Agenda Constructiilor
Duminica, 01 Noiembrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - DNA: Arhitect-sef municipal, trimis inca o data in judecata
DNA: Arhitect-sef municipal, trimis inca o data in judecata
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Cosmin Dincu 13 Mar 2018 07:01
Biroul de informare si relatii publice din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) a dat publicitatii un comunicat prin care se arata ca, la 12 martie 2018, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Targu Mures au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a mai multor inculpati, respectiv:
- Harsan-Diaconu Camelia, la data faptelor arhitect-sef al municipiului Reghin si presedinte al unei comisii de receptie lucrari, sub aspectul savarsirii infractiunilor de participatie improprie la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, in forma continuata (doua fapte), fals intelectual (6 fapte) si uz de fals (6 fapte);
- Oprea Monica-Elena, Aszalos Gavril si Oprea (fosta Kolumban) Melinda, la data faptelor membri ai aceleiasi comisii de receptie lucrari, sub aspectul savarsirii infractiunilor de participatie improprie la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu (doua fapte), fals intelectual (doua fapte) si uz de fals (doua fapte).
In acelasi dosar, a fost trimis in judecata si inculpatul Moldovan Sebastian-Iuliu, la data faptelor administrator al unei societati comerciale, sub aspectul savarsirii infractiunilor de participatie improprie la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, in forma continuata (doua fapte), complicitate la fals intelectual (6 fapte) si uz de fals (6 fapte).
In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt, potrivit careia „in perioada 2011-2012, inculpatii Harsan-Diaconu Camelia, Oprea Monica-Elena, Aszalos Gavril si Oprea (fosta Kolumban) Melinda, in calitatile mentionate anterior, au semnat sase procese-verbale de receptie a unor lucrari executate de societatea administrata de inculpatul Moldovan Sebastian-Iuliu, in conditiile in care existau diferente intre:
- lucrarile cuprinse in situatiile de lucrari si cele executate in realitate;
- dotarile cuprinse in situatiile de lucrari si cele realizate in realitate;
- valorile materialelor si lucrarilor mentionate in situatiile de lucrari si cele din oferta financiara.
Ulterior, documentele respective au fost inaintate catre Serviciul Buget-Contabilitate, determinand astfel ordonatorul de credite, in speta Primaria Municipiului Reghin, sa achite nejustificat lucrarile si materialele respective, in suma totala de 1.662.304 de lei.
Primaria Municipiului Reghin a comunicat ca se constituie parte civila cu suma de 389.271 lei.
In cauza s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri mobile si imobile ce apartin inculpatilor.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mures cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza.
In aceeasi cauza, procurorii anticoruptie au incheiat cu inculpatii Tocu Mihai si Giurgiu Camelia, in calitate de membri ai comisiei de receptie, cate un acord de recunoastere a vinovatiei”.
Procurorii DNA reamintesc cu ocazia prezentarii comunicatului ca, anterior, inculpatii Harsan-Diaconu Camelia, Tocu Mihai si Moldovan Sebastian-Iuliu au mai fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie, pentru savarsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie, fals intelectual si uz de fals (asa cum a rezultat din comunicatul nr. 126/VIII/3 al DNA, din data de 16 februarie 2016).
In final, in nota obisnuita, procurorii anticoruptie precizeaza ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de Procedura Penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie. Pentru informatii suplimentare, www.pna.ro
 
AUTODESKVideoConfAC-iulelmas_1octCOVID-19ALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
rigips
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AHK 2018
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere