Agenda Constructiilor
Luni, 20 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Sustenabilitate - HEIDELBERGCEMENT ofera tablete conectate la internet pentru copiii defavorizati
HEIDELBERGCEMENT ofera tablete conectate la internet pentru copiii defavorizati
Sustenabilitate & CSR Publicat de Elena Icleanu 19 Iun 2020 08:44
272 de copii din 7 judete ale tarii au primit tablete conectate la internet, in cadrul programului Edu2023. Copiii defavorizati vor putea beneficia de resurse online, gratie unui proiect finantat de HeidelbergCement Romania.
Tabletele vor ajunge la elevi de la Scoala Gimnaziala “Mihai Viteazul” Pucioasa, Scoala Gimnaziala nr. 4 Pucioasa, Scoala Gimnaziala “Diaconu Coresi” Fieni (judetul Dambovita) si scolile din localitatile Baita, Soimus (Hunedoara), Bicaz si Tasca (Neamt), unitati de invatamant in care Centrul Step by Step pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala desfasoara proiectul Edu2023, sustinut financiar de compania HeidelbergCement Romania.
Tabletele au sistem de operare Android, ecran de 10 inch IPS, camera de 5 MP, procesor Quad-Core 1,1 GHz memorie interna 16 GB si 2 GB RAM, iar copiii vor putea utiliza gratuit internetul, in trafic national nelimitat de date, pentru o perioada de 2 ani. Beneficiari sunt elevii ale caror familii nu aveau posibilitatea achizitionarii tehnologiei necesare pentru continuarea invatarii online si au fost selectati in urma anchetelor sociale desfasurate de conducerile scolilor.
Proiectul Edu2023 - Copii fericiti, comunitati sustenabile isi propune sa imbunatateasca mediul educational in localitatile in care traiesc si muncesc familiile angajatilor companiei care finanteaza acest program, HeidelbergCement Romania.
"Responsabilitatea HeidelbergCement Romania se manifesta dincolo de granitele fabricilor noastre, iar dezvoltarea sustenabila a companiei este direct legata de bunastarea comunitatilor in care ne desfasuram activitatea. Educatia este unul din domeniile cheie ale acestui drum pe care ne-am luat angajamentul sa il parcurgem impreuna, de aceea am incercat sa sustinem mereu astfel de proiecte. Ne bucuram ca alaturi de partenerii nostri de la Step by Step si cu sprijinul cadrelor didactice, am putut sa intervenim pentru a facilita accesul la educatie copiilor din comunitatile noastre", a declarat Florian Aldea, presedinte si director general al HeidelbergCement Romania.
La randul sau, Carmen Lica, directoarea Centrului Step by Step, arata ca "efortul de imbunatatire a mediului educational in localitatile vizate se va reflecta intr-o prima etapa in sustinerea participarii copiilor la activitatile de invatare, pe termen mediu si lung proiectul generand o imbunatatire a calitatii vietii familiilor si sustinand dezvoltarea locala".
Edu2023 - Copii fericiti, comunitati sustenabile este un proiect initiat de Centrul Step by Step si implementat cu sustinerea financiara a companiei HeidelbergCement Romania. Proiectul se desfasoara in 11 localitati din 3 judete - Hunedoara (Soimus, Baita, Chiscadaga, Hartagani, Boholt, Paulis, Balata), Dambovita (Fieni, Pucioasa) si Neamt (Tasca, Bicaz). Proiectul vizeaza 2.000 de copii, 159 cadre didactice formate din 23 gradinite si scoli si sustinerea cu materiale de ghidaj a aproape 3.000 de parinti.
***
HeidelbergCement Romania SA este unul dintre cei mai importanti producatori de ciment, betoane si agregate din Romania, membru al grupului german HeidelbergCement. Compania detine trei fabrici de ciment, situate la Tasca, Fieni si Chiscadaga, 21 statii de betoane, 8 cariere si 5 balastiere de agregate, iar investitiile realizate in Romania depasesc 520 de milioane de euro.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
man and machineALLBIMTERAPLASTVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
rigips
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
BALTIC
hilti
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
CDS
leviatan
viarom
Ubitech
BMI_Icopal
FRONTALE
strabag nivel 1
leviatan
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023