Agenda Constructiilor
Marti, 18 Februarie 2020
 
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - FORD TRUCKS mizeaza pe o crestere de circa 20% a vanzarilor in anul 2020
FORD TRUCKS mizeaza pe o crestere de circa 20% a vanzarilor in anul 2020
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 31 Ian 2020 06:46
Ford Trucks, liderul pietei locale de vehicule pentru constructii cu o cota de 28,3% potrivit Raportului Inmatriculari Politie 2019, a realizat vanzari totale de 50 de milioane de euro (vehicule noi si rulate) anul trecut, in crestere cu 42,8% fata de nivelul din 2018 (35 milioane de euro). Venituri suplimentare, cu o valoare de 10 milioane de euro, s-au obtinut din operatiunile de service, dupa o majorare de 17,6% fata de cele 8,5 milioane de euro raportate pentru 2018.
Cu o experienta de peste 55 de ani pe piata constructiilor de vehicule comerciale, Ford Trucks distribuie pe piata romaneasca o gama completa de masini: autotractoare, vehicule pentru constructii si vehicule specializate. Compania are o retea de distributie si asistenta tehnica extinsa, cu reprezentante in Bucuresti, Constanta, Craiova, Timisoara, Arad, Deva, Brasov, Bacau, Suceava, Baia Mare, Oradea si Cluj-Napoca. Cu peste 18 ani de experienta in reparatii pentru camioane si remorci, Ford Trucks efectueaza reparatii complexe de mecanica, electrica si tinichigerie pentru toate tipurile de vehicule si semiremorci.
Interviu cu Stefano Albarosa, CEO la Cefin Trucks, importator si distribuitor autorizat al Ford Trucks. Managerul are o experienta profesionala de peste 25 de ani pe piata auto si a vehiculelor comerciale si o vasta experienta in sectorul industrial-logistic.
 
- Cum caracterizati, pe scurt, evolutia pietei de autocamioane si basculante in 2019 si ce previziuni aveti pentru 2020?
- Anul 2019 a fost unul dificil pentru piata, semnalandu-se o coborare importanta a vanzarilor de vehicule comerciale. Vanzarile de autovehicule grele din Romania au fost influentate, anul trecut, de un cumul de factori ce au dus la multe incertitudini: Pachetul Mobilitate, instabilitatea politica, dezbateri ample despre motorizarile viitorului, introducerea tahografului inteligent. Toate aceste incertitudini nu au ajutat deloc in luarea deciziilor de a investi in flote noi, ceea ce s-a simtit mai ales de la trimestrul al doilea la al treilea, cand vanzarile au scazut cu mai mult de 30%. Totusi, volumele Ford Trucks s-au dublat fata de cele din 2018 si se asteapta sa creasca si in 2020 cu peste 20%, intr-o piata ce va continua sa stagneze, datorita faptului ca ofera cel mai bun raport calitate-pret, cost/km, si valoare adaugata pentru afacerile clientilor, pentru a deveni mai competitivi.
In ceea ce priveste propulsiile viitorului, cred mai mult in electric decat in alte surse de alimentare a motorului termic (GPL, CNG, Hybrid etc), existand in aceasta zona inca mult spatiu de imbunatatit. La nivel de performanta, nu se pot compara motoarele electrice cu cele termice: raportul greutate/ putere si cuplu este net superior, iar motoarele electrice necesita costuri de mentenanta minime.
 
- Care sunt noutatile tehnice pe piata nationala si globala de autocamioane?
- Tehnologia avanseaza cu rapiditate, permanent cautandu-se solutii care sa asigure eficienta, confort, siguranta si reducere de costuri. In ceea ce priveste Ford Trucks, printre noutati pot mentiona: capacitate de incarcare mai mare cu un consum mai mic de carburant, ceea ce se traduce intr-un cost mic/ tona transportata; motoare cu un cuplu mai mare (de la 2.150 Nm la 2.500 Nm); un volum ...

Pentru a continua lectura articolului in format complet
va rugam sa optati pentru
AUTENTIFICARE sau ABONARE STIRI

Va multumim! 

 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelACADghid_proiectareallbim

Autentificare

lafargeholcim_awards
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 148 (Ianuarie-Februarie 2020)
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere