Agenda Constructiilor
Vineri, 01 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - Tehnologia de fabricare BCA CELCO “include” bule de aer ce reduc transferul termic
Tehnologia de fabricare BCA CELCO “include” bule de aer ce reduc transferul termic
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 06 Mai 2020 05:15
Aerul incorporat este un izolator natural si, pentru ca este inglobat in masa blocului de BCA, temperatura nu poate fi transferata cu usurinta din interiorul in exteriorul imobilului. Astfel, se reduce pierderea de caldura printr-o conductivitatea termica scazuta.
Majoritatea materialelor izolante performante functioneaza prin incetinirea fluxului de transfer termic. Barierele radiante si sistemele de izolatie functioneaza prin reducerea castigului de caldura radiant. Tehnologia folosita in fabricarea BCA CELCO inglobeaza bule de aer ce reduc transferul termic, astfel ca temperatura se pierde in decursul miliardelor de bule, ajungand ca transferul termic de pe o latura pe alta a blocului sa fie minima.
Este de retinut faptul ca un material usor ce inglobeaza aer in masa proprie este mai eficient decat un material traditional care prezinta o masa densa. Cu cat densitatea materialul este mai mic cu atat transferul termic este mai mic si invers. Un material in sine nu este un termoizoltor bun sau mai putin bun, ci cantitatea de aer inglobata in acesta il plaseaza pe o scala a eficitentei de izolare termica.
Cele mai performante materiale izolatoare nu fac altceva decat sa capteze aerul; de aceea, majoritatea izolatiilor au masa mica. Materialele traditionale nu sunt tocmai usoare, deci prin urmare, nu sunt un izolator foarte bun.Probabil te gandesti ca un material usor inseamna mai putina rezistenta. Datorita pozitionarii bulelelor in masa betonului celular, asemanatoar unui fagure, se poate obtine un material cu o densitate minima si proprietati mari de compresie.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
CDS
theda mar
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
rigips
viarom
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
FRONTALE
strabag nivel 1
noark
Acvatot 2019
concelex
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
top 500
AICPS_30
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander