Agenda Constructiilor
Duminica, 10 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - Regista si Ramboll lanseaza un modul pentru digitalizarea activitatilor de cadastru
Regista si Ramboll lanseaza un modul pentru digitalizarea activitatilor de cadastru
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 17 Mar 2023 12:59
Regista, solutia pentru automatizarea si eficientizarea proceselor din institutiile publice si companiile private din Romania, parte a grupului Zitec, anunta lansarea modulului de Urbanism. Cea mai recenta intrare in portofoliul de solutii oferite de aplicatie reprezinta eforturile unui parteneriat intre Regista si Ramboll. Modulul de Urbanism este dedicat primariilor si aduce o serie de beneficii importante angajatilor din administratie, cat si cetatenilor care interactioneaza cu institutiile locale.
Modulul de Urbanism este gandit pentru a simplifica fluxul de emitere a documentelor de urbanism, cu ajutorul unei harti digitale interactive. Cu ajutorul acestor noi functionalitati institutiile pot centraliza toate certificatele si autorizatiile de construire sau demolare direct in aplicatia Regista, pentru o gestionare mai eficienta a proceselor. Noul modul de urbanism este destinat tuturor primariilor, indiferent de numarul de locuitori sau de nivelul de cadastrare al acestora, digital sau non-digital.
”Modulul de Urbanism dezvoltat de Regista alaturi de Ramboll este pregatit sa raspunda unor nevoi importante ale autoritatilor locale. Realitatea din teren este ca sub 5% dintre primariile din tara dispun de cadastru digitalizat, astfel ca noul modul vine in intampinarea acestora cu o solutie completa, menita sa rezolve provocarile din cadrul acestui compartiment. Edilii trebuie sa mai stie si ca pot debloca fonduri prin intermediul PNRR pentru a implementa mai usor astfel de solutii pentru cetateni, care vor contribui semnificativ la imbunatatirea fluxurilor de lucru, dar si a relatiei dintre autoritati si contribuabili. Am ales sa dezvoltam acest modul in parteneriat cu Ramboll, lider global in domeniu. Expertiza lor tehnica pe partea de crearea de modele de orase si societati sustenabile, aportul nostru pe partea de infrastructura digitala si solutie software pentru digitalizare si atentia la nevoile autoritatilor locale, au condus cu succes la realizarea acestui proiect menit sa fluidizeze actiunile din cadrul departamentului de urbanism si interactiunile cu cetatenii”, a declarat Edward Cretescu, Manager General Regista.
Noul modul de Urbanism disponibil in cadrul suitei de solutii Regista reprezinta un pas important pentru digitalizarea proceselor administrative la nivelul primariilor din Romania. Acesta presupune un flux de emitere a documentelor simplificat si o serie de functionalitati care vin in sprijinul atat al functionarilor publici, cat si al cetatenilor.
”Am ales sa alaturam expertiza avansata Ramboll in domeniul cadastru-urbanism competentelor digitale de top ale echipei Regista, pentru a dezvolta in parteneriat o aplicatie performanta de urbanism, integrata in suita de aplicatii de e-guvernare Regista. Astfel, furnizand aplicatia de urbanism impreuna cu celelalte functionalitati ale suitei Regista si cu serviciile noastre specializate de tip “Land Information Survey (LIS)”, (Servicii inregistrare cadastru sistematic), vom putea oferi o solutie completa pentru eficientizarea activitatilor din administratia publica, generand totodata beneficii pentru cetateni si valoare pentru societatea romaneasca. Adoptarea de catre administratiile publice a unor modele de guvernanta si operationale mai eficiente, a unei abordari integrate si orientate catre cetateni, cu promovarea de solutii si servicii digitale, asigura acces rapid, online la informatii si servicii publice pentru cetateni si mediul de afaceri, contribuind totodata la cresterea capacitatii de a raspunde provocarilor legate de rezilienta si de tranzitia catre un viitor mai sustenabil”, declara Silviu Stoica, Director general, Ramboll SEE.
Noul modul de Urbanism presupune un flux de emitere a documentelor simplificat. Harta poate fi consultata de catre functionari direct in aplicatia Regista, iar acestia pot genera documentele de urbanism solicitate de cetateni, direct din platforma online, intr-un mod simplu si eficient. Exista, de asemenea, posibilitatea de a adauga informatii pentru fiecare zona (poligon) in parte, pentru a obtine in timp o harta cu informatii actualizate. Indiferent de modul in care sunt depuse: in format electronic, la ghiseu sau prin portalul e-Guvernare, documentele vor fi gestionate digital.
Folosirea noului modul Regista duce la eficienta sporita prin asocierea automata a cererilor de urbanism cu Registratura generala, fara sa mai fie efectuate alte actiuni. Acest lucru face ca procesele sa fie mai scurte, iar documentele de urbanism sa fie generate automat cu toate informatiile necesare, datorita asocierii unui document de urbanism cu un poligon de pe harta, care va importa automat o serie de informatii, accelerand astfel procesarea cererilor. Noul modul Regista automatizeaza fluxurile de documente de urbanism, astfel incat acestea pot fi trimise pentru semnare imediat ce sunt generate. De asemenea, istoricul activitatilor este usor de urmarit, datorita asocierii automate a documentelor de prelungire cu cele originale.
Modulul de Urbanism poate fi integrat cu celelalte solutii Regista pe care unitatile administrativ-teritoriale le folosesc deja. In paralel, insa, el poate fi accesat si folosit intr-o varianta de sine statatoare de catre primariile care nu au integrat inca solutia Regista in cadrul activitatilor pe care le desfasoara. Pana la 16 mai 2023, orice primarie din Romania are posibilitatea de a solicita un demo gratuit pentru noul modul de urbanism, printr-o solicitare prin intermediul formularului online disponibil pe site-ul Regista.
 
hiltiALLBIMALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
grundfos
MAKITA
strabag nivel 1
CDS
theda mar
leviatan
FRONTALE
Ubitech
BALTIC
rigips
ERBASU CONSTRUCT
noark
leviatan
viarom

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
BA 2023
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu