Agenda Constructiilor
Vineri, 30 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Sustenabilitate - SAINT-GOBAIN a implementat sistemul economiei circulare in fabricile din Romania
SAINT-GOBAIN a implementat sistemul economiei circulare in fabricile din Romania
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 31 Iul 2020 11:17
Saint-Gobain Romania produce si distribuie materiale si solutii care imbunatatesc spatiile de locuit si viata de zi cu zi ale oamenilor de pretutindeni, reintarindu-si permanent angajamentul de a genera si sustine economia circulara si de a implementa solutii sustenabile cu impact local ridicat.
Grupul Saint-Gobain a implementat si adaptat constant un sistem de economie circulara bazat in mare masura pe productia locala, ce isi propune sa eficientizeze utilizarea resurselor si sa reduca impactul asupra mediului inconjurator, punand accent, in acelasi timp, pe starea de bine si confortul oamenilor. Sistemul economiei circulare este implementat in fabricile din Romania, avand o abordare in trei pasi: reducere-reutilizare-reciclare.
La nivel local, compania se mandreste cu o serie de produse de top realizate exclusiv in Romania. Cel mai nou produs realizat exclusiv local este PrimeView Protect, fabricat in situl industrial Pietta Glass Working din Valenii de Munte, cu sticla speciala SGG DIAMANT, produsa la fabrica Saint-Gobain Glass din Calarasi. PrimeView Protect este un perete despartitor din sticla ce poate fi fixat pe blaturi, birouri, mese, asigurand astfel distantarea fizica recomandata intre persoane.
„Saint-Gobain ramane unul dintre cei mai mari investitori straini in Romania, dar mai ales un lider in ceea ce priveste constructiile ecologice, solutiile si produsele sustenabile. Pentru companie, a produce local inseamna a produce sustenabil, de aceea investim in retehnologizarea si modernizarea permanenta a liniilor noastre de productie si a siturilor noastre industriale. In plus, productia locala presupune si scaderea semnificativa a amprentei de carbon, datorita faptului ca produsele nu mai trebuie sa fie transportate din alte tari.
Ne bucuram ca in aceasta perioada speciala am remarcat o tendinta crescuta a consumatorilor de a acorda o importanta ridicata productiei locale, mai ales daca aceasta presupune o abordare orientata spre protectia mediului inconjurator.”, declara Ovidiu Pascutiu, CEO al Grupului Saint-Gobain in Romania.
Atat la nivel global, cat si la nivel local, una dintre cele mai mari provocari pentru companie este aceea de a se asigura ca produsele Saint-Gobain sunt prima alegere in construirea sau renovarea unui numar cat mai ridicat de cladiri, concomitent cu reducerea risipei de resurse si folosirea materialelor produse local. Astfel, pentru a se asigura ca toate criteriile sunt respectate, Saint-Gobain a dezvoltat SCORE, un instrument analitic si un accelerator ce faciliteaza evaluarea performantei produselor de constructie in conformitate cu criteriile de sustenabilitate, luand in considerare cinci categorii de indicatori, precum energia, climatul, sanatatea, economia circulara, consumul redus de apa si crearea de valoare adaugata la nivel local. Pentru Saint-Gobain, un produs sustenabil este unul cu un impact redus asupra mediului si asupra sanatatii oamenilor, pe parcursul intregului sau ciclu de viata si care ofera confort in utilizare beneficiarilor si eficienta energetica cladirilor.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMVideoConfAC-iulelmas_1octAUTODESKCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
rigips
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
hilti
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AICPS_30
AHK 2018
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere