Agenda Constructiilor
Marti, 15 Iunie 2021
 
Home - Stiri - Sustenabilitate - CE lanseaza Level(s), noul concept de proiectare /construire de cladiri durabile
CE lanseaza Level(s), noul concept de proiectare /construire de cladiri durabile
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 16 Oct 2020 15:27
Comisia Europeana a lansat oficial Level(s) - cadrul european pentru cladiri durabile, care este strans legat de obiectivele Pactului verde european („Green Deal”) referitoare la un sector al constructiilor durabil, si care face parte din actiunile descrise in noul Plan de actiune pentru economia circulara si in Strategia privind un val de renovari.
Acesta contribuie la initiativa presedintei von der Leyen de a crea un nou „Bauhaus european”. Level(s) este un instrument important menit sa ajute arhitectii, constructorii si autoritatile publice sa isi indeplineasca rolul prin imbunatatirea cladirilor in care traim, studiem si lucram.
Salutand initiativa, comisarul pentru mediu, oceane si pescuit, Virginijus Sinkevičius, a declarat: Pactul verde european stabileste obiectivul nostru — acela de a face ca Europa sa fie primul continent neutru din punct de vedere climatic pana in 2050 — insa pentru aceasta sunt necesare modalitati inovatoare de reducere a emisiilor. Avem nevoie de o economie circulara functionala, al carei nucleu sa fie o energie curata.
Level(s) este conceput pentru a imbunatati durabilitatea cladirilor de-a lungul ciclului lor de viata, ajutand profesionistii sa furnizeze cladiri mai bune si accelerand in acelasi timp tranzitia Europei catre un model economic mai circular. Cladirile sunt responsabile de 36 % din emisiile de gaze cu efect de sera ale UE rezultate din energie si, daca analizam intregul ciclu de viata al cladirilor, adica nu numai utilizarea, ci si fabricarea materialelor de constructii, constructia si sfarsitul ciclului de viata, constatam ca acestea consuma jumatate din energia noastra. In plus, cladirile si sectorul constructiilor consuma aproape jumatate din toate materialele extrase, o treime din apa pe care o utilizam si o treime din deseurile noastre.
Level(s) este un cadru care contribuie la proiectarea si construirea de cladiri durabile, tinand seama de intregul ciclu de viata. Se concentreaza asupra celor mai importante aspecte ale performantei unei cladiri, oferind un punct de acces simplu la ceea ce poate fi un domeniu foarte complex. Cadrul a fost elaborat pentru a fi utilizat de catre diversii actori care participa la construirea unei cladiri, precum si de catre cei care gestioneaza sistemele de evaluare si de certificare, pentru a garanta faptul ca criteriile lor reflecta cele mai importante prioritati pentru economia circulara la nivel european. Mai multe informatii sunt disponibile aici.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKgamma_2021ALLBIMTERAPLASTVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
cv water 2021
CELCO 2020
Acvatot 2019
hidroplasto
Ubitech
ssab ag antrepriza generala
rigips
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere