Agenda Constructiilor
Vineri, 31 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - ANAF: Noi perchezitii la Ambient SA si Arabesque
ANAF: Noi perchezitii la Ambient SA si Arabesque
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Cosmin Dincu 21 Apr 2016 14:46
Joi, 21 aprilie a.c., Directia Antifrauda din cadrul Fiscului a anuntat ca a sesizat procurorii din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism Bucuresti (DIICOT), dupa ce au identificat un prejudiciu de 50 de milioane de lei in comertul cu materiale de constructii. In acest caz, deosebit de grav, sunt vizate mari companii din domeniul bricolajului, precum Ambient SA si Arabesque, precum si societati implicate in distributia materialelor de constructii, dintre care au fost nominalizate Sawa, MM Industry, Matcris Concept si Okapi.
„In perioada 2014-2015, in urma analizelor proprii, inspectorii antifrauda au identificat si instrumentat un caz de evaziune fiscala, la finalizarea caruia au fost sesizati procurorii din cadrul DIICOT, care au deschis un dosar penal pe numele celor implicati. In cadrul acestui dosar (nr. 129/D/P/2014), astazi, 21 aprilie 2016, inspectori din cadrul Directiei Generale Antifrauda Fiscala (DGAF) au participat, impreuna cu procurori din cadrul DIICOT - Serviciul Teritorial Oradea, la realizarea de perchezitii la sediile sociale si punctele de lucru ale societatilor Ambient SA, Arabesque, Sawa, MM Industry, Matcris Concept si Okapi, situate in localitatile Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Galati si Alba Iulia, ai caror administratori/asociati fac obiectul dosarului penal. In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca reprezentantii societatilor mentionate impreuna cu administratori ai unor societati tip «fantoma», au constituit un grup infractional organizat, specializat in savarsirea de infractiuni de evaziune fiscala, prin crearea unui circuit tranzactional fara continut economic real, al carui unic scop l-a constituit sustragerea de la plata contributiilor la bugetul de stat”, se arata intr-un comunicat al Directiei Generale Antifrauda Fiscala (DGAF) a ANAF.
Operatiuni inexistente de vanzare-cumparare
Potrivit inspectorilor DGAF si procurorilor DIICOT, „operatiunile de achizitie/livrare declarate si/sau inregistrate in contabilitate, in perioada 2011-2015, de catre societatile din circuit nu au avut la baza tranzactii reale, fiind create circuite scriptice de tranzactionare succesiva in lant, incercandu-se astfel disimularea realitatii fiscale prin crearea unei aparente privind existenta unor operatiuni care in fapt nu au existat, cu scopul de a crea in mod artificial TVA deductibil si de a diminua nelegal impozitul pe profit datorat”.
In scopul verificarii si documentarii faptelor evazioniste, inspectorii antifrauda au efectuat verificari de specialitate la un numar de 28 societati comerciale din grup, care au evidentiat operatiuni fictive de achizitii/livrari de materiale de constructii.
Retea internationala romano-ungara
„Firmele fantoma interpuse in lantul evazionist au fost infiintate pe numele unor interpusi, persoane cu cetatenie romana si ungara, domiciliati atat in judetele Cluj si Bihor cat si in Ungaria. Societatile in cauza nu au avut angajati, nu au depus la termene toate declaratiile fiscale, o parte dintre acestea fiind declarate inactive sau aflate in procedura de insolventa. Dupa incasarea sumelor in conturile bancare ale societatilor fantoma, parte din sume erau ridicate in numerar, contra unui comision, de persoane imputernicite pe conturi, fara ca acestea sa aiba vreo calitate in cadrul firmelor. In urma controalelor antifrauda realizate, a rezultat ca societatile beneficiare, prin exercitarea dreptului de deducere pe baza documentelor emise in acest circuit, si-au diminuat nelegal TVA de plata si impozitul pe profit, prejudiciul total cauzat bugetului de stat fiind de 50.029.306 lei”, se mai arata in comunicatul DGAF.
Inspectorii fiscali mai precizeaza ca, in urma celor constatate la perchezitii, au procedat la instituirea masurilor asiguratorii in baza Legii nr. 207/2015 privind Codul de Procedura Fiscala, pentru societatile mentionate. Pentru informatii suplimentare, www.antifrauda.ro
 
ALLBIMhiltiman and machineTERAPLASTVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
Ubitech
strabag nivel 1
CDS
FRONTALE
leviatan
CELCO 2020
viarom
rigips
CONCEPT STRUCTURE
BALTIC
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
BMI_Icopal
Acvatot 2019
theda mar

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023