Agenda Constructiilor
Marti, 25 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - ANALIZA - Analiza importurilor de scule electrice - S1 2015

Analiza importurilor de scule electrice - S1 2015
Analiza importurilor de scule electrice - S1 2015
PDF, 26 pag A4
Pret: 198 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: SCULE ELECTRICE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 06 ian 2016
Sumar: click aici
SCULE ELECTRICE: Importul din primul semestru 2015 reprezinta 75,8% din valoarea consemnata in 2014
Dupa o recalculare statistica a datelor INS, in care s-au rectificat anumite niveluri trimestriale anuntate pentru ianuarie-martie, respectiv aprilie-iunie 2015, in prima jumatate a anului trecut, importatorii de scule electrice au livrat masini de gaurit, ferastraie electrice si echipamente de polizat sau slefuit cu o valoare ce reprezinta aproape 75,8% din nivelul corespunzator intregului an 2014. De aceea, nu este surprinzator faptul ca importurile de unelte electrice din ianuarie-iunie 2015 au consemnat o majorare valorica fara precedent, respectiv de +75,47% comparativ cu primul semestru din 2014. In ceea ce priveste dinamica domeniului specific, calculat pe o baza trimestriala, desi se spera initial intr-o crestere accentuata inca din trimestrul al doilea din 2013, abia ulterior acest fapt a devenit realitate, astfel incat, actualmente, intervalul aprilie-iunie 2015 a fost cel mai optim moment (ca ritm) pentru firmele din bransa, deoarece s-a inregistrat o crestere de aproape 62% fata de perioada corespunzatoare a anului precedent. Acest prag a surclasat recordul anterior (ca ritm ascendent), situat la +44,84% si consemnat in 2007. Totusi, cea mai mare valoare a importurilor trimestriale din ultimii zece ani a fost consemnata in 2008, cand s-a remarcat o consolidare valorica extrem de semnificativa. Dupa cum este cunoscut, in primii ani de recesiune, precum si ulterior, cel putin pana in 2013 (inclusiv), efectele crizei economice asupra pietei constructiilor s-au reflectat si pe segmentul de scule electrice, importul acestor sortimente ajungand, in trimestrul al doilea din 2015, in apropierea pragului valoric din aceeasi perioada din 2006. Totusi, in 2014 si 2015 ritmul de majorare s-a accentuat, de vreme ce piata se caracterizeaza printr-o recuperare treptata, cu toate ca atingerea valorilor aferente intervalului 2007-2008 este posibila doar pe termen mediu sau lung. Mai trebuie tinut cont si de anumite turbulente socio-politice, constatate spre sfarsitul lui 2015, astfel incat, actualmente, orice estimare ar trebui sa fie caracterizata de prudenta. Chiar daca in primul semestru al anului trecut a avut loc o crestere relativ substantiala (de circa 76%), departamentul de analiza al redactiei Agenda Constructiilor isi mentine estimarile ce indica o majorare cu peste 28% a importului de scule electrice din 2015. Comentariile pe care se bazeaza analiza importurilor de masini de gaurit, ferastraie electrice si masini de polizat/slefuit sunt insotite de numeroase diagrame relevante, cu privire la structura pietelor de import/export, la valoarea operatiunilor comerciale specifice si la pretul mediu, ce prezinta:

Situatia comparativa dintre uneltele exportate si cele importate (in mii unitati, tone si milioane euro)

Totalul importurilor pe zone geografice
Importuri masini de gaurit pe zone geografice 
Importuri ferastraie pe zone geografice
Importuri masini de polizat/slefuit pe zone geografice

Structura exporturilor pe zone geografice
Exporturi masini de gaurit pe zone geografice 
Exporturi ferastraie pe zone geografice
Exporturi masini de polizat/slefuit pe zone geografice

Valoarea importurilor de scule electrice
Structura importurilor de unelte (2005 - 2015 S1)
Structura importurilor pe grupe de produse
Structura importurilor de masini de gaurit (2014 - 2015 S1) 
Structura importurilor de ferastraie (2014 - 2015 S1)
Structura importurilor de masini de polizat/slefuit (2014 - 2015 S1)

Evolutia pretului mediu la uneltele importate (euro/unitate)
Pretul masinilor de gaurit importate (euro/unitate)
Pretul ferastraielor importate (euro/unitate)
Pretul masinilor de polizat/slefuit importate (euro/unitate)

Structura exporturilor de unelte (2005 - 2015 S1)
Structura exporturilor pe grupe de produse
Structura exporturilor de masini de gaurit (2014 - 2015 S1)
Structura exporturilor de ferastraie (2014 - 2015 S1)
Structura exporturilor de masini de polizat/slefuit (2014 - 2015 S1)

Structura trimestriala a importurilor pe grupe de produse (T2 2005 - T2 2015)
Importuri de scule electrice pe categorii de produse (2005 - 2015e)
Exporturi de scule electrice pe categorii de produse (2005 - 2015e)
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Analiza statistica a datelor referitoare la importul de scule electrice (in semestrul intai al anului 2015) include informatii relevante in vederea conturarii precise a evolutiei din domeniu. Materialul cuprinde tendinte, prognoze si comentarii referitoare la situatia pietei importatorilor si la perspectivele acesteia pe termen scurt/mediu. De asemenea, sunt disponibile diagrame relevante cu privire la principalele tari exportatoare de scule electrice, dar se analizeaza si aspecte referitoare la livrarile de masini de gaurit, ferastraie si masini de polizat/slefuit, in particular. Structura importurilor si valoarea acesteia, precum si informatiile inglobate in cadrul a numeroase diagrame constituie elemente relevante pentru a estima nivelul actual al pietei nationale de unelte electrice, in contextul economic actual. La fel ca in editiile precedente ale publicatiei Info-Scule Electrice, cea actuala include o serie de diagrame suplimentare cu ajutorul carora se analizeaza evolutia pretului mediu de import, luand in considerare anumiti indicatori de referinta. Pe baza analizei statistice elaborate de departamentul specializat al revistei Agenda Constructiilor, se pot contura noi strategii de afaceri, care sa tina cont de exigentele actuale ale clientilor.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza statistica a importurilor de scule electrice va fi disponibila in curand. Pentru o documentare suplimentara, puteti consulta colectia revistei Agenda Constructiilor (nr. 1-115) si analizele statistice la importurile de unelte electrice, disponibile trimestrial.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
hiltiSISECAMALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
siniat
MAKITA
viarom
konsent
EDIT-Structural
noark
Ubitech
theda mar
leviatan
CDS
Acvatot 2019
ness project
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
rigips
concelex
BogArt

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
top 500
ef-de-n
econet
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander