Agenda Constructiilor
Vineri, 23 Mai 2025
ABONARE REVISTE
Home - Stiri - Sustenabilitate - MMAP: Romania adera la Pactul Ecologic European si isi asuma Legea privind clima
MMAP: Romania adera la Pactul Ecologic European si isi asuma Legea privind clima
Sustenabilitate & CSR Publicat de Elena Icleanu 29 Ian 2020 10:30
Ieri, 28 ianuarie, la Bruxelles, a avut loc Conferinta publica la nivel inalt privind implementarea Pactului Ecologic European si a Legii privind clima la nivel european. Discutiile s-au axat pe felul in care Uniunea Europeana va implementa Pactul Ecologic European - Green Deal. 
Oameni politici, reprezentanti ai ONG-urilor, ai companiilor si societatii civile au discutat aspecte legate de beneficiile tranzitiei catre o economie verde si emisii nete zero in 2050, precum si modalitatea de a atinge acest obiectiv ambitios.
Participarea Romaniei a fost asigurata de o delegatie condusa de secretarul de stat Iulian Octavian Stana. 
Pentru Romania, Pachetul va constitui o posibilitate de investitii si de crestere economica care sa duca la integrarea cu economiile celorlalte state membre. Instrumentul pus la dispozitie, pe care statul membru il va utiliza pentru a se situa pe traiectoria potrivita pentru atingerea obiectivelor este Fondul de Tranzitie Justa.
Politicile implementate in toate domeniile vor contribui la neutralitatea climatica printr-o tranzitie justa din punct de vedere social. Modalitatea de atragere a investitiilor pentru finantarea tranzitiei si castigarea increderii cetatenilor pentru participarea lor activa in acest proces care a demarat, sunt esentiale.
"Pactul Ecologic European si Legea europena a climei vor face parte din agenda de lucru a Romaniei pentru anii ce vor urma. Pentru Romania, indeplinirea noilor tinte ale Uniunii Europene, stabilite prin Pactul Ecologic European, implica schimbari majore ce vizeaza urmatoarele domenii: mediu, schimbari climatice, energie, industrie, transport, agricultura, digitalizare si sectorul financiar. Romania sustine obiectivul UE de a atinge neutralitatea din punct de vedere climatic pana in 2050, dar, in acelasi timp, trebuie sa acordam atentie deosebita costurilor sociale si economice asociate acestei tranzitii", a declarat Iulian Octavian Stana, secretar de stat in Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor.
La nivel national, MMAP a initiat si va continua discutiile cu celelalte entitati publice, operatori economici si societatea civila, pentru abordarea cea mai potrivita a implementarii Pactului Ecologic European in Romania, se precizeaza intr-un comunicat al companiei.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TotalEnergieshiltiBIMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE-APRILIE 2025!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 189 (Martie-Aprilie 2025)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Arduro
Ubitech
AED
CDS
KADRA
Eco Garden Construct
CONCEPT STRUCTURE
ELECTROGRUP
Daikin
ERBASU CONSTRUCT
EURO BUILD
leviatan
MAKITA
Acvatot 2019
MCA
GEWISS
EDIT-Structural
BogArt
TECNIC
noark
SSAB
VEGO
theda mar
SIGM
concelex
quadratum
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
SCIA
aicps

pereti cortinaTamplarie Aluminiu.ro Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<