Agenda Constructiilor
Vineri, 07 Mai 2021
 
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - TERAPLAST a revizuit in scadere prognoza privind business-ul din anul 2020
TERAPLAST a revizuit in scadere prognoza privind business-ul din anul 2020
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 04 Mai 2020 05:14
Grupul TeraPlast SA, cel mai mare producator roman de materiale pentru constructii si instalatii, si-a revizuit in scadere prognoza privind business-ul din acest an, in contextul impactului pe care il are deja pandemia de coronavirus asupra intregii economii din Romania si nu numai. Astfel, de la estimarea de realizare a unei cifre de afaceri de 1,25 miliarde lei in acest an (+28,5% fata de nivelul din 2019), realizata in luna februarie, TeraPlast si-a propus o mentinere a rezultatelor din 2020 la nivelul anului anterior, cand a realizat un rulaj de 972,6 milioane de lei si un profit operational (EBITDA) consolidat de 91,2 milioane de lei.
"Avand in vedere ca primele efecte (n.r. ale crizei de coronavirus) la nivelul Europei si Romaniei au fost vizibile incepand cu luna martie, iar situatia actuala este in continua dezvoltare si are un grad ridicat de incertitudine, in acest moment management-ul TeraPlast considera imposibila oferirea unei estimari ferme a impactului pandemiei asupra grupului. Drept urmare, la data prezentului raport, luand in considerare evolutia afacerilor grupului TeraPlast in primul trimestru din 2020, estimarile cu privire la nivelul rezultatelor pentru anul 2020 se aliniaza celor inregistrate pentru anul 2019. Totodata, impactul potential al crizei actuale va fi inclus in ajustarile pentru depreciere si pierderi preconizate, aferente riscului de credit la nivelul grupului, respectiv al companiilor in anul 2020", se precizeaza in raportul anual de activitate al grupului TeraPlast.
Conform datelor companiei, incepand cu sfarsitul lunii martie au existat scaderi ale cererii de tigle de acoperis, profiluri de tamplarie, dar si de ferestre si usi din PVC, cu pana la 25% fata de media anului precedent, in timp ce vanzarile de instalatii, panouri sandwich si granule raman la nivelul bugetat.
In consecinta, conducerea TeraPlast a implementat masuri de reducere a costurilor si eficientizare operationala in liniile de activitate unde operatiunile au fost reduse. Aceste masuri au inclus renegocierea contractelor cu furnizorii, scaderea costurilor cu personalul, prin reducerea temporara a salariilor conducerii cu 25%-50%, diminuarea programului de lucru pentru un numar de angajati, in conformitate cu reducerea volumului de lucru si acordarea de somaj tehnic temporar pentru personalul care lucreaza in sectoarele unde productia a fost redusa ca urmare a scaderii cererii.
"Riscurile suplimentare identificate in acest moment sunt continuitatea aprovizionarii cu materii prime si disponibilitatea personalului. Societatea este in contact permanent cu principalii sai furnizori si primeste constant acelasi mesaj, si anume ca productia lor continua si ca nu exista motive de ingrijorare. Ca o garantie suplimentara, avem furnizori alternativi pentru toate materiile prime, pentru a fi siguri ca nu vom intampina lipsuri de aprovizionare", se mai arata in raportul TeraPlast.
Totodata, grupul da asigurari suplimentare ca nu va intrerupe livrarile de produse, avand planuri de continuitate a afacerii bine definite, pentru mai multe scenarii de evolutie a crizei medicale.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKVideoConfAC-iulTERAPLASTALLBIMgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
cv water 2021
CELCO 2020
strabag nivel 1
hilti
hidroplasto
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
AHK 2018
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere