Agenda Constructiilor
Marti, 21 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - HUNNEBECK Romania isi accelereaza cresterea pe sectorul de infrastructura
HUNNEBECK Romania isi accelereaza cresterea pe sectorul de infrastructura
Utilaje & Echipamente Publicat de Stelian DINCA 13 Dec 2021 13:50
Circa 40% din proiectele desfasurate in acest an de Hünnebeck Romania, unul dintre principalii furnizori locali de sisteme de cofraje, esafodaj si schele, s-au desfasurat pe segmentul de infrastructura. Mai mult de atat, acestea au fost cu 10% mai multe comparativ cu anul trecut.
“Piata de proiecte de constructii din Romania este foarte dinamica. La nivelul business-ului nostru, in acest an, am deservit multe proiecte atat in infrastructura, cat si pe segmentul comercial. Cu toate acestea, am observat o crestere importanta - de 10 procente - a numarului proiectelor de infrastructura, ceea ce in cazul nostru reprezinta preponderant proiecte rutiere”, a declarat Mircea Georgescu, Director General al Hünnebeck Romania.
Cresterea raportata pe zona proiectelor de infrastructura a fost determinata nu doar de cresterea sumelor alocate de stat in constructii majore, ci si de impactul pandemiei de Coronavirus asupra investitiilor pe piata imobiliara rezidentiala si de birouri. Majoritatea investitorilor au fost mai prudenti si au amanat anumite investitii, aceasta fiind tendinta pe care compania o preconizeaza si pentru urmatoarele luni.
In timp ce proiectele din segmentele rezidentiale, comerciale si logistice vor continua sa reprezinte o pondere importanta din business-ul Hünnebeck Romania, Mircea Georgescu se asteapta la o crestere puternica a afacerilor pe segmentul de infrastructura in viitorul apropiat.
„Pentru 2022 estimam ca proiectele de infrastructura vor avea cea mai mare pondere in afacerile companiei noastre. Si ne-am pregatit pentru acest lucru din punct de vedere al ingineriei si al capacitatilor flotei, asa cum am putut dovedi in cadrul unora dintre cele mai prestigioase proiecte rutiere romanesti din acest an”, a subliniat reprezentantul companiei.
Cand vine vorba de principalele provocari ale anului ce tocmai se incheie, reprezentantul companiei a subliniat ca implicarea in mari proiecte de infrastrutura a necesitat furnizarea de cantitati mari de cofraj si esafodaj intr-un timp foarte scurt. In acest sens, Hünnebeck Romania are avantajul de a avea acces rapid la volume mari de materiale atat in centrele locale, din Ilfov si Cluj, cat si in cele din tarile din apropiere unde compania are parteneri.
“Un alt aspect important de luat in calcul privind anul 2021 este ca am asistat la o presiune foarte mare pe pret si pe reducerea timpilor de executie. Concentrarea noastra pe oferirea de produse care imbunatatesc productivitatea la fata locului in termeni de ore de munca - si, prin urmare, costurile proiectului - i-a ajutat si pe clientii nostri sa faca fata acestor provocari”, a adaugat Mircea Georgescu.
Printre cele mai importante proiecte ale anului acesta pentru Hünnebeck Romania se numara realizarea viaductului Talmacel de pe tronsonul de autostrada Sibiu - Boita si a Drumului Expres Craiova - Pitesti.
 
VideoConfAC-iulALLBIMTERAPLASTman and machine
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
MAKITA
viarom
strabag nivel 1
hilti
FRONTALE
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
Acvatot 2019
BMI_Icopal
rigips
CDS
BALTIC
leviatan
CELCO 2020

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023