Agenda Constructiilor
Joi, 22 Aprilie 2021
 
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - CEMBUREAU: 40% din combustibilii folositi la productia cimentului provin din deseuri
CEMBUREAU: 40% din combustibilii folositi la productia cimentului provin din deseuri
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 08 Iul 2016 13:18
Deseurile constituie, in medie, 40% din volumul total al combustibililor folositi pentru productia cimentului in Uniunea Europeana, procentul diferind, evident, de la un stat membru la altul, potrivit datelor CEMBUREAU, organizatie ce reuneste principalii fabricanti de ciment din UE. "Astazi, industria cimentului beneficiaza de disponibilitate tehnica pentru a inlocui 60% din combustibilii pe care ii utilizeaza in productie cu deseuri, cota respectiva urmand a creste la 95% in viitor. Avand in vedere cantitatile uriase de deseuri generate in UE in fiecare an, utilizarea optima a acestora de catre producatorii din industria cimentului reprezinta o oportunitate unica pentru managementul deseurilor", se precizeaza in raportul comandat de CEMBUREAU la Ecofys.
Reprezentantii organizatiei din industria cimentului ofera, astfel, o solutie interesanta si la indemana pentru gestionarea deseurilor din statele membre. "In loc sa se concentreze pe dezvoltarea de proiecte scumpe de management al deseurilor sau pe incineratoare pentru productia de energie din deseuri, statele membre ar trebui sa utilizeze mai intai solutiile pe care le au la indemana pe teritoriile proprii. Prin utilizarea preponderenta a facilitatilor existente in fiecare tara pentru colectarea si utilizarea deseurilor, companiile din industria cimentului nu numai ca ofera o solutie pentru gestionarea deseurilor ce nu pot fi reciclate sau refolosite, dar si evita necesitatea de a investi in capacitati suplimentare de management al deseurilor, generand economii importante in randurile statelor membre", se arata in documentul citat.
Potrivit estimarilor Ecofys, citate de CEMBUREAU, statele membre pot economisi intre 9 si 16 miliarde euro folosind capacitatile deja existente in industria cimentului, valoarea preconizata rezultand din fondurile necesare a fi investite in constructia de incineratoare pentru transformarea deseurilor in energie.
Conform CEMBUREAU, Uniunea Europeana genereaza circa 2,5 miliarde tone de deseuri, cantitatea respectiva fiind gestionata in diverse moduri: reciclare, depozitare sau recuperare a energiei, prin incinerare. Peste 50% din deseuri sunt reciclate, 13% dintre acestea sunt folosite pentru generarea de energie, in timp ce peste 35% sunt, inca, depozitate la gropi de gunoi. In fabricatia cimentului, producatorii folosesc, anual, milioane de tone de deseuri drept combustibili alternativi, ca materii prime. Industria cimentului inlocuieste, astfel, o parte a combustibililor folositi pentru ardere in cuptoare, cu solutii alternative, provenite din deseuri (co-procesare).
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKgamma_2021ALLBIMTERAPLASTVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
cv water 2021
hidroplasto
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala
hilti
rigips
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
AHK 2018
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere