Agenda Constructiilor
Duminica, 28 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Sustenabilitate - Salvati Copiii incepe lucrari de renovare ample la Maternitatea Polizu
Salvati Copiii incepe lucrari de renovare ample la Maternitatea Polizu
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 17 Dec 2021 12:29
Organizatia Salvati Copiii Romania a demarat, in prezenta Ministrului Sanatatii, un amplu proiect de reabilitare a Maternitatii Polizu, unitate de elita care deserveste intreaga tara. Astfel, Sectia de Terapie Intensiva si Blocul Operator, unde ajung anual aproximativ 5.000 de paciente pentru interventii chirurgicale complexe, de la sarcinile cu risc crescut pana la patologii din sfera oncologica, vor fi recompartimentate, complet renovate si modernizate.
In cadrul aceluiasi program de intarire a capacitatii sistemului medical, Organizatia Salvati Copiii doteaza si Institutul National pentru Sanatatea Mamei si Copilului (INSMC), Sectia Clinica Pediatrie III, compartimentul Imunologie si Alergologie Pediatrica, cu un ecograf performant in valoare de 33.300 de euro.
Prof.dr. Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii: ”Acest program al Salvati Copiii exista de cativa ani, prin care asigura aceste echipamente absolut necesare, pentru ca noi avem o problema in Romania legata de mortalitatea infantila si nu putem sa o rezolvam daca nu oferim conditii si ingrijire prin aceste echipamente. Avem in Romania organizatii neguvernamentale care reusesc sa faca lucruri minunate si sa inlocuiasca, de multe ori, autoritatile pentru a asigura buna desfasurare in sistemul de sanatate. Tocmai de aceea, vreau sa organizam la Ministerul Sanatatii un mic comitet consultativ din care sa faca parte cateva ONG-uri, care au demonstrat foarte multa implicare in rezolvarea problemelor din sistemul de sanatate, si asociatii ale pacientilor, pentru a putea sa construim impreuna. Si, mai ales, ca sa putem prelua aceste modele de buna practica si in administratia publica”.
Cele mai multe paciente care ajung in sectia de ATI a Maternitatii Polizu sufera interventii chirurgicale complexe, de la histeroscopii, electrorezectii cu ansa diatermica si chiuretaje biopsice la operatii cezariene, histerectomii si interventii pentru cancere in sfera genitala si mamara. Anual, medicii efectueaza aproximativ 3.200 de interventii in Blocul operator, dintre care peste 1.200 sunt interventii majore, cu un grad ridicat de complexitate, printre care:
- Cezariene de mare risc cu patologie placentara ce prezinta risc vital pentru mama si fat, cezariene cu patologie asociata diversa, de asemenea de mare risc;
- Patologie oncologica diversa: neoplasme de col, endometru, ovar, san, vulva;
- Patologie benigna diversificata ce include chisturi ovariene benigne, fibroame uterine, miomectomii/histerectomii;
- Metode de diagnostic invaziv asupra sarcinilor cu potential defect genetic (CVS/amniocenteza) ofera raspunsuri mamelor care se afla intr-o zona de nesiguranta asupra sanatatii copilului lor;
- Interventii asupra sanului: punctii aspirative/ biopsice, sectoare mamare/ tumorectomii ce permit diagnosticul/rezolvarea acestor patologii.
Datorita existentei in Maternitatea Polizu a celei mai mari sectii de terapie neonatala pentru prematuri, aici ajung mamele cu patologie diversa din toata tara, care aduc pe lume copii prematuri, precum si cele care necesita operatie de cezariana, pentru ca atat viata mamei, cat si cea a fatului sa fie salvate.
 
Cel mai amplu proiect de reabilitare
Organizatia Salvati Copiii Romania lanseaza o ampla campanie de strangere de fonduri, astfel incat Sectia de Terapie Intensiva si Blocul Operator sa fie recompartimentate, complet renovate si modernizate. Costurile proiectului se ridica la peste 800.000 de Euro. Ultimele modificari de renovare in Blocul Operator s-au facut in urma cu 40 de ani, este nevoie sa fie refacute circuitele administrarii gazelor anestezice si a circuitelor electrice, recompartimentare si modernizare astfel incat sa ofere siguranta pacientelor.
"Maternitatea noastra este una dintre maternitatile mari, unde sunt trimise cazuri mai complicate. Este esential ca interventiile medicale sa se desfasoare in conditii ireprosabile, pentru a nu periclita in niciun fel sanatatea femeilor care ajung la noi, pentru tratament", a precizat Dr. Laurentiu Pechi, Coordonator Bloc Operator Maternitatea Polizu.
Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania, a explicat urgenta masurilor de interventie: „Maternitatea Polizu este o unitate medicala de elita, care trateaza patologii complexe, atat oncologice, cat si legate de sarcinile cu risc crescut. Echipa de medici are nevoie insa de o infrastructura care sa permita un act medical prompt si de conditii care sa nu pericliteze starea pacientelor. Ne-am propus un scop ambitios, dar fara de care mii de femei nu vor avea sansa unui diagnostic si apoi a unui tratament performant”.
 
RAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
viarom
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
siniat
concelex
MAKITA
EDIT-Structural
strabag nivel 1
Acvatot 2019
ness project
Ubitech
rigips
noark
CDS

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
econet
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander