Agenda Constructiilor
Luni, 21 Iunie 2021
 
Home - Stiri - Sustenabilitate - BOSCH investeste sute de milioane de euro in celule de combustie cu oxid solid
BOSCH investeste sute de milioane de euro in celule de combustie cu oxid solid
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 18 Dec 2020 18:33
Cand vine vorba de aplicatii stationare cu celule de combustie, Bosch mareste viteza. In 2024, furnizorul de tehnologii si servicii intentioneaza sa inceapa productia la scara larga a statiilor de generare distribuita a energiei, ce au la baza tehnologia celulelor de combustie pe baza de oxid solid - de aici si acordul de a extinde parteneriatul cu Ceres Power. Dupa succesul fazei de constructie a prototipului, cele doua companii doresc sa continue, initial cu procesul de pre-comercializare al celulelor de combustie stationare. Pentru sistemele SOFC, Bosch tinteste o capacitate anuala de productie de aproximativ 200 MW, cantitate suficienta pentru a alimenta cu energie electrica in jur de 400.000 de persoane in caminele lor. Bosch intentioneaza sa produca sistemele de celule de combustie stationare in fabricile sale din Bamberg, Wernau si Homburg, precum si in zonele sale de dezvoltare din Stuttgart-Feuerbach si Renningen - si va investi sute de milioane de euro pana in 2024. Aceasta inseamna ca Bosch se pozitioneaza in mod clar ca furnizor de sisteme de celule de combustie stationare si isi aduce propria contributie in acest segment. Se intentioneaza aplicarea tehnologiei SOFC pentru micile statii de generare distribuita a energiei cu posibilitate de conectare, care pot fi apoi utilizate in orase, fabrici, comert, centre de date si infrastructura de incarcare a autovehiculelor electrice. Bosch estimeaza ca piata productiei de energie descentralizata va atinge un volum de 20 de miliarde de euro pana in 2030. Un total de peste 250 de angajati ai Bosch lucreaza acum in acest nou domeniu promitator - cu 150 mai multi decat acum un an. „Consideram ca celulele de combustie pe baza de oxid solid de inalta eficienta reprezinta un element esential al furnizarii sustenabile de energie. Pentru a realiza acest lucru, punem la comun expertiza Bosch din mai multe divizii”, spune dr. Christian Fischer, membru al consiliului de administratie Bosch, responsabil pentru sectorul Tehnologie pentru constructii si energie. „Cu sistemele de celule de combustie stationare, Bosch stabileste un nou domeniu de activitate in care dezvoltarea, productia, vanzarile si serviciile provin dintr-o singura sursa”, a continuat Fischer. „Impreuna cu partenerul nostru, Ceres Power, facem acum urmatorul pas important catre productia la scara larga.”
Bosch extinde parteneriatul cu Ceres Power
Din august 2018, Bosch si Ceres Power colaboreaza cu succes in domeniul dezvoltarii celulelor de combustie. Inca din toamna anului 2019, Bosch a reusit sa inceapa productia de prototipuri ale primelor sale sisteme de celule de combustie in Germania; in ianuarie 2020, a achizitionat o participatiune de aproximativ 18 procente in compania din Marea Britanie. Alianta a fost acum extinsa pana la includerea fazelor ce duc la productia la scara larga in 2024. Acordurile specifica modul in care Bosch va utiliza in continuare tehnologia partenerului sau, Ceres Power. „Suntem mandri ca am atins aceasta etapa in colaborarea cu partenerul nostru important, Bosch. Combinarea tehnologiei inovatoare Ceres cu expertiza in productie pe care o are Bosch a facut posibila crearea sistemelor de celule de combustie stationare, ce vor ajuta la depasirea provocarilor globale ale tranzitiei energetice”, spune Phil Caldwell, CEO al Ceres Power. „Asteptam cu nerabdare continuarea colaborarii noastre stranse cu Bosch.”
Sistemele SOFC sunt deja compatibile cu hidrogenul
Ceres Power este un lider in dezvoltarea celulelor inovatoare de combustie pe baza de oxid solid. Bosch detine o licenta extinsa a tehnologiei de la Ceres Power si produce din 2019 celule de combustie in propriile fabrici. Instalatiile pilot pentru celulele de combustie pe baza de oxid solid sunt deja testate cu succes in diferite locatii ale Bosch. Sistemele SOFC pot fi deja operate cu biogaz ecologic sau gaz natural si sunt deja compatibile cu hidrogenul, pentru sistemul energetic al viitorului.
Pentru orase si aglomerari urbane cu cerinte energetice ridicate, sistemele SOFC pot asigura surse de alimentare sustenabile - cu emisii zero de oxizi de azot, impuritati si CO2. Cu o eficienta generala de peste 85 de procente, celulele de combustie pe baza de oxid solid sunt net superioare oricarui alt convertizor de energie. Asa cum explica dr. Wilfried Kölscheid, care este responsabil pentru celulele de combustie stationare Bosch: „In functie de cerintele de furnizare a energiei, in viitor vor putea fi interconectate oricat de multe centrale cu aceeasi putere. Aceasta interconectare creeaza practic centrale care lucreaza impreuna pentru a furniza energie, acolo unde este necesara.”
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMgamma_2021AUTODESKTERAPLASTVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
CELCO 2020
Ubitech
hidroplasto
strabag nivel 1
cv water 2021
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
rigips

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere