Agenda Constructiilor
Sambata, 01 Aprilie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - HUNNEBECK: Cum poate impacta alegerea cofrajului costul unui proiect de constructii
HUNNEBECK: Cum poate impacta alegerea cofrajului costul unui proiect de constructii
Utilaje & Echipamente Publicat de Stelian DINCA 19 Mai 2021 10:38
Hünnebeck Romania, unul dintre principalii furnizori locali de sisteme de cofraje, esafodaj si schele, sustine ca, alegerea corecta a unui sistem de cofrare adaptat fiecarui proiect in parte contribuie semnificativ la optimizarea costului general al lucrarii, prin reducerea valorii seturilor de cofrare si a timpului necesar punerii in opera a acestora.
“Cea mai intalnita situatie pe care o observam in randul companiilor de constructii locale este alegerea sistemului de cofrare exclusiv pe criteriul pretului, fara a lua in considerare si alte aspecte legate de intregul proces tehnologic. Astfel, cu toate ca exista sisteme ce ofera beneficii majore in santier si pot reduce semnificativ costul manoperei acestea sunt eliminate de catre beneficiari pentru ca au un pret usor mai ridicat”, a declarat Mircea Georgescu - Director General al Hünnebeck Romania.
Potrivit afirmatiilor sale, lipsa unei viziuni de ansamblu asupra tuturor activitatilor legate de realizarea unei structuri din beton poate determina livrari de cofraje peste necesarul unei anumite faze ale proiectului, care genereaza costuri nejustificate. De asemenea, slaba dimensionare a personalului din santier versus cantitatea de cofraj este, de asemenea, o problema des intalnita.
“Atunci cand aleg un sistem de cofrare, constructorii ar trebui sa ia in calcul numarul de muncitori din santier disponibili pentru operatiunile de cofrare, armare si turnare beton. De asemenea, accesul in santier este foarte important, alaturi de modul de manipulare al cofrajelor - manual sau mecanizat”, a spus Andrei Veres - Director Tehnic al Hünnebeck Romania.
Cand vine vorba de principalii pasi recomandati in alegerea sistemului de cofrare, prioritar este stabilirea tipului (usor / greu sau pentru verticale / orizontale), cat si dimensionarea cantitatii de cofraj, in functie de numarul etapelor de turnare ce trebuie stabilite de constructor, dar si raportat la echipele de muncitori disponibile in santier.
“Atunci cand nu acorda suficienta atentie tuturor aspectelor legate de alegerea cofrajului, constructorii risca sa observe o crestere a costurilor cu manopera. De asemenea, plata unei chirii pentru un cofraj neutilizat in santier impacteaza negativ bugetul intregului proiect. De exemplu, in cazul unui proiect cu o durata planificata de executie a structurii din beton, de 4 luni, o gestiune corecta a resurselor necesare precum si o cantitate optimizata de cofraje, rezultata prin intermediul unui panotaj corect, poate conduce la o reducere a timpului de executie de pana la 7 zile, echivalenta cu o reducere a costurilor de chirie pentru cofraje de pana la 6%”, sustine Andrei Veres.
Tocmai pentru a veni in intampinarea clientilor ce isi doresc sa faca alegerea potrivita proiectului, Hünnebeck Romania include serviciul de consultanta tehnica in toate ofertele transmise partenerilor. Acesta presupune elaborarea profesionala a planurilor decofrare si esafodaj pentru toate tipurile de aplicatii tehnice, de la infrastructura, la comercial sau rezidential. Astfel, proiectele de cofrare sunt analizate pe toate nivelurile de complexitate, fiind determinat exact necesarul de materiale. In plus, compania pune la dispozitie, in cadrul serviciului de consultanta tehnica, si planificarea etapelor si a ciclurilor de constructie, realizarea graficelor de executie estimative si detaliate, determinarea cantitatilor si perioadelor de inchiriere, furnizarea de specificatii pentru licitatii, realizarea de calcule de rezistenta si furnizarea de tehnica de rezistenta verificabila.
Scopul principal al acestui serviciu este obtinerea reducerii costurilor din santier pentru cofrajul inchiriat. Astfel, echipamentul livrat este utilizat la maximum, iar pretul platit pentru chiria materialului este optimizat, iar rentabilitatea sistemului creste. In concluzie, utilizarea sistemelor livrate in procent cat mai apropiat de 100% duce la reducerea costului pe metrul patrat. In plus, un alt avantaj major al serviciului oferit de Hünnebeck Romania este faptul ca ofera clientului si o tehnologie de executie care permite o planificare riguroasaa activitatilor in santier.
“Imbucurator este faptul ca, in contextul actual al pietei, marcat pe de o parte de cresterea costurilor cu forta de munca, precum si de majorarea preturilor la principalele materii prime utilizate, tot mai multi dintre partenerii Hünnebeck apeleaza la intreaga noastra paleta de servicii, apreciind pozitiv valoarea adaugata generata de un panotaj optimizat de catre echipa noastra de ingineri, precum si de suportul tehnic pe santier”, a declarat Mircea Georgescu - Director General al Hünnebeck Romania.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiVideoConfAC-iulman and machineALLBIMTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
CDS
BALTIC
viarom
BMI_Icopal
Ubitech
leviatan
MAKITA
strabag nivel 1
rigips
FRONTALE
leviatan
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
CELCO 2020

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023