Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - BASF si RWE colaboreaza pentru dezvoltarea unui parc eolian de 2GW
BASF si RWE colaboreaza pentru dezvoltarea unui parc eolian de 2GW
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 27 Mai 2021 14:25
Grupurile BASF si RWE au in vedere o colaborare pentru dezvoltarea unui parc eolian suplimentar offshore, cu o capacitate de 2 GW, cu rolul de a furniza platformei chimice Ludwigshafen (Germania) energie electrica verde si pentru a permite productia de hidrogen fara emisii de CO2. Scopul este de a electrifica procesele de productie ale substantelor chimice de baza, procese care se bazeaza in prezent pe combustibili fosili. Reprezentantul BASF, dr. Martin Brudermüller, si cel al RWE, dr. Markus Krebber, insotiti de presedintele Uniunii industriilor miniere, chimice si energetice (IG BCE) Michael Vassiliadis, au prezentat ideea de proiect in Ludwigshafen.
Acest lucru va implica utilizarea tehnologiilor fara emisii de CO2, cum ar fi cuptoarele cu abur incalzite electric, pentru a produce produse petrochimice. BASF lucreaza deja cu parteneri la dezvoltarea acestor tehnologii. Pentru a avansa proiectul comun, directorii executivi ai BASF si RWE au semnat o scrisoare de intentie care vizeaza o cooperare pe scara larga, pentru crearea de capacitati suplimentare de productie a energiei regenerabile si utilizarea tehnologiilor inovatoare pentru protectia mediului.
"Impreuna vrem sa acceleram tranzitia catre o industrie chimica neutra din punct de vedere al emisiilor de CO2, prin electrificare si prin utilizarea hidrogenului produs fara CO2", au spus Brudermüller si Krebber. Michael Vassiliadis, presedintele Uniunii industriilor miniere, chimice si energetice (IG BCE), a comentat: "Doi parteneri puternici fac tangibila si concreta transformarea si tranzitia catre energia electrica prietenoasa cu mediul inconjurator. Sustinem acest proiect major, fiindca este un simbol pentru capacitatea inovatoare a industriei si a oamenilor sai. Acestia lucreaza cu mare pasiune si expertiza pentru a modela transformarea si merita tot sprijinul pe care il pot obtine".
Aceste planuri ar putea duce la evitarea generarii a aproximativ 3,8 milioane de tone metrice de emisii de CO2 pe an, din care 2,8 milioane de tone ar proveni chiar de la BASF, din Ludwigshafen. Acestea arata foarte clar modul in care protectia mediului si competitivitatea pot fi armonizate in industria chimica. Pentru construirea parcului eolian nu ar fi necesare subventii publice.
"Fara disponibilitatea unor volume suficiente de energie electrica din surse regenerabile, la preturi competitive, viitoarea noastra transformare nu va fi posibila. Acest obiectiv este realizabil numai printr-o cooperare inovatoare si intensiva intre politica si industrie. Si necesita colaborare pe lanturile valorice. Prin parteneriatul nostru intre RWE, ca lider in generarea de energie electrica si BASF, lider in domeniul productiei chimice, intrunim conditiile prealabile necesare si  avem vointa de a modela lucrurile", a subliniat Martin Brudermüller, presedintele Consiliului de administratie al BASF SE.
La randul sau, Markus Krebber, CEO al RWE, a adaugat: "Construirea unui nou parc eolian offshore, inca din faza de proiectare, pentru un client industrial precum BASF, care isi va converti productia pentru a se baza pe electricitate verde si hidrogen, ar fi o premiera pentru Germania. Implementarea propunerii noastre ar reprezenta un prim pas inainte pentru expansiunea energiilor regenerabile. Desigur, mai exista cateva intrebari deschise, dar vrem sa promovam acest lucru - cu cat mai rapid, cu atat mai bine. Asa vom putea modela tranzitia energetica".
Realizarea acestui plan necesita un cadru de reglementare adecvat. Factorii de decizie politica au declarat ca intentioneaza sa creasca in mod semnificativ obiectivele de expansiune pentru energiile regenerabile si sa accelereze proiectele de extindere a capacitatii lor. Pentru ca acest lucru sa aiba succes, va trebui sa existe un proces de licitatie si pentru alte site-uri de proiecte offshore, ale caror planuri actuale prevad utilizarea de energie regenerabila doar dupa 2030. Companiile isi doresc ca aceste site-uri sa fie desemnate specific pentru licitatii axate pe procese de transformare industriala. Un alt factor important: energia verde nu ar trebui sa fie supusa taxei EEG. In plus, in prezent, nu exista un cadru de reglementare pentru productia de hidrogen fara emisii de CO2.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
viarom
ness project
Ubitech
noark
quadratum
MAKITA
Acvatot 2019
strabag nivel 1
concelex
ERBASU CONSTRUCT
siniat
leviatan
rigips
theda mar
CDS
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander