Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - RANDSTAD obtine o performanta financiara solida si flux liber de numerar puternic
RANDSTAD obtine o performanta financiara solida si flux liber de numerar puternic Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Ovidiu Stefanescu 12 Apr 2024 06:00
Grupul Randstad, unul dintre cei mai importanti competitori activi pe piata globala de resurse umane, a anuntat pentru trimestrul al patrulea din 2023 o crestere organica a veniturilor de - 8,6%. Indicatorul EBITA s-a plasat in acelasi interval la nivelul de 265 milioane de euro, corespunzator unei marje de 4,3%. Profitul brut a suferit o contractie de 8% fata de anul precedent, insa fluxul liber de numerar a avut o evolutie optima, inregistrand un progres de 19%, pana la un cuantum de 883 milioane de euro. De asemenea, marja bruta a ramas la o cota solida, de 20,7% (ceea ce reprezinta o scadere de numai 10 puncte de baza sau 0,1% fata de anul precedent), aceasta stabilitate reflectand mixul bun de solutii promovate si o realizare optima a preturilor. Pentru 2023, a fost propusa o returnarea totala a capitalului catre actionari in valoare de aproximativ 632 milioane de euro, posibila datorita unei capacitati mari de adaptare la provocarile actuale si a scaderii cheltuielilor operationale cu 4%. In prima luna din 2024 grupul a consemnat o crestere organica a veniturilor, continuand tendintele instalate in trimestrul al patrulea al exercitiului financiar precedent. Conducerea companiei a comentat toate aceste informatii afirmand ca s-a reusit din nou obtinerea unei performante bune intr-un mediu dificil. Capacitatea de adaptare a fost probata de marja solida si performanta puternica a fluxului de numerar. In conditiile unei oferte slabe pe piata muncii, oficialii Randstad sunt increzatori in strategia adoptata care pozitioneaza bine grupul pentru a valorifica oportunitatile interesante de pe pietele pe care activeaza. In viitor, mediul macroeconomic global va ramane incert, iar acest lucru va influenta procesul decizional al angajatorilor si al specialistilor. De aceea, piata fortei de munca va ramane tensionata si va necesita din nou o adaptare dinamica. 
***
Randstad, cu sediul central Diemen, Olanda, are peste 40.000 de angajati in intreaga lume si activeaza pe 39 de piete de pe intregul mapamond ajutand mai mult de 2 milioane de oameni sa-si gaseasca un loc de munca. In 2022, compania a generat vanzari de 27,6 miliarde de euro.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
quadratum
strabag nivel 1
SIGM
Arduro
Ubitech
concelex
siniat
SSAB
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
BogArt
CDS
ERBASU CONSTRUCT
ness project
theda mar
leviatan
MAKITA
Acvatot 2019
viarom
rigips
noark

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander