Agenda Constructiilor
Joi, 20 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - CHRYSO efecueaza achizitii strategice dupa preluarea de catre Cinven
CHRYSO efecueaza achizitii strategice dupa preluarea de catre Cinven
Producatori & Furnizori Publicat de Cosmin Dincu 09 Nov 2018 07:26
Furnizorul francez de produse chimice pentru constructii Chryso, unul din liderii mondiali ai acestui domeniu de activitate (prezent si in tara noastra prin intermediul Chryso Romania), a anuntat recent achizitia strategica a companiei Euromodal, ce survine dupa preluarea Chryso de catre fondul international de investitii Cinven, finalizata in iunie 2017. Valoarea tranzactiei nu a fost dezvaluita.
„Euromodal este o firma portugheza de familie, fondata in anul 1986, care s-a specializat in fabricarea materialelor chimice de constructii, detinand actualmente o unitate noua si complet automatizata de productie in localitatea Porto. Specialistii Euromodal furnizeaza o gama diversa de servicii, de la suport tehnic, stabilirea formulelor pentru substantele chimice speciale, pana la suport pentru aplicarea pe santiere. Prezenta pe piata portugheza inca din 1993, Chryso a contribuit la realizarea unora dintre cele mai importante proiecte de infrastructura lusitane, prin intermediul clientilor sai reprezentati de fabrici de ciment, producatori de betoane si companii de constructii care beneficiaza de experienta extensiva a grupului in sectorul materialelor chimice pentru constructii”, se arata intr-un comunicat al corporatiei.
Comentand asupra tranzactiei, Thierry Bernard, presedinte si CEO al Chryso, a subliniat ca „integrarea operatiunilor grupului din Portugalia cu cele ale Euromodal reprezinta un pas important spre diversificarea gamei de produse si de servicii, consolidandu-ne pozitia de lider al pietei locale si, dupa achizitiile recente din Italia si Irlanda, noua achizitie strategica demonstreaza abilitatea Chryso de a-si consolida pozitia in tarile in care beneficiarii profita de oportunitatile oferite de solutiile cu valoare adaugata mare si de gama diferentiata de produse”.
La randul sau, Francisco Araujo, CEO al Euromodal (care a devenit director general al Chryso in Portugalia), a subliniat ca prin combinarea celor doua afaceri se intrevede „un mare potential pentru Euromodal, ca parte a Chryso Group, de a-si lua angajamente sporite pentru deservirea clientilor, in cadrul celor mai provocatoare proiecte”.
***
Chryso Group a fost preluat in martie 2017 de fondul de investitii Cinven (de la LBO France), aceasta fiind a patra achizitie semnificativa a fondului, care s-a definitivat in luna iunie a aceluiasi an, valoarea tranzactiei fiind, de asemenea, confidentiala. La nivel de grup, Chryso si-a triplat cifra de afaceri in ultimii zece ani, devenind lider al pietei internationale de produse chimice pentru constructii, cu o prezenta activa in 70 de tari si avand 20 de filiale, in intreaga lume. Compania lucreaza cu aproximativ 1.000 de angajati, dispunand, de asemenea, de o retea internationala de distribuitori si detinatori de licente, patru centre de cercetare-dezvoltare, 27 de unitati de productie si 23 de laboratoare locale.
Corporatia franceza deruleaza afaceri in tara noastra prin intermediul subsidiarei Chryso Romania, societate activa la nivelul tuturor segmentelor pietei de aditivi pentru beton, in special in sectorul prefabricatelor. Firma, cu sediul in localitatea Aricestii Rahtivani (judetul Prahova) si cu 14 salariati, a incheiat anul 2017 cu o cifra de afaceri de 12,5 milioane de lei (in conditii de profitabilitate), in crestere cu +16,8% fata de nivelul din precedentele 12 luni, in timp ce in 2016 rulajul net a fost de 10,7 milioane de lei (+21,5%).
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
konsent
viarom
concelex
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
theda mar
ness project
siniat
EDIT-Structural
leviatan
Acvatot 2019
MAKITA
BogArt
CDS
rigips
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
noark

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
top 500
ef-de-n
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander