Agenda Constructiilor
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - HUSQVARNA: Rezultate optime la nivelul anului 2017
HUSQVARNA: Rezultate optime la nivelul anului 2017
Utilaje & Echipamente Publicat de Cosmin Dincu 27 Feb 2018 07:52
In cadrul raportului ce prezinta rezultatele financiare aferente anului 2017, oficialii Husqvarna Group au anuntat indeplinirea tintelor de crestere in cazul tuturor celor trei divizii, in termeni de vanzari, profit operational si rata a profitabilitatii. „Continuam sa implementam strategia de crestere sustenabila/profitabila, in continuarea activitatilor din anii anteriori care au avut ca scop o imbunatatire a ratei profitului. Astfel, pentru intervalul ianuarie-decembrie 2017, suntem in masura sa raportam majorari ale cifrei de afaceri, profitului operational, ratei rentabilitatii si fluxului de numerar. Cele trei divizii - de constructii, Gardena si Husqvarna - si-au indeplinit tintele stabilite pentru intervalul respectiv si au capitalizat cererea in general buna de pe segmentele de cositoare robotizate si produse pe baza de baterii, iar divizia de marci de consum si-a redus totusi pierderea operationala. In acelasi timp, chiar inainte de sfarsitul anului trecut, am semnat un memorandum de intelegere cu Atlas Copco, de la care vom prelua afacerile cu echipamente usoare de compactare si betoniere. Acesta este un pas important pentru a ne crea o pozitie solida pe piata atat de atractiva a suprafetelor si pardoselilor din beton. Si in continuare, in anul 2018, urmeaza sa efectuam investitii in dezvoltarea a diverse initiative de crestere strategica, pentru a ne consolida cota de piata. Divizia de bunuri (marci) de consum trebuie sa se axeze pe majorarea ratei de profit, masurile de reducere a costului, majorare a eficientei si, in paralel, cele de intensificare a dezvoltarii produselor fiind imperative”, a declarat Kai Wärn, presedinte si CEO al Husqvarna.
Astfel, grupul suedez s-a evidentiat, in trimestrul al patrulea al anului fiscal ce s-a incheiat la 31 decembrie 2017, printr-o cifra de afaceri de 6,13 miliarde coroane suedeze - SEK (circa 619,9 milioane de euro), reprezentand un salt de +11% (pe baze de comparare ajustate pentru cursul de schimb valutar) in raport cu perioada precedenta. Totusi, s-a raportat o pierdere operationala de -70 milioane SEK, mai redusa decat cele -108 milioane SEK consemnate in octombrie-decembrie 2016. Pe segmentul produselor pentru constructii, activitatea a fost optima, cu o majorare ajustata de +29% a vanzarilor, in timp ce venitul operational s-a redus cu -9%, la 132 milioane SEK. Achizitia HTC - lider global al solutiilor de slefuire a pardoselilor - s-a finalizat in mai 2017, contribuind la consolidarea portofoliului de produse si a abilitatii de a deservi in mod optim clientii de pe segmentul, considerat prioritar, al podelelor si suprafetelor din ciment.
In consecinta, datele financiare pentru intregul an trecut indica vanzari nete in valoare de 39,39 miliarde SEK (3,98 miliarde euro), reflectand o crestere ajustata de +7%, cu un profit operational de 3,79 miliarde SEK (+18%) si un impact pozitiv al cursului de schimb ce a adus un surplus de 250 milioane SEK la profitul operational. Totodata, rulajul anual al diviziei de constructii s-a majorat cu +21% (crestere ajustata cu schimbarile de curs valutar), la circa 5,01 miliarde SEK, iar HTC si Pullman Ermator au contribuit cu 15 puncte procentuale la saltul respectiv, cu premise optime de dezvoltare in Europa si America de Nord. In acelasi timp, profitul operational anual al diviziei s-a plasat la 649 milioane SEK (+14%), desi a fost afectat negativ de costul restructurarii.
***
In Romania, produsele Husqvarna pentru padure, peluza si gradina (motoferastraie, motounelte, tractoare speciale, masini de tuns iarba etc.) sunt disponibile prin intermediul mai multor distribuitori autorizati, coordonati de reprezentanta Husqvarna Padure & Gradina, din Capitala, inregistrata la ONRC in anul 1993. La nivelul lui 2016, societatea, cu 38 de angajati, a incheiat anul financiar cu o cifra de afaceri de 92,8 milioane de lei si cu un profit net de circa 12,3 milioane de lei, in timp ce in 2015 a raportat vanzari de 85,7 milioane de lei, tot in conditii de profitabilitate. La randul lor, sistemele si solutiile HTC sunt promovate in tara noastra de Ecoserv - Cluj-Napoca (societate ce detine si un punct de lucru in Bucuresti), care a declarat pentru anul 2016 un rulaj de circa un milion de lei (cu patru angajati), nivel aproape dublu comparativ cu 2015, cand, cu 11 salariati, a avut o cifra de afaceri de 0,45 milioane de lei. Pentru informatii suplimentare, www.husqvarnagroup.com
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
quadratum
rigips
ERBASU CONSTRUCT
CDS
strabag nivel 1
theda mar
leviatan
FRONTALE
viarom
concelex
Acvatot 2019
ness project
noark
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
top 500
top 500
econet
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander