Agenda Constructiilor
Sambata, 08 Mai 2021
 
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - KNAUF Insulation demonteaza trei mituri despre izolatia cu vata minerala
KNAUF Insulation demonteaza trei mituri despre izolatia cu vata minerala
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 01 Mai 2020 07:55
Exista numeroase mituri legate de vata minerala, propagate prin intermediul platformelor de socializare. Oamenii au intrebari privind siguranta utilizarii vatei minerale, influenta ei asupra organismului sau pericolul ca aceasta sa fie invadata de rozatoare. In cadrul acestui articol, ne-am propus sa dezbatem 3 dintre cele mai frecvente mituri despre vata minerala.
Mitul #1 Particulele din vata se pot desprinde si pot fi inhalate
Produsele pentru izolare nu sunt elemente de constructie de sine statatoare. Acestea sunt incluse si inchise in diferite sisteme, precum Termosistemul (fatada de contact) sau sistemul pentru izolarea mansardelor (Homeseal LDS), fatada ventilata. In timpul lucrarilor pentru izolatii, specialistii Knauf Insulation recomanda utilizarea echipamentului de protectie format din ochelari, masca, manusi si salopeta, pentru reducerea la minimum a riscurilor asociate cu manipularea produselor. Acestea sunt ambalate si taiate astfel incat sa fie usor de manevrat, fiind potrivite chiar si pentru proiectele “do it yourself” (DIY). Pentru a va asigura de o instalare corecta si de o izolatie eficienta, puteti consulta tutorialele de pe canalul YouTube Knauf Insulation sau fisele si documentatiile tehnice disponibile in sectiunea ”Resurse” de pe platforma Knauf Insulation.
Mitul #2 Produsele din vata sunt cancerigene
Toate fibrele Knauf Insulation la nivel mondial sunt certificate EUCEB*, asadar, nu sunt cancerigene. Mai mult, vata minerala de sticla si bazaltica dezvoltate de Knauf Insulation sunt prevazute cu tehnologia ECOSE®, ceea ce inseamna ca in procesul de fabricare nu sunt adaugate substante precum acrilici sau formaldehida. Produsele sunt alcatuite din materii prime naturale, care contribuie la imbunatatirea calitatii aerului din interiorul locuintei (certificate Eurofins Gold) si a sustenabilitatii generale a casei.
*EUCEB este singura schema de certificare pentru reglementare in ceea ce priveste bio-solubilitatea fibrelor de vata minerala. Toate fibrele Knauf Insulation din intreaga lume sunt certificate EUCEB si, prin urmare, nu sunt clasificate ca fiind cancerigene.
Knauf Insulation considera ca certificarea EUCEB este cea mai buna si transparenta certificare disponibila care garanteaza siguranta fibrelor. Certificarea EUCEB este confirmarea faptului ca fibrele de vata minerala sunt calitativ controlate, sigure si certificate in mod corespunzator.
Mitul #3 Rozatoarele indragesc vata minerala
Chiar daca confortul oferit de performantele termice ridicate ale vatei minerale ar atrage rozatoarele, instalarea corespunzatoare in sistemele de izolatie si executia corecta reduc la minimum aceste riscuri.
Care sunt avantajele in alegerea izolatiei cu vata minerala?
Vata minerala bazaltica si de sticla Knauf Insulation ofera o calitate superioara in ceea ce priveste performanta termica, acustica si protectia la foc, pentru ca sunt produse incombustibile, durabile si sustenabile. Sunt realizate din materii prime naturale, usor regenerabile, provenite din surse verificate, prelucrate la cele mai exigente standarde.
Utilizarea vatei minerale in realizarea proiectelor de izolare transforma cladirea intr-una eficienta din punct de vedere energetic, ofera un plus de siguranta casei si creeaza un climat sanatos la interior.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTVideoConfAC-iulgamma_2021AUTODESKALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
hilti
rigips
cv water 2021
strabag nivel 1
hidroplasto
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
AHK 2018
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere