Agenda Constructiilor
Luni, 05 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Sustenabilitate - REVEAL: Spitalele si scolile, in topul celor mai "nesanatoase" cladiri din Romania
REVEAL: Spitalele si scolile, in topul celor mai "nesanatoase" cladiri din Romania
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 13 Dec 2022 14:31
Conform ultimului studiu Healthy Homes Barometer din 2022, 1 din 3 europeni este expus la riscuri cu impact direct asupra sanatatii si bunastarii individuale, cauzate de un mediu interior cu probleme, cum ar fi lipsa luminii naturale, a caldurii, zgomotul excesiv sau umezeala si mucegaiul. In societatea moderna, in care oamenii isi petrec cea mai mare parte a timpului in cladiri, Reveal Marketing Research si-a propus sa identifice perceptiile romanilor legate de modul in care eficienta energetica a cladirilor influenteaza sanatatea individuala, printr-un studiu realizat pentru programul Romania Eficienta.
- Doi din 10 romani considera ca protejarea sanatatii este principalul beneficiu al cresterii eficientei energetice a cladirilor.
- Topul cladirilor „nesanatoase", ce necesita imbunatatirea eficientei energetice, este alcatuit din spitale (88%), scoli (86%) si blocuri de locuinte (83%).
Protejarea sanatatii este al doilea cel mai important beneficiu al cresterii performantei energetice a cladirilor, dupa reducerea valorilor facturilor.
Romanii considera, in general, ca principalele beneficii aduse de eficienta energetica sunt costurile cu utilitatile (43%) si sanatatea individuala (18%), conform rezultatelor studiului. In aceeasi ordine de idei, pentru 2 din 10 romani, protejarea sanatatii personale si a familiei este perceputa ca fiind principalul beneficiu asociat cresterii performantei energetice a cladirilor.
Sondajul indica faptul ca tinerii cu varste cuprinse intre 18-24 ani isi contureaza o identitate sociala centrata pe ideea de bunastare generala. Pentru acestia, protejarea sanatatii (21%) si reducerea poluarii (19%) reprezinta beneficii considerabil mai importante comparativ cu populatia generala, fiind inregistrate diferente de 5, respectiv 10 puncte procentuale.
Spitalele, scolile si blocurile de locuinte sunt principalele cladiri „nesanatoase" care ar trebui sa beneficieze de masuri pentru cresterea eficientei energetice.
Studiul releva faptul ca una dintre implicatiile directe ale cresterii eficientei energetice a cladirilor este protejarea sanatatii oamenilor, iar romanii isi considera, intr-o proportie de peste 80%, ca fiind foarte important sa locuiasca intr-o locuinta termoizolata.
Cat priveste tipurile de cladiri pentru care cresterea performantei energetice este perceputa ca fiind cea mai importanta si necesara, respondentii au mentionat in mai mare masura spitalele (88%), scolile (86%) si blocurile de locuinte (83%).
 
ALLBIMhiltivailantVideoConfAC-iulman and machine
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
In curand apare editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE
Ubitech
viarom
Acvatot 2019
strabag nivel 1
leviatan
MAKITA
rigips
CDS
grundfos
leviatan
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
BALTIC

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023