Agenda Constructiilor
Duminica, 21 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - SYMMETRICA: Circa 70 milioane de euro pe piata locala de pavele si borduri
SYMMETRICA: Circa 70 milioane de euro pe piata locala de pavele si borduri
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 20 Apr 2015 17:34
Piata locala de pavele si borduri a inregistrat o crestere cu 5% in 2014 fata de nivelul anului anterior, pana la circa 69 milioane de euro, dupa mai multi ani de scaderi consecutive, potrivit datelor companiei Symmetrica, lider in domeniu si cel mai mare producator autohton de pavele si borduri vibropresate. "Dupa ce in ultimii cinci ani nu am inregistrat niciun avans pe piata locala de profil, estimarile noastre arata ca in 2014 atat valoarea acesteia, cat si volumul de produse livrate au raportat o crestere usoara, de 5%, comparativ cu 2013. Astfel, anul trecut s-a ajuns la un volum de peste 13 milioane de metri de produse livrate, in timp ce valoarea s-a situat la circa 69 de milioane de euro", a declarat Sebastian Bobu, directorul executiv al Symmetrica. In pofida scaderii tot mai mari a numarului proiectelor publice, piata s-a inscris pe un trend ascendent datorita cresterii cererii din zona privata, in special pe segmentul rezidential. De asemenea, potrivit datelor Symmetrica, numarul proiectelor private comerciale sau industriale s-a intensificat in ultimul an.
Pentru 2015, conducerea producatorului estimeaza o stabilizare la valorile inregistrate in 2014. "Si in acest an, piata de profil va fi sustinuta cu precadere de numarul in crestere de proiecte private, in special cele rezidentiale. De asemenea, speram ca vom observa o alocare mai mare de fonduri pentru lucrarile de infrastructura, mai ales in zonele cu un mare deficit in acest sens, precum regiunea Moldovei", a mai mentionat reprezentantul Symmetrica.
Anul trecut, compania a inregistrat o cifra de afaceri de circa 16 milioane de euro, in crestere cu 8% fata de valoarea din anul precedent. In prezent, producatorul detine cinci unitati de fabricatie, situate la Veresti (judetul Suceava), Podu Iloaiei (Iasi), Bolintin Vale (Giurgiu), Prejmer (Brasov) si la Sintereag (Bistrita-Nasaud). In cele doua decenii de activitate pe piata locala, compania a realizat investitii totale de 24,5 milioane de euro.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
siniat
leviatan
Ubitech
concelex
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
viarom
MAKITA
Acvatot 2019
ness project
EDIT-Structural
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
noark
rigips
CDS

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
top 500
AICPS_30
econet
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander