Agenda Constructiilor
Miercuri, 29 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Sustenabilitate - VELUX a castigat Premiul EY pentru sustenabilitate la categoria strategie climatica
VELUX a castigat Premiul EY pentru sustenabilitate la categoria strategie climatica
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 15 Sep 2022 12:03
Pe 13 septembrie, Grupul VELUX a fost desemnat castigator al Premiului pentru sustenabilitate la categoria strategie climatica, organizat de EY si Camera de Comert daneza la Copenhaga, Danemarca. Compania a primit acest premiu prestigios in urma eforturilor sale de a reduce drastic emisiile pe intregul lant valoric, dar si pentru ca a reusit sa capteze toate emisiile sale istorice provenite din operatiuni.
"Premiul pentru strategie climatica este acordat unei companii care are obiective si actiuni deosebit de ambitioase in abordarea sa strategica in ceea ce priveste schimbarile climatice. Juriul independent a considerat ca VELUX Group este un bun exemplu in acest sens. De asemenea, juriul a evidentiat compania ca fiind un bun exemplu despre cum o companie mare, dezvoltata, se poate transforma si poate crea un impact real", a declarat Jan C. Olsen, CEO, EY Danemarca.
In momentul anuntarii castigatorului, a existat o mare emotie in randul nominalizatilor. Grupul VELUX este extrem de mandru ca a castigat premiul pentru strategia sa privind clima.
"Suntem foarte mandri si onorati sa castigam acest premiu. Strategia noastra de sustenabilitate se concentreaza in principal pe reducerea emisiilor de carbon in toate domeniile companiei, precum si pe eforturile de a capta emisiile noastre istorice din operatiuni. Este minunat sa vedem ca munca noastra este recunoscuta si apreciata. Speram ca actiunile noastre ii vor inspira si pe altii sa isi transforme afacerile in conformitate cu stiinta, atat sa isi reduca propriile emisii, cat si sa investeasca in solutii dincolo de propriul lant valoric", a declarat Anders Götzsche, CFO si CEO interimar al Grupului VELUX.
Lansata in 2020, obiectivul strategiei de sustenabilitate a Grupului VELUX este de a reduce la zero emisiile de CO2 generate de operatiunile companiei (scopurile 1 si 2) si de a injumatati emisiile din lantul valoric (scopul 3) pana in 2030. In plus, VELUX s-a angajat sa capteze emisiile istorice ale companiei din 1941 pana la aniversarea a 100 de ani de la infiintare, in 2041. Pentru a face acest lucru, compania a incheiat un parteneriat cu World Wide Fund for Nature (WWF) pentru a dezvolta proiecte de conservare a naturii si de restaurare a padurilor in intreaga lume. VELUX isi propune, de asemenea, sa faca parte din transformarea sustenabilitatii intregului sector al constructiilor.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASThiltiALLBIMVideoConfAC-iulman and machine
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
Ubitech
CDS
rigips
MAKITA
theda mar
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
leviatan
BALTIC
CELCO 2020
BMI_Icopal
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023