Agenda Constructiilor
Vineri, 26 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - CELCO: Investitii de doua milioane de euro, planificate pentru 2014
CELCO: Investitii de doua milioane de euro, planificate pentru 2014
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 11 Iun 2014 08:07
Producatorul de materiale pentru constructii Celco - Constanta va investi, in acest an, doua milioane de euro pentru eficientizarea productiei de BCA si var, precum si in dezvoltarea si perfectionarea resurselor umane. "Prin aceste investitii, suntem intotdeauna pregatiti sa raspundem solicitarilor pietei de materiale de constructii, dar si sa propunem produse inovatoare, ce aduc utilizatorilor un aport sporit de beneficii. Prin aceste investitii ne propunem mentinerea pozitiei pe piata, prin imbunatatirea permanenta a calitatii impuse de normele europene si de catre clienti", a declarat Niculae Dusu, presedintele Celco. Anul trecut, societatea a realizat o cifra de afaceri de 83,5 milioane de lei (circa 19 milioane de euro), potrivit datelor disponibile pe portalul Ministerului Finantelor Publice, in usoara scadere fata de nivelul din 2012. "Diminuarea cifrei de afaceri a fost cauzata de eforturile pe care producatorii romani de materiale de constructii sunt nevoiti sa le depuna pentru a face fata atat concurentei foarte agresive, cat si puterii de cumparare scazute a populatiei. Pentru 2014, obiectivul companiei vizeaza mentinerea cifrei de afaceri pentru toate cele trei sectoare de activitate: BCA, var, respectiv adezivi si mortare uscate", a precizat managerul Celco.
 
Crestere anuala de 5% pe piata locala de BCA
Potrivit datelor statistice, piata locala de BCA a inregistrat o crestere de 5% fata de nivelul din 2012, evolutie generata, conform opiniei lui Niculae Dusu, de campaniile de informare corecta derulate de producatorii specializati, eforturi ce au avut rolul de a educa potentialii consumatori in ceea ce priveste avantajele pe termen lung asigurate de utilizarea blocurilor din BCA, produse sustenabile si ecologice. "Tinand cont de evolutia buna a pietei de BCA din primele trei luni ale acestui an, speram ca tendinta de crestere sa se mentina si in anii urmatori. Aceasta tendinta este rezultatul alinierii la legislatia europeana in domeniul constructiilor, unde constructia cu BCA a devenit un standard pentru cladiri moderne, economice, rezistente si eficiente energetic", a explicat presedintele Celco. In perioada ianuarie-martie 2014, livrarile companiei au inregistrat o crestere cantitativa fata de intervalul similar din 2013 atat pe piata interna, cat si pe cele externe limitrofe. Unitatea Celco produce atat BCA, cat si produse complementare (buiandrugi, adezivi, mortare, var), iar materia prima ce intra in productie este 80% fabricata intern, ceea ce ofera companiei un control absolut asupra calitatii produsului finit.
 
Insolventele se mentin in topul dificultatilor din domeniul constructiilor
Presedintele Celco indica, din nou, mentinerea in topul dificultatilor din domeniul constructiilor a numarului foarte mare de cazuri de insolventa, raportat la totalul firmelor din sector. "Numarul firmelor care au intrat in incapacitate de plata a crescut cu 5% in 2013, fata de nivelul din 2012, iar alte societati au falimentat. Sectorul constructiilor ocupa locul al treilea in topul firmelor care isi declara insolventa. Platile sunt intarziate din acest motiv, dar si din pricina conditiilor dificile de creditare impuse de banci firmelor de constructii", a precizat Niculae Dusu. De asemenea, alte probleme pe care le intampina producatorii de materiale pentru zidarie sunt reprezentate de contractia pietei constructiilor, ca urmare a strategiilor nemotivante adoptate de guvern fata de mediul privat. Nu in ultimul rand, pe fondul scaderii puterii de cumparare a populatiei, producatorii romani de materiale de zidarie au fost obligati sa-si reduca progresiv preturile de vanzare a produselor, diminuandu-si considerabil marjele de profit. "Preturile materialelor de constructii sunt influentate negativ in acest an de cresterea costurilor cu utilitatile, precum si de efectele noilor accize aplicate combustibilului. Consideram ca scumpirea transportului este descurajatoare in ceea ce priveste extinderea zonelor de distributie, iar multi producatori vor fi constransi sa-si desfasoare activitatea in arealele din proximitatea unitatilor de productie", a mai spus presedintele Celco. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
theda mar
MAKITA
concelex
viarom
strabag nivel 1
quadratum
Acvatot 2019
CDS
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
Ubitech
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
siniat
rigips
ness project

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander