Agenda Constructiilor
Marti, 21 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Sustenabilitate - NEPI Rockcastle: Certificare BREEAM In-Use Excellent pentru Ploiesti Shopping City
NEPI Rockcastle: Certificare BREEAM In-Use Excellent pentru Ploiesti Shopping City
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 25 Mai 2023 12:34
NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor si dezvoltator de centre comerciale din Europa Centrala si de Est, a obtinut certificarea BREEAM In-Use V6 Excellent pentru cladirile verzi, pentru Ploiesti Shopping City. Aceasta este cea mai recenta versiune a acreditarii BREEAM si se axeaza pe indeplinirea criteriilor de contributie substantiala la atenuarea riscurilor climatice si la ajustarea activelor.
Noul calificativ obtinut marcheaza un alt pas important in strategia companiei de reducere a amprentei de carbon si de modernizare a operatiunilor si dezvoltarilor sale la cele mai inalte standarde ESG.
Procesul de certificare pentru proiectul Ploiesti Shopping City, detinut de NEPI Rockcastle, s-a derulat pe parcursul a peste 3 luni si a cuprins doua etape. Prima faza a constat in evaluarea eficientei cladirii, iar scorul obtinut a fost de 75,3%. In cea de a doua etapa a fost analizata performanta practicilor de management, rezultatul fiind de 71,8%.
Ploiesti Shopping City a obtinut calificativul “Excellent” in cadrul standardului BREEAM In-Use datorita initiativelor sustenabile, cum ar fi: sistemul inteligent de management al cladirii care diminueaza consumul de energie; reducerea consumului prin intermediul instalatiilor de apa; implementarea sistemelor de colectare a apelor menajere si a sistemelor de prevenire a scurgerilor de apa; eliminarea si colectarea inteligenta a deseurilor; asigurarea unui management individual al deseurilor cu accent pe eforturile de reciclare; dezvoltarea de solutii centrate pe biodiversitate prin intermediul zonelor verzi interne si externe.
"Consideram ca aceasta certificare este inca o dovada ca pentru noi confortul, sanatatea si siguranta vizitatorilor si chiriasilor din Ploiesti Shopping City reprezinta o prioritate. Reducerea costurilor operationale prin diminuarea consumului de energie este un alt beneficiu important, atat pentru retaileri, cat si, implicit, pentru angajatii acestora. Suntem recunoscatori tuturor colegilor nostri care au facut posibila aceasta realizare", a spus Magdalena Gibney, Group Head of Sustainability, NEPI Rockcastle.
Printre practicile si procesele sustenabile implementate in Ploiesti Shopping City se numara instalarea de lumini interioare si exterioare 100% LED, precum si senzori de miscare plasati pe toate coridoarele, in spatiile tehnice si in depozite. In plus, supravegherea limitelor de racire si incalzire se realizeaza prin intermediul unui nou sistem modern si eficient de management al cladirii. Totodata, Ploiesti Shopping City nu utilizeaza combustibili fosili, ci doar agenti frigorifici cu indicator scazut al potentialului de incalzire globala.
"Imbunatatirea ratingului BREEAM In-Use pentru Ploiesti Shopping City este un pas firesc in strategia de business a NEPI Rockcastle, care se concentreaza pe dezvoltarea de cladiri durabile pentru comunitati, respectand in acelasi timp mediul inconjurator. Gestionam consumul de energie, ceea ce duce la reducerea emisiilor, si facem progrese semnificative in achizitionarea si generarea de energie electrica din surse regenerabile. In conformitate cu strategia noastra ESG, ne adaptam activele pentru a fi mai sustenabile, rezistente la schimbarile climatice si ne straduim sa cream un mediu mai bun pentru comunitatile si chiriasii nostri", a adaugat Magdalena Gibney.
Ploiesti Shopping City are o suprafata inchiriabila de 46.846 metri patrati si include peste 100 de magazine, parcare exterioara cu statii de incarcare a trotinetelor electrice, parcare pentru motociclete si biciclete si beneficiaza de conectivitate buna prin intermediul retelei de transport in comun.
Alaturi de Ploiesti Shopping City, alte trei centre comerciale si un parc de retail, detinute de NEPI Rockcastle, au primit certificarea BREEAM In-Use V6 Excellent in 2023: Promenada Mall Bucuresti, Shopping City Targu-Jiu, Shopping City Piatra-Neamt si Vulcan Value Center.
BREEAM reprezinta una dintre principalele metodologii de evaluare a sustenabilitatii la nivel mondial pentru proiecte de planificare generala, infrastructura si cladiri. Certificarea recunoaste si reflecta valoarea activelor cu performante superioare pe tot parcursul ciclului de viata al mediului construit, de la constructia noua, prin performanta in exploatare, pana la reconditionare. BREEAM realizeaza acest lucru prin certificarea de catre o terta parte a evaluarii performantei de sustenabilitate ecologica, sociala si economica a unui bun, folosind standarde dezvoltate de BRE. Certificarea BREEAM este o garantie ca o cladire respecta principiile sustenabilitatii, dar si un beneficiu pentru proprietarii si ocupantii sai in ceea ce priveste valoarea investitiei, productivitatea, confortul si bunastarea.
 
ABONARE REVISTEhiltiRAWLPLUGSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
CONCEPT STRUCTURE
rigips
MAKITA
CDS
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
viarom
quadratum
Ubitech
theda mar
EDIT-Structural
siniat
Acvatot 2019
leviatan
ness project
concelex
noark

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander