO Co-Pilot cu functie Dig Assist creste productivitatea si siguranta
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 10 Iul 2019 13:50
Patrik Ekström, operator in cadrul companiei LMBab, sustine ca functia Dig Assist pentru excavatoare, oferita de Volvo, i-a imbunatatit semnificativ viata profesionala. Noul sistem usor de utilizat, disponibil numai de la Volvo, ajuta operatorii sa isi indeplineasca sarcinile de excavare in siguranta, cu acuratete si intr-un timp mult mai scurt.
Vara trecuta, atunci cand a cumparat un nou excavator pe roti EWR150E cu raza scurta de pivotare pentru a-l adauga flotei sale de utilaje Volvo, compania suedeza de constructii LMBab a ales sa incerce noua tehnologie Volvo Co-Pilot prevazuta cu sistem Dig Assist. Sase luni mai tarziu, aceasta nu regreta deloc alegerea facuta.
Tehnologia Volvo Co-Pilot aduce cu sine senzori de presiune si pozitie de inalta precizie, care transmit date operationale in timp real catre un ecran tactil color de 10 inch de tip Android amplasat in cabina, precum si pe cloud.
In functie de versiunea aleasa de client - 2D, in-field design sau 3D - functia Dig Assist le permite operatorilor sa seteze adancimile sau gradele de inclinare dorite, precum si forme 3D complicate, sa monitorizeze progresul realizat in desfasurarea lucrarii si sa primeasca alerte atunci cand parametrii impusi sunt atinsi.
LMBab utilizeaza in prezent versiunea 2D, dar intentioneaza sa treaca la o versiune imbunatatita. „Activitatea noastra consta din saparea si planificarea conductelor de apa si a drumurilor, iar functia Dig Assist ne ajuta in acest sens”, a afirmat operatorul Patrik Ekström. „Aceasta este simpla si eficienta. Cred ca in curand vom trece la versiunea 3D”.
Siguranta mai mare pe santier
Sistemul Dig Assist imbunatateste nu numai acuratetea si productivitatea, dar si siguranta. Acesta poate elimina nevoia ca operatorul sa paraseasca cabina pentru a verifica manual pantele sau nivelurile, precum si nevoia ca zona de excavare sa fie demarcata de topografi. Totodata, sistemul de cantarire la bord reduce semnificativ riscul supraincarcarii utilajului.
Gestionare usoara a flotei de utilaje
Deoarece informatiile cu privire la utilaj sunt transmise si pe cloud, functia Dig Assist este utila in egala masura atat operatorilor, cat si managerilor flotei de utilaje. Informatiile precum cantitatea totala de material mutat in fiecare zi, greutatea sarcinii cupei si timpul de inactivitate le permit managerilor flotei sa identifice aspectele legate de eficienta sau productivitate care ar putea fi imbunatatite si sa stabileasca obiectivele de indeplinit. „Sistemul inregistreaza datele si ne permite sa le analizam ori de cate ori dorim”, a explicat Ekström.
Tehnologia Volvo Co-Pilot prevazuta cu functie Dig Assist este disponibila la excavatoarele pe senile - EC220E, EC250E si EC300E - si excavatoarele pe roti - EW160E, EWR150E si EWR170E - din clasa de greutate de 15 pana la 30 de tone.
De cand a avut oportunitatea sa opereze un utilaj EWR150E echipat cu tehnologia Volvo Co-Pilot si functia Dig Assist, Ekström nu mai doreste sa revina la vechiul sau mod de lucru. „Sistemul este foarte bun si, ca sa fiu sincer, nu ma pot lipsi de el nici macar o zi”, a concluzionat acesta.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADLUMIONghid_proiectare

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 147 (Noiembrie-Decembrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere