Agenda Constructiilor
Joi, 23 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - DOKA va prezenta in cadrul Bauma 2022 noua divizie de solutii de schelarie
DOKA va prezenta in cadrul Bauma 2022 noua divizie de solutii de schelarie
Utilaje & Echipamente Publicat de Stelian DINCA 13 Iul 2022 16:16
Doka isi va prezenta noua afacere de „schelarie” in cadrul celui mai mare targ de constructii din lume, Bauma 2022, care isi va deschide portile in perioada 24 - 30 octombrie. Demonstrand angajamentul sau de a „crea o valoare adaugata reala pentru clientii sai”, Doka isi afiseaza noile solutii impresionante in domeniul schelariei, alaturi de progresele din portofoliul sau de cofraje si de numeroase aspecte importante din domeniile digitalizarii si durabilitatii. Colectia de produse si servicii in expansiune va fi expusa la expozitia Doka (FN.421 - FN.423), care va cuprinde aproape 4.500 de metri patrati.
In cercurile profesionale, intentia Doka - „De creare a valorii adaugate reale pentru clientii sai” - confirma reputatia sa de partener puternic si de incredere in industria constructiilor. „Dialogul cu clientii, partenerii si toti vizitatorii interesati este foarte important pentru noi. La Bauma, pulsul industriei devine palpabil si eu personal, astept cu nerabdare sa experimentez in special acest lucru”, spune Robert Hauser, Director executiv Doka. „La Bauma 2022, ne vom prezenta pentru prima data, ca parte din Umdasch Group. Acest lucru pozitioneaza afacerea ca un partener puternic pe intreg ciclul de viata al constructiei si creeaza o platforma unica ce ofera sinergii valoroase participantilor."
Sub motto-ul „DOKA CONNECTS”, grupul de companii ofera participantilor oportunitatea de a descoperi mai multe detalii despre produse, inovatii si tendinte in domeniu. Vizitatorii vor fi incantati sa descopere 45 de exponate, o gama larga de activitati si un total de 110 spectacole live care insufletesc tema „DOKA CONNECTS”. Vizitatorii vor avea, de asemenea, oportunitatea de a interactiona cu echipa de resurse umane pentru a afla despre oportunitatile de cariera.
 
Spre noi orizonturi in domeniul schelariei
In timpul targului Bauma, Doka va lansa schela Ringlock, certificata DIBt sub marca AT-PAC. Parteneriatul strategic cu AT-PAC, lider de piata in schela industriala, a fost instituit inca din 2020. Acest lucru a dus la o prezenta globala puternica, ce se extinde in prezent pe masura ce Doka isi consolideaza amprenta internationala si isi promoveaza viziunea de a oferi solutii complete clientilor din intreaga lume. Prezenta fizica la targ, reprezentata printr-un turn de schele cu inaltimea de aproape 30 de metri reflecta succesul relatiei si va intampina vizitatorii de departe. Pentru a demonstra progresul strategic, Doka va prezenta aplicatii atat pentru clientii industriali din sectorul de petrol si gaze, precum si pentru industria constructiilor. Combinatia dintre portofoliul de cofraje, software-ul de management al schelelor Hi-Vis® si alte servicii complementare, pozitioneaza Doka, ca si furnizor de solutii complete, ce sustin optimizarea proiectelor de constructii.
 
Noi produse Doka
Doka recunoaste ca pe santiere, siguranta, flexibilitatea, ergonomia si rentabilitatea sunt factorii decisivi de obtinere a succesului, motiv pentru care sistemele de cofrare si schelele Doka sunt optimizate pentru a sustine aceste cerinte. Standul Doka va oferi vizitatorilor posibilitatea de a experimenta solutiile practice indeaproape, intr-un spatiu generos.
Doka va inova prin noul sistem de cofrare a planseelor, introducand o gama de cofraje sinergice, care sa se potriveasca oricarui tip de geometrie a structurii. Versatilitatea componentelor permite gestionarea cu usurinta a echilibrului intre proiectele rezidentiale de dimensiuni mai mici si santierele de constructii la scara mare. In timpul dezvoltarii produsului, accentul a fost pe imbunatatirea ergonomiei si a sigurantei pe santierele de constructii. In acelasi timp, sistemul ofera cresteri substantiale de productivitate, permitand optimizarea proceselor de constructie din santier prin automatizare. Vizitatorii vor putea sa vada indeaproape intreaga gama de sisteme, iar demonstratiile din cadrul targului vor completa experienta.
Upgrade-ul Framax Xlife plus va fi, de asemenea, evidentiat la Bauma, in cadrul reprezentatiilor in care vizitatorilor li se vor prezenta imbunatatirile aduse sistemului. Acest sistem se preteaza la proiectele de constructii de anvergura, iar acum este disponibil si la inaltimea de panou de 3,00m, potrivindu-se perfect pentru constructiile rezidentiale. Prin remodelare si cu noile accesorii, Doka ridica din nou standardele in sectorul premium.
Sistemul versatil, DokaXlight, prezinta mai multe inovatii cu componente nou dezvoltate, permitand ca sistemul de cofrare pentru pereti sa fie folosit ulterior si cu rol de cofraj pentru planseu.
In ceea ce priveste infrastructura, accentul va fi pus pe prezentarea sistemului inovator Doka UniKit. Sub egida UniKit, mai multe componente, precum grinda principala si grinda secundara si turnul 480, vor fi expuse la München. Pe langa combinarea intre ele, componentele pot fi integrate cu esafodajele Doka. Fie ca sunt destinate executiei de poduri, tuneluri, centrale electrice sau cladiri inalte, pe baza componentelor standard modulare, pot fi dezvoltate solutii de sustinere complete, rentabile, pentru orice tip de proiect. Impreuna cu solutiile de cofrare Doka, proiectele de infrastructura si cladirile mai multe niveluri pot fi executate eficient, in siguranta si cu echipamente dintr-o singura sursa.
 
Optimizarea activitatilor din santier cu cele mai noi solutii digitale
Pentru Doka, schimbul de informatii cu clientii, partenerii si pasionatii din industrie este deosebit de important pentru construirea unui viitor comun. Unul dintre subiectele de actualitate este digitalizarea, care este evidenta in toate domeniile. In zona serviciilor digitale, vizitatorii vor putea testa cele mai noi solutii si servicii digitale Doka, inclusiv Easy Formwork Planner, o aplicatie mobila care face ca planificarea cofrajelor sa fie aproape intuitiva. Oferta de servicii digitale Doka va fi prezentata in trei domenii - Smart Site, Smart Assistant si Smart Planning. Doka se concentreaza pe solutii digitale care au ca scop optimizarea activitatilor din santier si, in consecinta, sa contribuie semnificativ la cresterea productivitatii lucrarilor pe santier. Accentul este pus pe aspecte cheie cum ar fi simplificarea fluxurilor de lucru, transparenta mai mare si o mai buna calitate a executiei.
 
Oportunitati de publicitate pe santier cu Doka
Facandu-si aparitia inaugurala, SiteLight va prezenta vizitatorilor un spectru complet nou de oportunitati de publicitate pentru santier. Inginerii Doka si expertii LED ai companiei asociate, umdasch The Store Makers, revolutioneaza bannerele publicitare demodate de pe santierele de constructii prin crearea unui mediu inspirat, care isi schimba continuu perspectiva pe masura ce cladirea creste. SiteLight deschide noi usi pentru profesionistii de marketing din sectorul publicitatii digitale prin utilizarea tehnologiei de iluminare si a parteneriatelor de marketing pentru a transforma temporar spatiile publicitare digitale in zone extrem de competitive. Tehnologia inovatoare va fi prezenta si la Bauma, unde va putea fi observata dincolo de spatiul expozitional, deoarece o zona de 120 de metri patrati de suprafata publicitara SiteLight, constand din 84 de panouri LED, va fi afisata in jurul turnului de schele Doka de 30 de metri inaltime.
 
Doka calculeaza amprenta de CO2 a tuturor produselor
Recunoscand importanta tot mai mare a durabilitatii si importanta criteriilor ESG in stimularea investitiilor clientilor, Doka, ca parte a Grupului Umdasch, si-a stabilit obiective ambitioase in ceea ce priveste sustenabilitatea. Intr-un proiect de proportii, Doka a calculat amprenta de carbon a produsului (PCF) pentru mare parte din cele 6.000 de produse ale sale: „Crearea transparentei este o piatra de temelie a orientarii catre emisii nete zero de carbon”, explica Hauser. „Prin punerea la dispozitia clientilor nostri a datelor privind emisiile de CO2 la nivelul produselor individuale, oferim o transparenta unica in industria constructiilor”. Prin aceasta abordare, ca parte a lantului de aprovizionare, Doka sustine obiectivele clientilor sai de a reduce propria amprenta de carbon. Hauser adauga: „Acum stim unde se afla marile parghii de CO2 de-a lungul intregului ciclu de viata al unui produs; de la aprovizionarea cu materii prime la fabricatie si transport la santier, faza de utilizare, faza ulterioara de recuperare si reciclare la sfarsitul vietii unui produs. Chiar daca cofrajele noastre nu raman in cladire, acestea au totusi un impact de CO2 asupra santierului despre care clientii doresc sa afle. Acum avem aceste informatii si ne reducem continuu amprenta prin stabilirea de noi masuri de-a lungul intregului lant valoric.” La Bauma 2022, Doka va detalia amprenta de carbon pentru majoritatea exponatelor si produselor expuse. In plus, vizitatorii vor avea ocazia sa afle mai multe despre initiativele Grupului Umdasch la propriul ghiseu de sustenabilitate de la standul Doka.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMTERAPLASTman and machineVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
BALTIC
FRONTALE
BMI_Icopal
CDS
viarom
hilti
Acvatot 2019
leviatan
Ubitech
theda mar
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
CELCO 2020
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023