Agenda Constructiilor
Joi, 09 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - STIHL: Stabilizare a afacerilor, in pofida concurentei produselor contrafacute
STIHL: Stabilizare a afacerilor, in pofida concurentei produselor contrafacute
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 19 Mar 2013 17:26
Afacerile companiei Andreas Stihl Motounelte, subsidiara locala a producatorului german de scule si unelte electrice Stihl, s-au stabilizat in 2012 la nivelul anului anterior, in contextul acutizarii concurentei produselor contrafacute pe piata locala, provenind preponderent din China si Federatia Rusa. Pentru anul in curs conducerea companiei estimeaza o crestere cuprinsa intre  5% si 10% a vanzarilor, sperand, totodata, in intensificarea controalelor la granitele tarii pentru eliminarea de pe piata a produselor contrafacute, neconforme. Potrivit portalului Ministerului Finantelor Publice, compania a inregistrat, in 2011, o cifra de afaceri de 102,6 milioane de lei (circa 25 milioane de euro). "Una din activitatile dezvoltate anul trecut de catre Stihl Romania a fost reprezentata de combaterea «pietei negre» a motouneltelor. In afara programelor de constientizare in randul consumatorilor, derulate prin cei 220 de distribuitori autorizati Stihl, am lucrat cu autoritatile romane pentru eradicarea acestor practici", a declarat Ioan Mezei, directorul general al Stihl Romania.
 
Peste 20.000 de motounelte contrafacute, disponibile pe piata
Potrivit datelor companiei, in 2012 au fost depistate si confiscate inainte de a ajunge la vanzare doar cateva sute de motounelte si alte elemente consumabile contrafacute, toate importate ilegal in tara, in contextul in care reprezentantii Stihl au refuzat sa primeasca in service-uri circa 20.000 de astfel de produse. In aceste conditii, prejudiciile sunt imense, atat de partea statului roman, cat si a producatorilor ale caror marci sunt falsificate, insa in special de partea clientilor, care achizitioneaza produse de slaba calitate, ce le pot pune viata in pericol. "Din rapoartele noastre aflam ca aproape zilnic sunt persoane care se prezinta in service-uri cu motounelte contrafacute, pentru reparatii. Un astfel de produs se defecteaza la prima sau a doua folosire, iar clientul pagubit ajunge cu el in service pentru reparatii sau pentru garantie. Un astfel de contract este inexistent. Mai mult, suntem nevoiti sa refuzam orice interventie asupra acestor unelte, avand in vedere pericolul la care pot fi expusi utilizatorii", a precizat Ioan Mezei.
***
Grupul german Stihl, companie cu afaceri anuale de peste 2,6 miliarde euro, detine, la nivel international, peste 12.000 de angajati, 6 fabrici si 34 de centre nationale de vanzare, fiind in contact cu 120 de importatori si deruland operatiuni in 160 de tari. Stihl Romania a fost infiintata in 1997, livrand pe piata locala motounelte marcile Stihl si Viking. Pentru informatii suplimentare, www.stihl.ro
 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMTeraSteelACADCOVID-19
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196


SONDAJ de OPINIE - Agenda Constructiilor & Fereastra
Impactul maladiei Covid-19 pentru industria de constructii si domeniile conexe

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere