Agenda Constructiilor
Vineri, 01 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - Schneider Electric si Wärtsilä lanseaza prima solutie sustenabila de extractie a litiului
Schneider Electric si Wärtsilä lanseaza prima solutie sustenabila de extractie a litiului
Produse & Tehnologii Publicat de Elena Icleanu 13 Iul 2021 13:26
Schneider Electric, lider in transformarea digitala a managementului si automatizarii energiei, si Wärtsilä, specialist in tehnologii inteligente si solutii complete de ciclu de viata pentru pietele marine si energetice, s-au asociat pentru a crea o solutie de alimentare sustenabila, neintrerupta, pentru cele mai indepartate mine de litiu din lume. Sistemul de alimentare holistic adaptat scopului, include consultanta si proiectare potrivite alimentarii cu energie electrica, construirea infrastructurii de alimentare, livrarea echipamentelor, instalarea, functionarea microgrid-urilor digitale si punerea in functiune pentru operatorii minieri din intreaga lume.
Solutia creata de Schneider Electric si Wärtsilä, dezvoltata in peste 20 de ani de colaborare in 200 de proiecte, optimizeaza livrarea si utilizarea eficienta a energiei. Unifica si valorifica microgrid-urile, genereaza energie termica, stocheaza energia si alte surse de energie regenerabile, pentru a oferi o solutie de energie extrem de rentabila, cu o amprenta de mediu minima pentru industria miniera. Pe baza proiectelor pilot, rezultatele tipice includ:
• o reducere medie generala a investitiilor de capital de 27%;
• o reducere a emisiilor de CO2 cu pana la 20% sau 18.500 de tone pe an/mina;
• o reducere a costurilor energetice cu 40% la trecerea la solutia comuna Schneider - Wärtsilä de la energia electrica locala, generata de motorina.
Conceptul de proiectare al solutiei se extinde pe intreg ciclul de viata al minei, furnizand si asigurand nivelul de putere adecvat, pentru a permite productivitatea acesteia. Ca urmare, costurile operationale sunt reduse si disponibilitatea energiei este optimizata pentru a atinge obiectivele de productie. Aceasta solutie functioneaza pentru noile mine care sunt proiectate in prezent si, de asemenea, pentru conversia proiectelor miniere. Schneider Electric si Wärtsilä au semnat acordul de cooperare pentru proiectarea de solutii energetice pentru domeniul minier in martie 2020. Cele doua companii ofera solutii bazate pe tehnologii complementare. 
***
Schneider Electric furnizeaza solutii digitale in domeniul energiei si al automatizarii, in scopul asigurarii eficientei si  sustenabilitatii. Compania imbina cele mai bune tehnologii de automatizari, software si servicii integrate pe zona energetica in timp real, pentru locuinte, cladiri, centre de date, infrastructura si in diferite industrii.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
concelex
noark
MAKITA
rigips
FRONTALE
leviatan
CDS
quadratum
Acvatot 2019
theda mar
viarom
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
econet
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander