Agenda Constructiilor
Miercuri, 17 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Sustenabilitate - TERAPLAST vrea sa dubleze capacitatea de reciclare a diviziei Recycling in 2021
TERAPLAST vrea sa dubleze capacitatea de reciclare a diviziei Recycling in 2021
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 27 Apr 2021 12:35
Grupul TeraPlast devine parte a UN Global Compact, cea mai importanta initiativa in domeniul guvernantei corporative responsabile din lume. Prin aceasta aderare voluntara, TeraPlast si-a luat angajamentul sa promoveze cele zece principii ale UNGC din domeniile drepturilor omului, standardelor muncii, mediului, anti-coruptiei si sa contribuie la atingerea celor 17 obiective de dezvoltare durabila, incluse de catre Organizatia Natiunilor Unite in Agenda Dezvoltarii Sustenabile 2030.
TeraPlast devine parte a unui proiect global la care au aderat peste 13.000 de companii si organizatii din 160 de tari din lume si este singura companie romaneasca din sectorul industriei de prelucrare, semnatara a initiativei ONU.
“Sustenabilitatea este o componenta integranta in strategia si dezvoltarea companiei noastre, iar aderarea la initiativa Natiunilor Unite este naturala. Sunt principii pe care le aplicam deja, deci nu reprezinta un efort suplimentar fiind parte integranta a modelului nostru de business. TeraPlast este cel mai mare procesator de polimeri din Estul Europei, domeniu in care sustenabilitatea este un punct central pe agenda tuturor organizatiilor internationale din care facem parte. Ne-am angajat fata de actionarii nostri sa livram crestere de doua cifre an de an, iar aceasta crestere este bazata pe inovatie si responsabilitate fata de viitor.”, a declarat Alexandru Stanean, CEO TeraPlast.
Una dintre prioritatile acestui an este dublarea capacitatii de reciclare a TeraPlast Recycling, la 31.000 tone, ceea ce va duce la o reducere a emisiilor de CO2 de pana la 62.000 tone pe an, doar prin activitatea de reciclare. Materialul recuperat este folosit cu preponderenta intern, in productia de tevi pentru canalizari exterioare. In plus, in cadrul unuia dintre proiectele de investitii prin ajutor de stat, in 2021 va fi extinsa capacitatea de productie de tevi multistrat cu miez reciclat.
Dezvoltarea sustenabila a Grupului se concretizeaza si in construirea noii fabrici de folii biodegradabile. Proiectul are o valoare totala de aproape 12 milioane de euro, este in curs de implementare productia urmand sa inceapa in trimestrul 3 al acestui an.
Totdata, TeraPlast va extinde proiectul de panouri fotovoltaice pe toate halele din parcul industrial din Saratel. In prezent, compania are peste 7.000 de panouri care insumeaza 12.000 mp in suprafata. In acest fel, compania reduce emisiile de CO2 cu inca 660 de tone pe an.
Alte initiative de dezvoltare responsabila a companiei includ: digitalizarea proceselor, implementarea bunelor practici de guvernanta corporativa, sistemul de management integrat, gestionarea responsabila a deseurilor, masurile de sanatate si securitate in munca si implicarea in comunitate.
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
Acvatot 2019
noark
EDIT-Structural
leviatan
siniat
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
viarom
strabag nivel 1
concelex
rigips
ness project
Ubitech
MAKITA
CDS

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander