Agenda Constructiilor
Sambata, 01 Aprilie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - HOLCIM selecteaza 200 de liceeni pe care ii va indruma spre alegerea unei cariere
HOLCIM selecteaza 200 de liceeni pe care ii va indruma spre alegerea unei cariere Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 12 Mai 2022 12:34
Grupul Holcim Romania impreuna cu Fundatia Leaders dau startul proiectului educational „Exploratori de viitor”, destinat antrenarii competentelor de leadership si indrumarii a 200 de elevi de liceu, din cinci judete ale tarii, in alegerea unei cariere.
Aflat la a doua editie, anul acesta proiectul isi dubleaza numarul de beneficiari directi. Alaturi de localitatile Alesd, Oradea si Campulung Muscel, vizate in 2021, acum proiectul se extinde si in municipiul Bucuresti si Buzau.
„Exploratori de viitor” se desfasoara in doua etape, in perioada aprilie - decembrie 2022. In prima etapa, reprezentanti ai Fundatiei Leaders impreuna cu specialisti din cadrul Holcim vor ajuta elevii de liceu sa identifice posibile directii de cariera, pornind de la aptitudinile si interesele lor. In acest sens, cursantii vor completa un chestionar de orientare vocationala, vor participa la doua ateliere online de orientare in cariera si la un eveniment inspirational, cu 10 invitati din partea Holcim.
Cea de-a doua etapa, ce are la baza programul deja cunoscut sub numele de „Leaders Explore”, implica ateliere de autocunoastere si leadership personal si al echipei, organizate online si offline. Totodata, cu sprijinul voluntarilor Holcim, liceenii isi vor dezvolta abilitatile gandind si implementand proiecte cu impact in comunitatea lor.
este un proiect educational adresat elevilor de liceu din Alesd (Bihor), Oradea, Campulung, Bucuresti si Buzau. Pe intreg parcursul programului, liceenii vor fi sprijiniti sa isi dezvolte abilitatile de leadership, sa-si identifice punctele forte si implicit sa-si gaseasca drumul in cariera. Nu in ultimul rand, ei vor avea posibilitatea de a dezvolta si implementa proiecte sustenabile, cu impact pozitiv la nivelul comunitatilor din care fac parte. Acest proiect vine ca o continuare fireasca a implicarii noastre in dezvoltarea pe termen lung a tinerilor din comunitatile noastre”, a declarat Alina Cristea, Manager CSR si Proiecte Educationale in cadrul Grupului Holcim Romania.
La final, absolventii vor primi certificarea in leadership intitulata “Knowing Yourself”, care atesta dezvoltarea a noua competente cheie si vor avea acces la comunitatea de absolventi Leaders, formata din peste 33.000 de tineri.
„Exploratori de viitor are la baza modelul de leadership dezvoltat de fundatia LEADERS, care se gaseste la intersectia a trei elemente: menire, colaborare si gandire sistemica. Prin intermediul proiectului, avem ocazia sa sprijinim 200 de tineri din cele cinci localitati sa isi o dezvolte o serie de competente de leadership esentiale pentru secolul XXI. Misiunea Leaders, aceea de a forma lideri responsabili la toate nivelurile, este dusa mai departe prin intermediul proiectului Exploratori de viitor, adaugand pe harta, orasele Buzau si Bucuresti”, a declarat Beatrice Alexandrescu, Director Executiv, Fundatia Leaders.
Programul debuteaza cu o ampla campanie de atragere a tinerilor in proiect, desfasurata in liceele din localitatile vizate. Participantii vor fi alesi in baza procesului de selectie format din doua etape, completarea unui formular de inscriere online si un interviu individual.
Inscrierile se pot face pana la data de 18 mai pentru liceenii din Alesd (Bihor), Oradea si Campulung-Muscel si pana pe 26 mai pentru liceenii din Bucuresti si Buzau.
 
ALLBIMhiltiman and machineTERAPLASTVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
BALTIC
viarom
ERBASU CONSTRUCT
BMI_Icopal
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
leviatan
Acvatot 2019
Ubitech
strabag nivel 1
CELCO 2020
rigips
CDS
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023