Agenda Constructiilor
Marti, 21 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - PREMIILE EURO-CONSTRUCTII - HEBERGER: Recunoastere a implicarii in promovarea sustenabilitatii
HEBERGER: Recunoastere a implicarii in promovarea sustenabilitatii
Premiile EURO-Constructii Publicat de Elena Icleanu 31 Iul 2015 18:21
Grupul de origine germana Heberger, ce a construit in Romania cladirile de birouri Bucharest Business Park, Baneasa Airport Tower si Floreasca Business Park, dar si complexul de locuinte Residenz Cartierul German, este unul dintre liderii pietei locale de constructii sustenabile, de-a lungul celor circa 11 ani de prezenta pe plan autohton concentrandu-se pe introducerea in Romania a unor tehnologii eficiente de executie si a unor solutii constructive specializate pentru fiecare proiect in parte. Pentru eforturile importante in promovarea constructiilor durabile si cele de imbunatatire permanenta a standardelor de siguranta a muncii, Heberger Constructii a fost laureata cu Trofeul EURO-Constructii, la categoria Sustenabilitate & CSR, in cadrul ceremoniei de decernare a premiilor pietei de constructii, ce a avut loc la data de 25 mai 2015, la Hotelul Radisson Blu, din Bucuresti. Premiul i-a fost inmanat reprezentantei departamentului comercial din cadrul Heberger Romania, Ana-Maria Mazalu.
 
Heberger Constructii este filiala autohtona a grupului Heberger, din Schifferstadt, Germania. Compania a intrat pe piata romaneasca in anul 2004, cand a incheiat un contract cu firma Portland Trust (Cehia) pentru construirea ansamblului Bucharest Business Park. Ulterior, Heberger a continuat colaborarea cu societatea din Cehia, pentru a realiza proiectul logistic Bucharest West, situat pe autostrada Bucuresti-Pitesti, la km 14. Anul trecut, compania a realizat, pe plan local, o cifra de afaceri de 8,3 milioane de euro, nivel de peste sase ori mai mare fata de cel din 2013. Pentru 2015, conducerea firmei si-a propus depasirea pragului de 10 milioane de euro al business-ului din Romania.
 
Aproape 70 de ani de traditie, la nivel international
In anul 1948, maistrul zidar Jakob Heberger si-a infiintat propria firma de constructii, contribuind semnificativ la remedierea distrugerilor din Al Doilea Razboi Mondial, respectiv la reparatii si reabilitari ale cladirilor afectate. Inca de la inceputul activitatii, calitatea lucrarilor si respectarea termenelor au reprezentat caracteristici de baza ale intreprinderii sale. Ulterior, au urmat primele comenzi de ordinul milioanelor de marci germane. Criza economica a anilor '70 din domeniul constructiilor si reasezarea ce a urmat in acest sector, au fost depasite de Heberger cu aceleasi rezultate constant bune. Incepand din anul 1974, grupul german s-a extins in afara tarii de origine, prin construirea unei fabrici de sampanie in Franta, din 1975 fiind contractate proiecte in Irak si in tarile din intregul Orient Apropiat si Mijlociu. Anii '80 si '90 au adus angajamente in Peninsula Iberica, in Cehia, Polonia, Ungaria si Croatia si, din 2004, in Romania.
 
Portofoliu de lucrari de 5 milioane de euro, pe plan local
In prezent, Heberger Constructii deruleaza lucrari de extindere a unei hale industriale langa Arad, pentru un client din sectorul auto. Totodata, la finele lunii februarie 2015, compania a semnat un nou contract, pentru constructia unui siloz in zona Corabia. In acest moment, portofoliul de proiecte se ridica la circa 5 milioane de euro. In viitor, conducerea companiei a anuntat ca va cauta sa se asocieze cu alte societati, pentru contractarea de proiecte cu valori de peste 8 milioane de euro. "Anul trecut, piata de constructii din Romania a avut o evolutie destul de buna, aratand primele semne clare de iesire din criza. De pilda, multe proiecte, care au fost oprite din cauza recesiunii, au fost reluate. Credem ca in 2015 si 2016 se va continua trendul ascendent inceput in 2014. Totusi, concurenta de pe piata se mentine foarte acerba si «supravietuitorii crizei» trebuie sa-si utilizeze la maximum avantajele competitive. In continuare, investitiile publice se vor mentine pe un trend ascendent, avand in vedere faptul ca, pentru a atrage noi investitori si a-i pastra pe cei existenti, sunt necesare fonduri destinate infrastructurii. Consideram ca motorul din acest an al pietei de constructii din Romania va fi reprezentat, insa, de investitiile din domeniul cladirilor de birouri, spatiilor comerciale si ansamblurilor rezidentiale, cu finantare privata. S-au anuntat deja multe proiecte mari in acest sens. Consideram, totodata, ca dupa alegerea lui Klaus Iohannis ca presedinte va avea loc o crestere a investitiilor straine in Romania", a declarat Bernd Nicodemus (58 de ani), directorul general al Heberger Constructii.
 
Lucrari de circa 350 milioane de euro, realizate in Romania
De-a lungul celor 11 ani de activitate pe piata locala a constructiilor, Heberger a contractat proiecte cu o valoare totala de circa 350 milioane de euro, printre obiectivele de referinta pentru societate aflandu-se: ansamblurile de birouri Bucharest Business Park 1 (cladirile A, B, C) cu o valoare a contractului de cca. 22 milioane de euro si 2 (cladirea D) cu cca. 8 milioane de euro, Baneasa Airport Tower (cca. 9 milioane de euro), Sema Park (cca. 1,5 milioane de euro), Floreasca Business Park (cca. 62 milioane de euro), complexurile rezidentiale Parcul Banatului (cca. 500 de apartamente, in valoare de peste 40 milioane de euro), centrele comerciale Bucharest West Logistic Park (peste 26 milioane de euro), extinderi de fabrici pentru producatori din industria textila, automotive, lemnului s.a. (pentru Kern Liebers, Felbermayr, Schweighofer s.a.), precum si modernizarea cladirilor Iris Shopping Mall (cca. 8 milioane de euro) si Millennium Business Center - Bucuresti (peste 20 milioane de euro - nu s-a demarat inca) etc.
 
ABONARE REVISTEALLBIMhiltiRAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
Acvatot 2019
strabag nivel 1
MAKITA
siniat
Ubitech
leviatan
noark
concelex
viarom
CDS
EDIT-Structural
rigips
konsent
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
ness project

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
ef-de-n
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander